2021. február 15., hétfő

A Vatikán azon gondolkozik, hogy betiltja a latin misét a Szent Péter-bazilikából

 

A Vatikán Szent Péter-bazilikájának káptalanja - vagy bárki áll mögötte - fontolóra veszi a hagyományos latin szentmise és minden magánmisének betiltását a bazilika mellékoltárainál.

Szent Péter templomában mindig lehetett a papoknak magánmiséket tartaniuk, azonban néhány évvel ezelőtt ez a lehetőség a reggeli órákra korlátozódott.

II. János Pál óta a latin misét a kriptában kell ünnepelni. XVI. Benedek a bazilika más részein is megengedte az ünneplését.

A Rorate-Caeli.Blogspot.com (január 23) megtudta, hogy "ezek a tiszteletreméltó gyakorlatok hamarosan megszűnnek". Ez egy újabb lépés lenne a bazilika múzeummá alakításához.

https://gloria.tv/post/VCtqwv4XD9Qf4uEYzQsuBBJsz

A Vatikán jóváhagy bizonyos 1962 előtti liturgikus gyakorlatokat

 

Az 1962-es régi rítus misekönyv engedélyt ad az 1960 előtti kisebb gyakorlatokra (képek itt).

Az Ordo Divini Officii Recitandi Sacrique Peragendi 2021, amelyet a Libreria Editrice Vaticana, a vatikáni kiadó jelentet meg, visszaállít néhány megszüntetett ünnepet "opcióként". Példák: Szűzanya hét fájdalmának ünnepe, a szentkereszt megtalálásának ünnepe (május 3.), Szent János ünnepe a Porta Latina előtt (május 6.), Szent Mihály megjelenésének ünnepe (május 8.), Szent István vértanú testének megtalálása (augusztus 3.), Szent Makkabeusok, és Szent Péter láncokban való megtalálásának ünnepe (augusztus 1.).

Továbbá lehetővé teszi a Corpus Christi oktávát valamilyen formában, ahol az odaadás létezik. Hetvenedvasárnap és a nagyböjtben a "Benedicamus Domino" használható az "Ite Missa est" helyett, és a betlehemi jelenet kezdetét helyreállították az átváltozás ünnepére.

https://gloria.tv/post/LgL1hyLPGbVY16h24cFXheTLn


Hamispróféta hirdet: A magukat kutyának gondoló macskák és a meleg adoptáció

 

Scholas Occurrentes Pápai Alapítványa legalább egy tucat latin-amerikai országban népszerűsíti a gender és a homoszexualitás ideológiáját.

Az erkölcstelen anyag egy olyan könyvsorozat része, amely 2015 óta jelenik meg "Ferenc mellettem van" címmel. A borítón Ferenc pápa szerepel.

E kiadványok között szerepel a “Kutya vagyok!.” könyv. Egy "alacsony, bátor fehér cica" történetét meséli el, aki kutyaként akar élni. Néhány kutya egyetért, mert egy lónak azonosuló szamár érvel a macska ügyével. A könyv elterjeszti azt a mítoszt, miszerint "önmagunkról alkotott képünk és érzékünk egész életünkben fejlődik".

Egy másik történet a "Chiquillería" (“Gyerek dolgok”)..Ez megmagyarázza azt az igazságot, hogy "vannak olyan gyerekek, akiknek apjuk és anyjuk van. Mindegyikből egy." Ez abszurditássá fejlődik, hogy "másoknak pedig kettő van az egyikből. Másoknak lehet egy és kettő is. Vagy kettő és egy."

Egy illusztráció két gyereket ábrázol, akik két szoknyás karakter kezét fogják (lent). Scholas Occurrentes elmagyarázza, hogy "a sokszínűség meghaladja azt a társadalmi csoportot vagy kultúrát, amelyhez tartozunk". A homályos "sokszínűség" kifejezést soha nem határozzák meg. Miközben a megcáfolt nemi propagandát hirdeti, Scholas Occurrentes azt állítja, hogy "új jövőképet" hoz létre a gyermekek oktatásához.

A CatholicNewsAgency.com (február 5) hozzáférést kapott a pénzügyi nyilvántartásokhoz, amelyek azt mutatják, hogy Scholas Occurrentes több millió dollár adományt kapott, de soha nem épített egyetlen iskolát sem a szegény gyermekek számára. Jelentős összeget használtak fel díjakra, fizetésekre, utazásokra és irodákra.

https://gloria.tv/post/HJTN7Z8RwKPo61dv9HmGkJqkS


Üzenetek Énochhoz

 

Sürgősen felhívom hű nyájamat, hogy  így terjesszem az elmúlt idők üdvözítő üzeneteit, és utasítom langyos juhaimat és mindazokat, akiknek nincs tudomásuk arról, hogy mi következik, készüljenek fel és nem fognak elveszni a közelgő tisztítási megpróbáltatások ideje alatt.
2021. február 1. 15:50.

