2014. június 17., kedd

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Az ajtók kinyíltak, hogy lehetővé tegyék a pogányok számára Egyházam meggyalázását



2014. június 16. hétfő, 17:27
Drága szeretett leányom, azoknak közületek, akik nem szeretik, hogy kommunikálok veletek, tudniuk kell a következőt: A szabad akaratotok azt jelenti, hogy szabadon választhattok: elfogadjátok vagy sem, amit mondok, vagy amit óhajtok. Hiszitek, vagy nem hiszitek, a ti választásotok, és bármit is döntötök Én nem foglak ezért Elítélni benneteket.
De nektek soha nem szabad másokat elítélnetek az Én Nevemben. Ezalatt azt értem, hogy elítélitek azokat, akik elutasítanak Engem, valamint azokat, akik elfogadják Beavatkozásomat. Nincs joga senkinek sem közületek, hogy azt állítsa egy másik emberről, hogy gonosz vagy vétkes lenne a rossz cselekedet miatt. Azok közületek, akik kíméletlenül elítélik azokat az embereket, akikről azt hiszitek, hogy rosszak, vétkesek a rossz cselekedet, vagy az eretnekség bűne miatt – nem rendelkeznek ezzel a joggal. Nektek csendben kell maradnotok, és imádkoznotok kell azokért, akikről azt gondoljátok, hogy (ebben) érintettek. Egyedül csak Nekem, Jézus Krisztusnak van Hatalmam arra, hogy megítéljem az emberiséget.
Amikor egy másik embert lealjasítotok az Én Nevemben, akkor bűnt követtek el és Én ezt fel fogom róni nektek. Amikor a nyelvetekkel bántotok másokat, el foglak hallgattatni benneteket. Amikor kárt tesztek mások hírnevében, akkor a ti saját hírneveteket fogják mások megkérdőjelezni. A képmutatás undorít Engem, és amikor az Én Nevemben elkövetett rágalmazásért vagytok vétkesek, akkor nemcsak magatokra hoztok nagy szégyent, hanem Szent Nevemre is.
Minden olyan ember, aki fájdalmat okoz egy másik embernek és közben nyilvánosan azt vallja, hogy Isten Nevében beszél, saját magát csapja be. Azok, akik megbüntetnek másokat és azt mondják, hogy az Isten iránti elkötelezettségük és odaadásuk miatt csupán feladataikat teljesítik, nem Tőlem valók. Szégyelljétek magatokat, mert ti nem ismertek Engem! És miközben egymás között harcoltok – Keresztény a Keresztény ellen –, a köztetek lévő pogányok elözönlötték Egyházamat. Az ellenség nagyon okosan dolgozik. Ravasz terve nem más, minthogy viszályt okozzon Egyházamban és mivel gyengül az Irántam való valódi hűség, az ajtók megnyíltak, hogy lehetővé tegyék a pogányok számára, hogy meggyalázzák Egyházamat és a Szent Eukarisztiát.
Szégyen azokra közületek, akik ismerik az Igazságot – Szent Szavamat, mely a Szentírásban adatik nektek. Minden áldozat meg volt hozva értetek; Isten hozzátok küldött prófétáit meggyalázták, üldözték és megölték; a látnokokat és a szenteket csak a haláluk után tiszteltétek, de megostoroztátok őket amikor megosztották Szavamat, majd az Én Saját Áldozatom – amikor Keresztre feszítettetek Engem. Most pedig mit csináltok? Megengeditek azoknak, akik hamis isteneket imádnak, hogy Oltáraimon adózzanak tisztelettel nekik, melyek az Én tiszteletemre voltak szánva. Vajon nektek megengednék ezek a pogányok, hogy ugyanezt tegyétek templomaikban?
