2014. január 4., szombat

A sötétség útján - Jehova Tanúi történelme

Jehova Tanúi történelme
Bővebb információ Jehova Tanúi szektájáról: http://jehovatanui.blog.hu

Iránban újabb templomból tiltották ki a perzsa nyelvű - azaz újonnan megtért - keresztényeket

Az iráni keresztények híreit közzé tevő Mohabat News ügynökség honlapjának információi szerint a teheráni Szent Péter-templom is csatlakozott azon kulturális épületek sorába, ahová a perzsa nyelvű keresztények számára tilos a bejárás.
A Mohabat News cikke szerint a Szent Péter-templom lelkésze, Sargis Benyamin december 8-án bejelentette, hogy a perzsa nyelvű hívek – azaz mindazok, akik az utóbbi időkben tértek keresztény hitre, és egyébként a hívek többségét alkotják – többé nem léphetnek be a templomba.
Egy héttel a bejelentés után a templom őre valóban megakadályozta, hogy néhányan bemenjenek közülük, és kijelentette, hogy akkor sem engedheti be őket, „ha nem istentiszteleti célból kívánnak bemenni”. A kívül rekedt hívek között szerepelt a vasárnapi iskola több tanára, több lelkész, és a közösség néhány régi tagja is. Meg nem erősített hírek szerint Benyamin lelkész azt is kijelentette, hogy innentől „a misék egésze, beleértve a szentbeszédet is, nem az Iránban hivatalos perzsa nyelven, hanem más nyelven fog elhangozni”.
Az iráni templomok a kormány, és elsősorban az Iszlám Forradalmi Gárda nyomása alatt állnak. A hírszerzési minisztérium már a lelkészi bejelentés előtt személyi igazolványt és „személyes információkat” kért a Szent Péter-templomba belépőktől. A Mohabat News szerint „ezt azért csinálták, hogy megfélemlítsék a templomba járókat, és hogy megakadályozzák őket a szertartásokon való részételben”. 
Mostantól kezdve csak az iráni keresztény közösség legrégebbi képviselői: az örmény és az asszír családok vehetnek részt a szertartásokon. A keresztény hírügynökség szerint ebből az következik, hogy „mivel minden perzsa hívet kirekesztettek, előbb-utóbb teljesen be fogják zárni a templomot” – tájékoztat a La Croix.
2011 óta az iráni templomokra gyakorolt nyomás és megszorítások rendkívüli mértékben megsokasodtak. Az újabban áttért hívek közül többeket is börtönbe zártak, megzsaroltak vagy zaklattak. Több keresztény templomot is bezártak a perzsa hívek előtt. A latin katolikus egyházat sem kímélik: a szalézi Ignazio Bedinit, Iszpahán püspökét is arra kötelezték 2013-ban, hogy tiltsa meg perzsa híveinek a miséken való részvételt a teheráni Szent Ábrahám-templomban. A hatóságok ezen kívül minden keresztény egyháznak megtiltották, hogy új tagokat vegyenek fel.
Benyamin lelkész bejelentése ellentétben áll a Hasszán Roháni elnök vezette új rezsim látszólagos nyitási politikájával. Roháni elnök december 25-én a Twitteren jókívánságait tolmácsolta Ferenc pápa felé, akit „a szeretet, az irgalmasság és a barátság prófétájának” nevezett, illetve „békét és virágzást” kívánt neki az új évre. Ugyanaznap egy karácsonyfa előtt, keresztények társaságában fotóztatta magát azt hangoztatva, milyen „megtiszteltetés számára, hogy ezen a különleges napon időt tölthet Krisztus híveivel, akik oly sok áldozatot hoztak Iránért”.
Magyar Kurír

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Sok minden ki lesz még nyilatkoztatva Isten gyermekeinek az Úr Nagy Napja előtt

