2018. január 21., vasárnap

Hírek

Az apostoli útja során Ferenc pápa január 18-án a chilei Iquique városban tartott misét.

A felkészülések szerint 300.000 hívőt vártak, azonban a pro-Ferenc pápa média szerint csak 90.000 ember jelent meg.

Egyre érthetőbbé válik az, hogy Ferenc pápa médiahírneve nem tud javítani azon, hogy a pápa modernista felfogása megosztja a katolikusokat valamint az egyház gerincét.

Ferenc pápa kevés embert vonzott be a fiatalok találkozójára

Ferenc pápa január 17-én fiatalokkal találkozott a chilei útja során a maipui nemzeti kegyhelynél.

Arra kérte őket, hogy segítsék az egyházat, hogy az "hitelesebb legyen a Evangéliumhoz", bár maga Ferenc pápa mond ellent az Evangéliumnak azzal, hogy engedélyezi a második házasságot.

Az eseményről készített légi felvételeken látszik, hogy kevés számú fiatalt érdekelte az, hogy találkozhat Ferenc pápával.

A bragai érsek a halálos bűnt népszerűsíti

A bragai Jorge Ortiga érsek szentségtörő útmutatást publikált január 17-én, ahol engedélyezi a házasságtörők számára a szentáldozást, valamint ellentmond az Evangéliumnak és a katolikus doktrínának.

Ortiga szerint a második házasságban élő, elvált emberek egy hat hónapos találkozón vehetnek részt. Ezután Braga megengedi, hogy szentáldozásban részesüljenek. A találkozón az vehet részt, akinek érvényes első házassága van, a későbbi házasságtörő kapcsolat pedig már legalább öt éve van, Ortiga csak akkor tartja "stabilnak". A katolikus doktrína a "stabil" kapcsolatban élő bigamistát "kemény bűnösnek" hívja.

"A katolikus doktrínát nem lehet alávetni paradigma változásnak"

Piero Parolin bíboros azt állította az Amoris Laetitia egy "új paradigma" végett jött létre, azonban Gerald Murray atya, aki egy kánonjogi ügyvéd és New York-i pap, élesen kritizálja ezt a kijelentést.

Az EWTN hálózatnak adott interjúban Murray elmagyarázta, hogy a "paradigma" egyfajta politikai kategória, míg "a katolikus doktrínát nem lehet alávetni paradigma változásnak, mivel az egy kincs, amit Krisztustól kaptunk, és azért bízta az egyházra, hogy azt hirdesse, megvédje és elmagyarázza."

Murray szerint Parolin ezzel arra gondolt, hogy itt az ideje elfelejteni II. János Pál tanításait.

Előre megtervezték Ferenc pápa repülőgépes esküvőjét

Az esküvői szertartás, amit Ferenc pápa tartott egy repülőgépen január 18-án, nem volt "spontán ötlet", hiába állítja ezt Ferenc pápa partizánja, Antonio Spadaro atya.

A chilei El Mercurio lap már decemberben jelentette, hogy Paula Podesta és Carlos Ciuffardi azt akarták, hogy Ferenc pápa tartson egy esküvői szertartást nekik a repülőn.

A párnak tetszett az ötlet, hogy egy repülőn házasodjanak össze, mert ugyanitt találkoztak tíz éve. "Ez a mi helyünk, a második otthonunk, biztonságban érezzük magunkat" - mondta Podesta.

Bezárják a régi rítust követő, trappista német apátságot

Bezárják a régi rítust követő, német Mariawald apátságot. A hírt a Vatikán, a trappista rend és az aacheni egyházkerület jelentette be.

Az kolostorban trappisták éltek 1909 óta. Minden alkalmazott munkanélküli lesz, a szerzeteseket pedig egy másik kolostorba viszik.

Az év folyamán a kolostort, valamint minden velejáró tulajdont megkap az aacheni egyházkerület. A kolostor, valamint a templom valószínűleg örökre be lesz zárva.

2008. november 21-én XVI. Benedek megengedte az apátságnak, hogy visszatérjen a trappista rend, a liturgia, valamint a kolostori élet régi változatához. Ez főképp a régi szentmisével van kapcsolatban. A pápa szerint ez a projekt "megújította az egyházat a hagyomány szellemében". Azonban ez az újítás véget ért, mielőtt még elkezdődött volna.

A hitszakadás kockázata? Nem, a hitszakadás már itt van

Nem beszélhetünk a hitszakadás kockázatáról, mert a hitszakadás már régóta fennáll - mondta a bolognai teológus, Alfredo Morselli atya, aki a filiális korrekció egyik aláírója, a La Fede Quotidiana lapnak.

Morselli ellentmond Müller bíboros kijelentésének, miszerint "fennáll a hitszakadás kockázata az egyház hagyományőrzői és progresszív gondolkodásúak között". Morselli a jelenlegi hitszakadásra hívja fel a figyelmünket, ami a "katolikusok és a modernisták" között történt.

Az atya elmagyarázta, hogy a modernista mozgalom kitalálja a saját hitét, az isteni bölcsességet pedig emberi gondolatokkal helyettesíti a katolikusokkal ellentétben, akik követik Krisztus és az apostolai bölcsességét.


https://gloria.tv/article/ypnqAyH2MwT91ggXzLTBwgh1t