Jézus, a Jó Pásztor hívása a nyájához.

Üzenet Enochnak .

Nyájam juhai, békességem legyen veletek.

Én nyájam, minden a maga teljességében elfogy, és ez a hálátlan, bűnös emberiség folytatja életét anélkül, hogy felébredne lelki letargiájából. Elkezdődött a sötétség ideje, és sokan elvesznek, mert messze vannak Tőlem. Már a farkasok között vagy nyájam. Légy alázatos, körültekintő és ravasz, és senkinek sem fedd fel szívedet, mert tudd, hogy a farkasok akit keresnek,  felfalnak. Nagy események készülnek kibontakozni, amelyek megváltoztatják az emberiség sorsát.

A vírusok és járványok fokozódni fognak, és továbbra is jelen lesznek a világotokban. Amint a lakosságot járványok kezdik tizedelni, a pánik és a félelem elhatalmasodik az emberiségen. Egyetlen oltás sem nyújt védelmet, csak a szellemi védelem és azok a gyógymódok , amelyeket a Menny küld nektek, az emberiséget pusztító vírusok és járványok leküzdésére. Új vírusok terjednek a levegőben, amelyek halálosabb járványokat okoznak. Az emberiség tizedelni fogja, és a legszegényebb országok gazdaságai a karanténok intenzitása miatt a földre zuhannak. Az éhínség és a pestis lovasa már köztetek van, és elkezdte kiönteni poharát a föld lakóira. A lelkileg felkészületlen lelkek milliói örökre elvesznek, amikor járványok miatt meghalnak. Kezdődnek az emberiség fájdalmai, és milyen szomorúságot érzek, amikor annyi langyos és bűnös emberiséget látok, amely elvész, mert nem akar válaszolni a megtérésre való felhívásomra!
Kínok és nyomorúság , ami rád vár, de a túlnyomó többség még mindig nem ébred fel! A rossz hír a te társaságod lesz, és követni fogják egymást. Az emberiség nem lesz képes felépülni, ha egyik csapás, a másik csapás érinti. Az összes pecsét elkezdett kinyílni, és minden betű beteljesül, ami erre az idő végére íródott.

Az ég és a föld elmúlik, de a szavaim nem múlnak el. (Máté 24:35) . A fenevad bélyege az oltásokban bemutatásra kerül, és az emberiség túlnyomó része elvész, mert nem akar válaszolni felhívásaimra.Ugyanez történik sok juhommal, akik tudás híján elpusztulnak. Amit Hóseás próféta mondott, az még egyszer beteljesedik. Népem elpusztul ismeretek hiányában. (Hóseás 4, 6).  Sürgősen felhívom hű nyájamat, hogy  így terjesszem az elmúlt idők üdvözítő üzeneteit, és utasítom langyos juhaimat és mindazokat, akiknek nincs tudomásuk arról, hogy mi következik, készüljenek fel és nem fognak elveszni a közelgő tisztítási megpróbáltatások ideje alatt.

Békét hagyok veled, békességemet adom neked.
Térj meg, tarts bűnbánatot, mert közel van Isten országa Urad, Jézus, a jó pásztor.

Nyájam, tedd ismertté üdvösségüzenetemet a föld minden sarkában.



Kicsikéim már a tisztító sivatagban jártok. Nagy próbák várnak rátok, de ha egységben maradtok Istennel és Anyátokkal, akkor minden könnyebb lesz számotokra.


2021.Február 14. 12:50.

Megszentelő Mária hívása Isten népéhez. Üzenet Énochnak.

Szívem kicsi gyermekei, Uram békéje legyen mindnyájatokkal és Anyai Védelmem mindig elkísér.

Kicsikéim már a megtisztulás sivatagában jártok. Nagy próbák várnak rátok, de ha egységben maradtok Istennel és Anyáddal, akkor minden könnyebb lesz számotokra. A hit, az üldözés, a szűkösség, az éhínség, a vírusok és a pestis bizonyítékai eljutnak hozzátok, a háború és a teremtés átalakulásának bizonyítékai és még sokan más is.