2014. január 3. péntek, 21:45
Drága szeretett leányom, amikor Isten felszólította a régi idők prófétáit, hogy hirdessék az Igazságot, egyik sem volt túlságosan lelkes közülük, hogy Isten Igaz Szavának Kelyhe adatott nekik. Annyira nyomasztó volt mindegyikük számára – mivel többségük nem tanulta a Szentírás Szavait –, hogy az, ami nekik üzenetként adatott, többnyire értelmetlen volt számukra. Ennek ellenére a Szentlélek vonzotta őket, és ez lehetővé tette számukra, hogy Isten Szavát beszéljék, pontosan úgy, ahogyan az nekik adatott. Sokan meglapultak félelmükben. Egyesek elmentek. Azok, akik elmentek, visszajöttek. Amikor Isten küld egy prófétát, akkor ez azt jelenti, hogy Ő valami nagyjelentőségű tervet készít elő. A próféták, Isten hírnökei, csak azt tárják fel a világ számára, ami szükséges a lelkek üdvössége érdekében.
Leányom, tudatnod kell, hogy ez lesz az a Küldetés, amikor Isten Hangja mennydörgéshez hasonlóan érezhető lesz, melyet majd a Föld minden részén érezni lehet. Sok minden ki lesz még kinyilatkoztatva Isten gyermekeinek, még mielőtt az Úr Nagy Napja felvirradna. Szükséges, hogy mindez megtörténjen, mert ha Ő nem figyelmeztetné az emberiséget, akkor nem teljesítené az Ígéretét, amelyet Mózes, Dániel és János prófétáknak tett. Amikor Isten Ígéretet tesz, akkor az mindig beteljesedik.
Sose féljetek egy igaz prófétától, mert ők azokat a Szavakat mondják, amelyeket Isten a ti érdeketekben adott az ajkukra.
Hallani Isten ma mondott Szavát, félelmet okozhat. Ez nyomasztó lehet, és egy bizonyos mértékű szorongást is okozhat. Mégis Isten Szavának újjáélesztése nélkül, hogy azt újra belélegezzétek, és hogy köztetek éljen, túl szélesnek fog tűnni a szakadék – az Isten és a köztetek lévő távolság. Ez a szakadék most bezárul, mivel Szavaim, melyeket Atyám nektek hoz, vigaszt fog nyújtani számotokra – több örömet, mint szomorúságot, több bátorságot, mint félelmet, több vigasztalást, mint könnyhullatást.
Hallgasd figyelmesen, leányom, a következőt: Soha ne próbálj eltaszítani magadtól Engem, amikor mindaz, amit Én tenni akarok az, hogy Szent Karjaimba zárjalak mindnyájatokat, és Szívembe vonzalak titeket. Megeshet, hogy Szavam komor, és lehet, hogy a Próféciáimat sem könnyű meghallgatni, s aztán az ember gonosz tetteinek a látványa is lehet nyugtalanító, de ne feledjétek soha, hogy mindezek a dolgok elmúlnak. El lesznek felejtve. Kevés jelentőségük lesz. Mert az előtettek álló élet a világ számára nagy örömet és nevetést hoz magával, mivel Isten Szeretete minden helyen, minden otthonban, minden lélekben és szívben érezhető lesz.
A Tervem utolsó része, hogy megmentsem a Földet és minden élőlényt. Ez nagyon sok nehézséget és megpróbáltatást fog jelenteni. Az ember kegyetlensége lesz a legaggasztóbb az összes közül: ellenszegülése és az Engem, Jézus Krisztust való elutasítása lesz az utolsó csepp a pohárban Atyám Szemében. De ez a végső összeütközés nem fog sokáig tartani, mielőtt az ember végleg megszabadul a világban létező szörnyű gyűlölettől.
A Menny Hatalmát nem szabad alábecsülni, mert Atyám Beavatkozása túl erőteljes lesz ahhoz, mintsem hogy ellenségei ellen tudjanak annak állni. Tehát legyetek békében. Fogadjátok el Isten Beavatkozását – Szeretetének Nagy Cselekedetét, mely a próféták szájából eredő Szó (Ige) által adatik nektek. Mindezek a dolgok azért vannak, hogy megvédjenek benneteket, hogy Hozzám közelebb hozzanak titeket, és hogy létre hozzák az Új Kezdetet, amelynek soha nem lesz vége.
Jézusotok

Piacgazdaság (mj. Lesz lejjebb is, ha nem tudjuk felismerni a szeretetet...)