A történelem megismétli önmagát. A pogányok átvették Atyám Templomát és ők ki lettek dobva. Amikor megszentségtelenítitek Egyházamat és Testemet, nem vagytok alkalmasak többé arra, hogy szolgáljatok Engem és Én ki fogom dobni minden felszentelt szolgámat, aki ily módon elárul Engem. A ti bűnötök feketébb, mint azoké, akiket az Én Nevemben szolgáltok, mert magatokkal viszitek a lelkeket, akiket elvesztek Tőlem. Itt a választásotok ideje. Vagy elfogadtok Engem, Jézus Krisztust, olyannak, amilyen Vagyok és nem olyannak, amilyennek szeretnétek, hogy Legyek – vagy elutasítotok Engem. Nincs semmi a kettő között.
Jézusotok

5 “ne-tedd”, amikor a Jehova tanúival beszélsz

Szombat délután van, intézed a háztartási ügyeket. Észreveszed, ahogy kimész az ajtón, hogy két ember jön az utcán. Mivel nem számítasz senki érkezésére, próbálsz úgy tenni, hogy ne lássanak. A két személy befordul a bejáródra. Szépen vannak öltözve, és ami később majd kiderül, meg vannak pakolva az Őrtorony Társaság kiadványaival, ami a Jehova tanúinak a szülőszervezete.
Az elméd bár telve van a szennyes ruhák, a kifizetetlen számlák és a porszívózás evilági gondolataival, hamarosan azonban egy sokkal magasabb gépen fogsz szállni – egy párbeszédet fogsz folytatni az erőszakról, arról, hogy minden állami szervezet az ördög kezében van vagy az eljövendő földi paradicsomról. Ha te is olyan vagy mint a legtöbb ember, kevéssé érzed magad felkészültnek, hogy megoldd az emberiség bajait az ajtód küszöbén. Tehát inkább úgy döntesz, hogy eljátszod, hogy nem vagy otthon. Túl késő – észrevettek. Veszel egy mély levegőt és kelletlenül ajtót nyitsz.
Ez a jelenet elmondhatatlanul sokszor fordult elő átlagos emberek otthonaiban országszerte. És míg a legtöbb ember a Jehova tanúinak ilyen látogatását legjobb esetben kellemetlenségnek tartja – legrosszabb esetben pedig bunkó zaklatásnak – nem kell, hogy ez a tapasztalat kellemetlen legyen.
Mivel már sok tanúval beszélgettem az ajtómban, e-mailen, internetes csoportokban és a saját Királyság Termeikben (ez felel meg nekik a templomnak), megtanultam néhány dolgot, amit tehetünk vagy nem tehetünk, ha velük beszélgetünk. Tapasztalataim alapján szeretnék megmutatni öt „ne-tedd” dolgot a Jehova tanúival folytatott beszéd során.
Nem kell szakképzett hitvédőnek lenned ahhoz, hogy ezeket az irányelveket megtartsd. Ezek azoknak az átlagos katolikusoknak valók, akik nem részesültek hagyományos teológiai képzésben.
1. Ne csapd az ajtót az arcukba!
Ez az egyszerű szempont jelentheti a tanúid lelkének elvesztését vagy üdvözülését. Kérlek, állj meg egy percre és fontold meg ezt a gondolatot. Ezt azért mondom, mert a különbség aközött, hogy rájuk vágod az ajtót és aközött, hogy kedvesen ajtót nyitsz és párbeszédbe elegyedsz velük, jelentheti azt, hogy Isten kegyelme Jehova tanúja életében rajtad keresztül működhet, vagy azt, hogy ezt a pillanatot örökre elveszíted.
Úgy látom, hogy a tipikus válasz Jehova tanúira, akik bejárják a szomszédságot, az, hogy hevesek vagyunk velük és aztán rájuk vágjuk az ajtót. Sőt voltak olyan középiskolai diákjaim, akik büszkeséggel emlékeztek vissza arra, amit szüleik tettek, amikor kopogtak a tanúk. Ez nemcsak, hogy nem szívélyes, hanem a tanúk kifejezetten erre számítanak.
