2021. szeptember 13., hétfő

A pápai Svájci Gárda készen áll a NŐI tagokra

 

A Vatikánon belül a Svájci Gárda 2027-ben megnyíló, 50 millióból épülő laktanyájának (képek alul) tervei között szerepel egy női szárny is.

A LeMatin.ch (szeptember 12.) idézi Jean-Pierre Rothot, a svájci Nemzeti Bank egykori vezetőjét, a laktanya alapítványának elnökét: "Kezdettől fogva fontos volt számunkra, hogy a laktanya helyet biztosítson a szolgálatot teljesítő nők számára".

A Patronage Committee elnöke, Ruth Metzler-Arnold, a svájci kormány volt tagja még ennél is egyértelműbben fogalmazott: "Amint a nők felvételt nyernek, a gárda toborzási potenciálja is megnő".

A szekularizált svájci egyházban nagyon nehéz olyan fiatal férfiakat találni, akik hajlandóak lennének a Gárdában szolgálni.

https://gloria.tv/post/GFaz8ECihTgi6rU9vXq1xrcE9

Virágzik a Novus Ordo Intézmény, a tömeggyilkos hamispróféta nem örül

 

Az 1984-ben Argentínában alapított a Megtestesült Szó Novus Ordo Intézménye nagyon jól megy - írja La Cigüeña De La Torre az InfoVaticana.com lapon (július 25).

Az intézménynek papok és apostoli vagy szemlélődő életet élő rendi szerzetesek és apácák egyaránt tagjai, és több mint 20 országban van jelen.

La Cigüeña közzétette a férfi ág létszámát: 418 pap, 43 szerzetes, 209 nagyszeminarista, 91 novícius, 18 posztuláns, 106 kisszeminarista, 21 diakónus, tehát összesen 906: továbbá 69 szerzetes 14 kolostorban, így összesen 975-en vannak.

https://gloria.tv/post/yC3zwdG7nmGs2qJsjbF27w7Xa