Győztes lesz mindaz közületek, aki reményét és bizalmát Istenbe helyezi. Bármilyen nehezek is a megpróbáltatások, menj előre, és ne veszítsd el a szíved, mert Atyám tudja, meddig viselheted el őket. Fogadd szeretettel minden nap hátrányait és megpróbáltatásait, felajánlva őket megtisztulásodért és üdvösségedért, valamint a bűnösök megtisztulásáért és üdvösségéért az egész világon. Megtisztulásod valódi lényege , Fiam Keresztjével és kálváriájával egyesített bánatod felajánlása, aki megtisztít és megújít téged  szellemben, hogy holnap a Szentlélek kegyelmével a béke hírnökei és tanítványai lehessetek, Isten szeretetének tanúskodva az Atya nagyságáról és irgalmáról. Tehát szeretett gyermekeim , nagy izgatottság és megtisztulás napjai várnak rátok ahol testben, lélekben és szellemben megtisztultok, amíg ragyogni fogtok, mint a tégelyek.

Gyermekeim, Isten figyelmeztetése egyre közelebb jön, amikor a legkevésbé gondoltok rá, akkor az örökkévalóságon megy keresztül. Nyomorúságod közepette elhívnak és megítélnek, egy kis ítéletet hoznak nektek, amely megnyitja előttetek Isten megértését és megismerését, és megmutatja lelked állapotát Isten és testvéreid tekintetében. A szeretetben és a szolgálatban úgy ítélnek meg téged, hogy megtérj, megváltoztasd az életed és aggódj, amikor visszatérsz, hogy lelked és testvéreid üdvösségét keresd.
Készüljetek fel kicsinyeim, mert a figyelmeztetés napját már kijelölték, ragadd meg ezt a nagy esemény Isten kegyelmében, hogy az örökkévalóságon átívelésetek öröm és béke legyen, és ne gyötrelem, kín és szenvedés.

Kis gyermekeim, sok lélek elveszett, és ez nagyon elszomorít minket. A Mennyország felkiált, amikor annyi lélek elvesztését látja, akik az életben ezen a világon hátat fordítottak Istennek. Azok a lelkek, akik ma a szakadékban vannak, jajgatnak, sírnak és átkozzák sorsukat. A modernizmus a maga technológiájával és a test élvezeteivel sok lelket pusztulásra késztet. A technika istene tönkreteszi a családokat és a társadalmakat. Az erkölcsi és szellemi értékeket a technológia csökkenti. Az ima, az emlékezés és az isteni fogalmak beteljesedése, a mai ember elválasztotta őket az életétől, hogy a világ anyagi istenei beléphessenek a szívükbe. A technika, az anyagiasság, valamint a test és a világ örömei kiszorították Istent az emberek szívéből az elmúlt években. Helyezd vissza az emberiséget Isten szeretetébe. Szülők, térjetek vissza imádsághoz és az isteni parancsolatok teljesítéséhez hogy családotokban, és otthonaitokban újra világítson a fény, a remény és az Isten szeretete! Ne feledd, hogy ottnonaitokban kell az erkölcsi és szellemi alapokat megteremteni, mert nagyon jól tudod, hogy a család az első Isten által létrehozott társadalom, amelyből más társadalmak származnak. Ezért arra kérlek benneteket, szülők, hogy minél előbb gondoljátok át, és továbbra is irányítsátok  és vezessétek otthonaikat, hogy Isten Lelke ismét bennük lakhasson.

Maradjon benned Uram békéje, és Anyád szeretete és védelme mindig elkísér.

Anyád szeret téged.

Megszentelő Mária adja meg a gyermekeknek, hogy megismerjék  üzenetét.



Közeledik alkotásaim átalakulásának és megtisztulásának napja, úgyhogy készülj népem!

2021. február 16. 11:55.

Az Atya Isten hívása hű népéhez. Üzenet az Enochnak.

Népem, örökségem, békességem mindnyájatokkal.

Népem, örökségem, békességem legyen veletek . Nagy tisztulási napok következnek, alkotásom az utolsó vajúdási fájdalmakba ment be, és nyögései és borzongásai nem állnak meg, amíg új teremtést nem szülnek. Készülj fel népem, mert a föld minden földrészen remegni kezd, remegése éjjel-nappal érezhető lesz. Megtántorodik, és nektek egy darabig hozzá kell szoknotok. Ne ess pánikba, ne feledd, hogy ez a megtisztulásnak és a teremtés megtisztulásának része. Gyermekeim, a tűzsárkányok már ébredeznek, és a föld belseje sok helyen elkezdett kinyílni. Teremtésem nyögése fájdalmat, elhagyatottságot és halált hoz sok nemzet számára.