Az Őrtorony Társaság minden követője fejébe azt plántálja, hogy egy bizonyos ponton az ajtóról ajtóra járásban, üldöztetést fognak szenvedni azért, mert megvallják “Jehova üzenetét”. Az Őrtorony Társaság maga Jézus szavait hozza bizonyítékként: “„Boldogok és áldottak vagytok, amikor miattam üldöznek, vagy bántanak titeket, amikor miattam ok nélkül mindenféle rosszat mondanak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert igen nagy jutalom vár rátok a Mennyben! Hiszen így üldözték azokat a prófétákat is, akik előttetek éltek.” Mt 5,11-12
A tény, hogy az Őrtorony tanításai majdnem mindenben különböznek Jézus valós tanításától, most nem játszik közre. A lényeg, hogy a tanúknak azt mondja a szervezet, hogy számítsanak üldöztetésre és heves bánásmódra. Amikor megkapják, ez csak megerősíti hűségüket és hitüket az Őrtorony tanításában, mert megjósolta ezt a viselkedést. Ehelyett halmozd el őket kedvességgel. Légy annyira készséges és vendégszerető, amennyire csak tudsz, mert lehet elfelejtik, amit mondtál, azt azonban nem, hogy hogy bántál velük.
2. Ne vitatkozz vagy tárgyalj egy bizonyos hittételt a tanúkkal!
Az igazság az, hogy semmit sem érsz el azzal, hogy oda meg vissza vágod a bibliai verseket, hogy bebizonyíts egy dogmát. A tanú arra lett beállítva, hogy kizárólag az Őrtorony Társaság szentírásértelmezését fogadja el. Egy tanú perspektívájából nem annyira a Biblia szövegéről szól a vita, hanem a hatalomról, amely mögötte áll bármely adott fordításnak. Mivel arra lett beállítva, hogy az Őrtorony Társaságot fogadja el, mint Isten „egyetlen kommunikációs csatornáját” a világon, az, hogy felvillantod a bibliai görög ismereteidet valószínűleg nem sokat fog nyomni a latba. A tanú csupán a társaság által megadott válaszra fog utalni bármilyen részről is legyen szó.
Még a felkészültnél is felkészültebb arra, hogy szembeszálljon veled a legfontosabb dogmákkal kapcsolatban, különösen azokkal kapcsolatban, amelyek Jézus istenségéről és a Szentháromságról szólnak. Ez a két terület az, ahová a Jehova tanúi a legtöbb időt és energiát fektették, hogy a hitigazságok területén, számos bibliai verssel, amelyet szövegkörnyezeten kívül és teljesen félreértelmezve tesznek eléd, elérjék, hogy behódolj nekik. (És higgy nekem, az átlagos Jehova tanúja annyiszor mondta már ezeket a bibliai verseket másoknak, hogy könnyedén tudná idézni őket fejből miközben fejjel lefelé zuhan a levegőben.)
Ha csak nem vagy egészen ismerős az alábbi versekkel és a helyes értelmezésükkel (Jn 1,1; Jn 8,58; Jn 10,30; ApCsel 20,28 és Róm 9,5, hogy megnevezzek párat), a Jehova tanúk szerinti értelmezés meggyőzően fog hangzani. Arra fognak erősen hajtani, hogy különösen erről a két hitigazságról vitázzanak, mivel ott hazudnak, annak a szívében, amit mi „eretnek” keresztények hiszünk. Ne szállj velük szembe, ha az ő terepükön vagy! Ez nekik adja az hazai pálya előnyeit. Mit kell tenned, ha felhoznak valamit ezek közül a témák közül? Olvass csak tovább és megtudod!
3. Ne engedd, hogy a tanúk a betanult bemutatójukon keresztül menjenek!
Emlékezz arra, hogy a jól kitanult tanítványok az ajtódnál intenzív képzésben részesültek és tapasztalatuk van a hasonló találkozások levezetésében. Ki kell tehát zökkentened őket, úgymond olyan témát kell felhoznod, amellyel kapcsolatban nem válnak előnyükre a beraktározott válaszaik, a megjegyzett bibliai részek és az előre betározott előadásaik. Nem javaslom, hogy bunkó légy a vendégeiddel vagy hogy ne engedd szóhoz jutni őket azzal, hogy uralod a beszélgetést. Azt mondom, hogy taktikusan tereld át a beszélgetést egy másik témára.