„Egy férfit keresek, aki az első lesz az életemben. Ár: 3,5 millió forint.” Az interneten százával találni ilyen hirdetést. „Húsz éves lány vagyok….városból, karcsú, zöldszemű, szőke, 168 centiméter, 52 kilogramm. Szép, csinos.” „Gondozott, jó humorú fiatalembert keresek, aki átéli velem az elsőt. Csak komoly válaszokat várok…. város környékéről.” „Editnek hívnak, 16 éves vagyok, sürgősen pénzre van szükségem. Zöld szemű, barna hajó lány vagyok, 170 centiméter magas, 52 kilogramm. Gyors választ várok az e-mail címemre.” Elég, ha az interneten beírjuk a keresőbe az adott ország nyelvén, hogy „eladom a szüzességem” és több száz hasonló hirdetés jelenik meg.
Vajon miért adnak fel fiatal lányok ilyen felhívásokat száz számra? A sajtó utánament a dolognak. Több tucat hirdetésre válaszoltak, megkérve, hogy az érintett írja meg, miért árulja a szüzességét. A válaszok közül:
„21 éves vagyok, egyetemre járok. Egy nagyváros szupermarketjében dolgozom, 110 ezer forintért. Nem könnyű megélnem. A szüleimtől nem akarok pénzt kérni. Néhány hete véletlenül akadtam egy ilyen hirdetésre a neten. Úgy gondoltam, hogy ez nem rossz megoldás arra, hogy gyorsan nagy pénzt keressek. Szűz végül is egész életemben úgy sem maradhatok.”
Egy másik: „Minden barátnőm túl van már az elsőn, én meg még nem. Volt néhány fiúm, de ezek nem voltak komoly kapcsolatok. Megtehettem volna egy véletlenül az utamba kerülő sráccal, valamilyen buliban. Lehetőség volt elég. Mi értelme lenne annak, hogy már túl vagyok rajta? A hirdetéssel elérem, hogy túl leszek rajta, és még keresek is egy csomó pénzt. Nem fogom elkölteni a pénzt cuccokra, mert lakásra gyűjtök” – magyarázza a 19 éves Jolán. Barátnője a szüzességéért 3,5 milliót kér. Azzal érvel, hogy ez egy különleges dolog, aminek ára van.
Vannak olyan lányok, akik egyfajta licitációt szerveznek a hálón. Kati magyarázza: „miért írjak két milliót, ha lenne olyan, aki többet is ad a szüzességemért, akár 3, vagy 4 milliót is. Ezért várok a legjobb ajánlatra. Nem kerget a tatár. Ha nem lesznek jó ajánlatok, lehet, hogy bele se megyek a dologba.”
A lányoknak azért a pénzen kívül is vannak feltételeik. „Kérem, hogy küldjenek fényképet. Nem tudom elképzelni, hogy valami öreg emberrel, vagy egy kövér fazonnal kelljen lefeküdnöm. Nem fontos, hogy a férfi szép-e, de gondozottnak kell lennie” – árulja el krédóját Nikolett.
A lányok arra is felkészültek, hogy mit mondjanak, ha valaki megkérdezi, honnan jutottak ilyen gyorsan ennyi pénzhez. Éva azt találta ki, hogy prémiumot kapott a munkahelyén. Barbara pedig, hogy nyert valamilyen szerencsejátékon. Annak még utána fog nézni, hogy hol lehet ilyen összeget nyerni.
Arra a kérdésre, hogy nem félnek-e, elmesélik: először a kiválasztott férfivel randit beszélnek meg nyilvános helyen. Csak a következő találkozón lehet szó egy szállodai szobáról.
A megkérdezett lányok szerint óriási az érdeklődés a pénzért vett első éjszaka iránt. Naponta több levél is érkezik az interneten. A legtöbben azonnal találkozót javasolnak. Az újságíró által ellenőrzésképpen feladott hirdetésekre érkezett nagy számú válasz megerősítette a lányok állítását. Már az első nap tucat levél érkezik. Hasonlóan a második nap is. A levélírók között vannak huszonévesek, de 60 éves is. Ilyen szövegekkel: „42 éves vagyok, stabil anyagi háttérrel, megengedhetek magamnak egy ilyen nagyságú kiadást. Nagyon fontos lenne számomra a teljes diszkréció”.
A megkérdezett szociológus szerint a korábban felmérhetetlen értékű szüzesség mára, a piacgazdaságban pénzben meghatározott értékké vált, mint számos más olyan dolog, vagy tulajdonság, amit évszázadokon át nem nagyon bocsátottak áruba. A magas összegek részben önigazolást jelentenek a lányoknak, bár lényegében szinte kizárólag gazdasági megfontolások vezérlik őket, mint mindenkit a piacgazdaságban.
A cikkben szándékosan nem írtuk meg, melyik országból való az információ. A hozzászólásokban lehet tippelni. Segítségül: Európai katolikus ország. A 10. helyes megfejtés után nyilvánosságra hozzuk az országot.


http://balrad.wordpress.com/2014/01/04/piacgazdasag/