2017. január 24., kedd

A világ elveszett, a hamispróféta az önkontroll helyett a haragra tanít.

Ez már tényleg sok! Ferenc pápa így készíti elő tavaszi migránsáradatot

A világ elveszett, a pápa az önkontroll helyett a haragra tanít.
Újból aktív lett a pápa és az olasz püspökök, hogy, ideológiailag előkészítsék az újabb tavaszi migránsáradatot, amibe már biztosan beleroppanna Olaszország és Európa. És ez a pápai tanítás meg, már megdöbbentően liberális…
A mai evangéliumi magyarázatában Ferenc pápa kijelentette: “Istennel mérgessé válni, az is egy ima”.
“Ő szeret velünk vitatkozni. Van olyan, aki azt mondja nekem: “De, Atyám, sokszor, amikor imádkozom, haragos leszek az Úrral…”: de hát ez is egy imádság. Neki tetszik az, amikor mérges leszel vele, és a képébe mondod, amit érzel, mert ő az Atya”.
Ezzel a kényes kérdéssel a pápa ma reggel foglalkozott a reggeli misén a Szent Márta Házban.
Az európai polgári etika alapvető eleme az önkontroll, a nyugalom megtartása minden körülmények között. A pszichoanalízis rámutatott ennek a mentalitásnak a negatív oldalaira is, vagyis a belőle fakadó betegségeket okozó elfojtásokra. Azonban még maga a világi pszichológia is feloldotta ezt az ellenmondást, és olyan technikákat tanít, amivel a negatív érzelmeinket azok elnyomása nélkül átalakíthatjuk jó és hasznos érzésekké.
Olasz pszichológusok hada beszél a pl. a harag kontroll nélküli kinyilvánításának a veszélyeiről, és ajánl olyan módszereket, amelyekkel az megszelídíthető. Sok személy elleni bűntény gyökere is harag. Így megdöbbentő, hogy a pápa nem a harag legyőzéséről beszél, hanem egyenesen arról, hogy az még magának is Istennek is tetszik…
Persze Isten a mi haragunk felett áll, és annak a legyőzésére éppen jó módszer azt bevallani neki, és segítségét kérni, hogy szabadítson meg attól. De a pápai tanítás erre már nem tér ki, csak szabad utat ad a haragnak.
A mai világunk sok problémája éppen az ilyen típusú liberális erkölcsi értelmezésekből születik. Abból a jelenségből, hogy a negatív érzelmeivel megbirkózni nem tudó ember elkezdi azokat “szentesíteni”, éppen úgy, ahogy ezt Ferenc pápa is teszi. De ez az út a romlásba és pusztulásba vezet, pedig ott van bennünk minden jó, csak hozzá kell férnünk. Erről nem mondhatunk le az ultra liberalizmus látszólag “könnyű” útjára lépve.
forrás: ilgiornale.it (F.I.)

Efezus 4:26 "Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal,
Efezus 4:27 helyet se adjatok az ördögnek.