Például megkérdezheted őket, hogy miként kerültek az Őrtorony Társaság szárnyai alá vagy hogy voltak-e más felekezet tagjai mielőtt tanúk lett, és ha igen, akkor miért változtattak. Kérd meg őket, hogy kifejezetten mondják el neked azt, hogy Jehova tanújaként, mivel lett jobb az életük. Vedd rá őket, hogy meséljenek a történetükről, hogy mint személy a személyhez tudjatok kapcsolódni ahelyett, hogy az Őrtorony Társaság hitén kérődznétek. Függetlenül attól, hogy mennyi belenevelést hajtott végre az Őrtorony Társaság, nem veheti el a tanúk emberi mivoltát, tehát próbálj ezen a szinten kapcsolatot teremteni.
Miután megosztottak magukról valamit, tégy te is hasonlóképpen. Mondd el, hogy miként találkoztál Krisztussal az Egyházon keresztül. Mesélj neked a saját hited útjáról. Mesélj arról, hogy Krisztus, miként valós neked. Nem kell, hogy szavaid fennköltek vagy magas teológiai színvonalúak legyenek – egy kis őszinteség hosszú utat járhat be. Ha semmi más nem is történik, ezek a tanúk legalább tanúsíthatják rólad, hogy bár egy olyan hitrendszert gyakorolsz (az ő szemszögükből), amely telve van pogánysággal, mégis kapcsolatban vagy Krisztussal egy igazi és megfogható módon. Ez adni fog nekik olyat, amiről érdemes gondolkodniuk.
4. Ne engedd, hogy a tanúk több témát hozzanak fel és téged mellékvágányra tereljenek!
Az egyik legfontosabb szabálya a Jehova tanúival való beszédnek az, hogy egyszerre csak egy teológiai témával foglalkozzatok. Szokták mondani, hogy az életben csak két elkerülhetetlen dolog van – a halál és az adózás. Igazából van egy harmadik: ha a tanúk az ajtódban állva elveszítik a támpontokat a beszélgetésben, fogadást tehetsz, hogy egy témaváltás fog történni.
Még azt is meg merem kockáztatni, hogy a maguk a tanúk sem figyelnek rá tudatosan. Ez csak annak tudható be, hogy a kiképzésük annyira hatékony, hogy természetükké válik, hogy váltsanak, amikor a jövendőbeli megtérő felülkerekedik. Az agyadnak ilyenkor muszáj egy piros jelzést küldeni, hogy figyelmeztessen a témaváltásra. (Gondolj csak a robotra a régi Elveszve az űrben című TV-sorozatból, aki mindig a karjaival csápolt és azt kiabálta „Figyelem! Veszély!”, amikor valami rossz közelgett.”)
A Jehova tanúival való találkozásaim során ez a témaváltás gyakorlatilag minden alkalommal előfordult. Figyelj rá! Ez egy jel arra, hogy hatásosan működsz és valami nehézséget jelentesz, szóval célra tarts! Amikor ez történik, hagyd, hogy a tanúk befejezzék a gondolatmenetüket, aztán illedelmesen mutass rá, hogy bár örömmel fogadod egy másik probléma tárgyalásának lehetőségét, erre csak majd máskor vagy hajlandó.
Ez a megközelítés egy másik előnnyel is jár: biztosítja, hogy a tanúk visszatérjenek, s lehetővé teszi a további beszélgetést velük, (ha vagy olyan merész), s így folytathatod a térnyerést. Emellett lehetőséget ad arra, hogy kutass egy olyan témával kapcsolatban, amit felhoztak (vagy amiről te beszéltél).