A nagy északi nemzet sárga sárkánya felébredni készül, és a belsejében lévő tűz meg fogja gyászolni ezt a nemzetet. Teremtésem hamarosan felnyög, mint még soha, fájdalmai igazságosságért kiáltanak, sok nemzet szenvedni fog alkotásom születési fájdalmaitól. A természet minden eleme az ember ellen fog fordulni, és meg fogja fizetni igazságtalanságát és helytelen bánásmódját. Az isteni igazságosságom napjai kezdődnek, és ki tud ellenállni manapság? Csak egyenes szívű és Istentől félő emberek képesek legyőzni ezeket a napokat. Jaj a föld lakóinak, mert jönnek azok a napok, amikor mindenhol csak bánat és fájdalom fog hallani! Fuss, szaladj, bolond, hogy rendbe hozzd a fiókodat, mert eljönnek az én igazságszolgáltatásom napjai! Menekülj házaid és magasztos lakhelyei elől, mert alkotásom éjjel-nappal megtántorodik, mintha részeg lenne!
Ne félj népem, igazságosságom napjaitól, ne essen pánikba, amikor a teremtésem mozogni kezd, maradjon nyugodt és dicsérj énekekkel és zsoltárokkal, Isten dicsőségével, és biztosíthatlak benneteket, hogy minden elviselhetőbb lesz számotokra. Készülj fel, népem, mert a teremtésem átalakulásának és megtisztulásának napjai eljönnek. Közelednek a gonosz nemzetek büntetésének napjai. A földtől rázkódás és az égből a tűz lesz az a csapás, amellyel megbüntetem ezeket a nemzeteket. Sokan eltűnnek igazságosságom szigorúsága miatt, és nem lesz róluk több emlék. Ez utóbbi idők Sodomái és Gomorrái az én igazságszolgáltatásom súlya alá esnek. Akkor a föld lakói megtudják, hogy én vagyok az Univerzum Uralkodója, a Teremtés Ura.  Atyám, mindazokkal, akik menedéket keresnek irgalmamban  igazságos ,ítéletet hoz a gonoszok számára. Légy éber és virrassz, népem, örökségem, mert  Igazságosságom a rendet és a törvényt  helyre  állítja Teremtésemben. Maradj békességemben népem .
Atyád, Jahve, a Teremtés Ura.
Gyermekeim, tegyétek ismertté üdvüzeneteimet a föld minden szélén.

Enoch.



Egy korszak, amikor „az ördög is szívesen megy a templomba”...

 