5. Ne használd a tanúk Bibliáját, az Új Világ Fordítást.
Azzal, hogy előállították a saját Biblia fordításukat, az Őrtorony Társaság képes megtartani a dogmatikus csavarokat, amelyeket a tagokra kötöznek. A szöveg meg lett változtatva – sőt mondhatni meg lett csonkítva – hogy alátámassza az Őrtorony Társaság főbb tanításait. Amit a legtöbb átlagos Jehova tanúja nem tud az az, hogy az Új Világ Fordítás egy öt befolyásos tanúból álló bizottság terméke, akik közül 4 ember nem rendelkezett képzéssel a bibliai nyelvek területén. Az ötödik görögöt tanult 2 évig egyetemen. Bármily racionális ember arra a következtetésre juthat, hogy ilyesféle „fordítók” fenemód hiányolják a képzést és a képességet, amely egy olyan fontos feladattal jár, mint a Szentírás lefordítása.
A tanúk égre földre állítják, hogy az Új Világ Fordítás mentes minden dogmatikus részrehajlástól (és jóhiszeműen valóban elhiszik ezt), de tudnod kell, hogy ez nincs is messzebb az igazságtól. Anélkül, hogy ismernéd a bibliai görögöt, kétségbe vonhatod a tanúk agyában a Bibliájuk hitelességét.
Például, amikor a Jehova tanúi felolvasnak az Új Világ Fordításból, mondhatsz valami ilyesmit: „ez máshogy hangzik, mint az én Bibliámban. Megkérdezhetem, milyen fordítást használsz?” Amikor beazonosítja, hogy ez az Új Világ Fordítás, számos kérdést tehetsz fel ennek a munkának a megbízhatóságáról és a tudományosságáról.
Felvértezve a fordítóbizottságról való ismerettel, kérdezz ilyen kérdéseket: „Honnan tudod, hogy pont ez a fordítás a helyes?” „Milyen fontos, hogy egy bibliafordító ismerje a bibliai nyelveket?” „Megbíznál-e egy fordítóban, aki kevés vagy semennyi képzésben sem részesült héber vagy görög nyelvből?” (Ehhez a kérdéshez használhatod azt az analógiát, hogy bízna-e vagy nem egy olyan sebészben, aki készülődik megoperálni őt, de kevés vagy semennyi tapasztalattal nem rendelkezik ezzel a bizonyos eljárással kapcsolatban, amelyet végre akar hajtani. Mennyivel fontosabb, akkor az, hogy az emberek, akikre a lelki jólétünk van bízva, magasan képzettek és tapasztaltak legyenek a területükön?)
A célod itt az, hogy kétségeket ébressz a Jehova tanúkban az Új Világ Fordítás megbízhatóságával kapcsolatban. Ugyanakkor, ne támadd a fordításukat. Néhány óvatosan és taktikusan elhelyezett kérdés több gyümölcsöt terem mint egy teljes rátámadás egy olyan dologra, amit a tanúk becsben tartanak.
Egy végső bepillantást szeretnék nyújtani ehhez az öt „ne-tedd” szabályhoz. Tartsd észben, hogy nincs kijátszhatatlan mód, amely varázserőket vonultat fel, arra, hogy megingasd a Jehova tanúit az első találkozás alkalmával. Nem fogod 15 perc alatt meg nem történtté tenni azt, amit az Őrtorony Társaság évekig tett a vendégeid agyában.
Ezek az irányelvek azonban kezdőpontként szolgálhatnak. Felfegyverezhetnek valami hasznossal és praktikussal, amikor a váratlan csengetés ideje eljön. Tartsd még észben, hogy a Jehova tanúk szívét végső soron a Szentlélek munkája változtatja meg – és hogy te meg én áldva vagyunk, hogy eszközként működhetünk ebben a folyamatban.
Joel S. Peters egy középiskolai tanár. Manhwah-ból ír, New Jerseyből.
@Catholic Answers, Inc.
http://www.catholicculture.org/culture/library/view.cfm?recnum=4678