Egy katolikus tárta fel a következő történetet úgy, ahogy az történt. Úgy tűnt, hogy az ördög 2020 nagy részét a pokolban töltötte, és nem látogatta meg személyesen világunkat. A hozzá csatlakozott, egyre növekvő számú nem hívővel foglalkozott, ezért a bajok nagy részét démonjaira hagyta, akik továbbra is hazugságokat és félelmet terjesztettek a földön. Múlt vasárnap sürgős hívást kapott az egyik szolgájától, aki közölte vele, hogy az egyik fő célszemély találkozni akar vele. Bízva abban, hogy a pokol a lehető legjobb formában van, az ördög beleegyezett, hogy találkozik az illetővel.
Az ördög megdöbbent, amikor a helyszínről, ahol találkoznia kellett az újonccal, kiderült, hogy egy katolikus templom.
„Nos, rendben” – gondolta magában. „Manapság mindenhol vannak követőim, néhányan nem is tudják, hogy nekem dolgoznak.” Megérkezett a templomba, és gyorsan a bejárathoz vonult. Úgy tűnt, mintha a mise csak most kezdődne, bár észrevette, hogy nem sok ember van a templomban. Óvatosan kinyitotta a külső ajtót, és éppen belépett az előcsarnokba, amikor egy férfi lépett gyorsan hozzá. „Jó reggelt, új ember vagy nálunk?” Az ördög megremegett a fájdalomtól, amikor meglátta a feszületet a pap nyakán. Visszanyerte higgadtságát és elfordította szemét a keresztről. „Igen, van egy kis dolgom valakivel, és úgy volt, hogy itt találkozom vele” – mondta. „Csodálatos” – kiáltott fel a pap. „Hadd mondjam el, hogy a plébániánk mivel birkózik meg ezekben a nehéz időkben. Hadd mutassam meg neked.” Mivel nem volt biztos benne, hogy miről beszél a pap, az ördög engedelmeskedett, és tett még néhány lépést tett a templom belseje felé.
A keresztelő kút mellett elhaladva az ördög észrevette, hogy az üres. „Nincs szentelt víz!”, kuncogott vidáman. „Ó, nincs” – mondta a pap. „Nem akarunk kórokozókat terjeszteni.” „Egyetértek”, mondta az ördög. „100%-ban egyetértek.”
Az ördög ekkor észrevette, hogy a fadarabokkal zártak le minden második padsort. Látva, hogy bámul rajta, a pap büszkén közbeszólt. „Igen, biztosítjuk, hogy nehogy túl sokan legyünk a templomban.” Még a lezárt padsorok ellenére is az ördög észrevette, hogy nincs sok ember a misén. „Hol vannak az őrök?” „Milyen őrök?”, kérdezte a pap. „Hogy betartsák ezeket a korlátozásokat.” „Nincsenek őrök, mi csak a kormány irányelveit követjük.” Az Ördög mosolygott. „Jó, jó. Meg kell adni azt, ami a császáré.”
A pap tovább vezette az ördögöt a templomban, ahol – vagy inkább nem – láthatta a hívek arcát. Látva a kétkedő pillantást az ördög arcán, a pap megjegyezte: „Tudom, nehéz lesz megtalálni maszkban azt a személyt, akit keresel” „Szóval elfeded maszkkal a hívők arcát?” A pap mosolygott. „Természetesen, mi hiszünk a biztonságban. Különben is, az emberek annyira el vannak telve a félelemmel ezekben a napokban.” „Csodálatos” – mondta az ördög. „Félelemben kell élniük. De árulja el, miért van itt olyan kevés ember?” A pap sóhajtott. „Nos azért, mert nem kötelező részt venni a vasárnapi misén. „Micsoda? És nincsenek őrök? Emlékszem, úgy értem, hallottam, hogy az Egyház soha nem hagyta el a misét, nem számít, mi történt a világban, háború, pestis, vagy bármi.” Az ördög csodálkozása gyorsan átfordult megelégedésbe.
Démonjai minden bizonnyal jó munkát végeztek, amikor neki nem volt aktív földi szolgálata.
„Mit mond a püspökötök erről az egészről?” – kérdezte az ördög. A pap mosolygott. „A püspöki konferenciánk határozta meg az irányelveket egyházmegyénk részére. Nehéz döntés volt számukra, hogy tavaly leállítsák a miséket” Az ördög véreres szemei tágra nyíltak. „A püspökök leállították a szentmiséket?”, kérdezte. „Igen” – mondta a pap. „Több hónapra.” „Hogyan juttatták el a szentségeket a néphez?”, kérdezte az ördög. „Sajnos nem tudtuk eljuttatni.” Az ördög mosolygott. Hónapok óta nincs szentségek kiszolgálása. Most már tudta, hogy miért csatlakozik olyan sok ember a soraihoz. „Hadd tisztázzam. Több hónapra leállítottátok a szentmiséket, nem szolgáltattátok ki a szentségeket, és még mindig nem kötelező, hogy a katolikusok részt vegyenek a vasárnapi misén.” A pap felkapta a fejét. „Így van. De élőben közvetítjük a misét!” Az ördög megint kuncogott. Aztán azt gondolta: „Mit szól ehhez a pápa?” A pap mosolygott. „Oh, ő egyetért azzal, hogy semmi sem fontosabb, mint az emberek fizikai biztonsága. Őt is nyomasztotta, amikor lemondta a nyilvános húsvéti szentmisét a Vatikánban tavaly. Valójában néhány ember vett részt azon. Ettől még nagyon szép volt.” Az ördög táncolt az oldalhajóban. „Igen, a fizikai biztonság a legfontosabb dolog.”
A csendes hangok elhallgattak. A mise lassan elkezdődött. A celebráló pap és a mininstránsok bevonultak. Az ördög kezdett kényelmetlenül fészkelődni, ahogy a keresztet hordó az ő irányába mozgott. A pap észrevette az izgatottságát és hozzá fordult. „Sajnálom, nem akartam elvenni annyi idejét. Azt mondta, hogy keres valakit?” Az ördög önelégülten bólintott. „Igen, azt hittem, hogy van egy kis dolgom, de látom, hogy a munkám itt befejeződött.”
Aztán elment.
(P. s.: A fentebbi írás forrásának közlését tiltja a Facebook...)