“Amit látunk, az olyan erők embertelen tervének felel meg, amelyek nemcsak a test egészségét, hanem mindenekelőtt a lélek üdvösségét is gyűlölik.

2021. szept. 28,

Torinó , Olaszország (LifeSiteNews) – Carlo Maria Viganò érsek vasárnap egy előre felvett videoüzenetben szólt a torinói téren összegyűlt oltásellenes tüntetőkhöz, amelyben elítélte, hogy a világjárványt felsőbb hatalmak a “Nagy Újraindítás” érdekében használják fel.

Viganò érsek 10 perces videoüzenetét egy óriáskivetítőn közvetítették a torinói Piazza Castello téren, ahol vasárnap “No Paura day” (“Nincs félelem napja”) elnevezésű rendezvényre gyűltek össze az oltásellenes tüntetők. Az egykori amerikai apostoli nuncius összefüggést állapított meg a “zöld útlevél” olaszországi bevezetése és az általa már többször figyelmeztetett Nagy Reset létrehozása között.

Viganò azzal kezdte, hogy támogatásáról biztosította a Castello téren, valamint Olaszország számos más terén összegyűlt embereket, és gratulált nekik ahhoz az elszántsághoz, amellyel ellenállnak a mainstream média “hazugságnarratívájának”.

Ezután elítélte az egészségügyi diktatúra kialakulását, amelyben laikusok és klerikusok egyaránt részt vettek:

“Megrendítő látni, hogy minden politikai erő, beleértve azokat is, akiktől elvárható lett volna, hogy ellenálljanak ennek az egészségügyi diktatúrának a létrehozásával szemben, hogyan váltak a bűnös összeesküvők elitjének cinkosává” – mondta – “uralkodók, bírák, rendőrök, orvosok és tudósok, állami és magánhivatalnokok, újságírók, de még a püspökök és papok, és maguk a vatikáni vezetők is”.

Ezután a davosi Világgazdasági Fórumon megismételte állítását, miszerint a világjárványt a globalista elit által kívánt nagy visszaállításra használják fel.

“Azt hiszem, mindannyian megértettük, hogy a világjárványt eszközként használják a Nagy Újraindításhoz, amelyet már évek óta részletesen terveztek” – mondta.

Ugyanezt a gondolatot Raymond Burke bíboros is megfogalmazta egyik tavalyi prédikációjában.

Viganò a következőképpen magyarázta a COVID és a Nagy Újraindítás közötti kapcsolatot:

“A COVID jelentős szerepet játszott a polgárok természetes szabadságjogainak korlátozásában és egy olyan orwelli rendszer létrehozásában, amelyben mindannyiunk minden tevékenységét nyomon követik és ellenőrzik …”

 

Az űrlap alja

 

Beszéde további része azonban sokkal spirituálisabb dimenziót öltött, amikor utalt a jelenlegi küzdelemben működő természetfeletti erőkre:

“Szükséges mélyebbre is menni” – mondta – “vagyis felismerni, hogy ami történik, az olyan erők embertelen tervének felel meg, akik nemcsak a test egészségét, hanem mindenekelőtt a lélek üdvösségét is gyűlölik”.

Viganò érsek emlékeztette a Castello téren összegyűlt embereket, hogy Isten halhatatlan lélekkel ajándékozta meg őket:

“Mindannyiótoknak, mindannyiunknak halhatatlan lelke van, amelyet Isten teremtett és a mi Urunk Jézus Krisztus váltott meg a keresztáldozattal” – mondta.

Ezután az emberiség jelenlegi pusztulását az Isten parancsolataihoz való múltbeli hűtlenségének és az emberek számos bűnének, köztük az abortusz bűnének tulajdonította:

“Fel kell ismernünk, hogy ha idáig jutottunk, azt nagyrészt a saját hitetlenségünknek köszönhetjük, annak, hogy mások döntenek Isten helyett arról, hogy mi a helyes és mi nem” – mondta – “hogy a tolerancia nevében megengedjük a gyermekek méhen belüli meggyilkolását, a betegek és idősek megölését, a keresztény erkölcs elfajulását, a gyermekek és a fiatalok megrontását” – mondta.

Az olasz prelátus a jelenlegi vatikáni hierarchia szájából ritkán hallható nyelvezetet használt, hogy elítélje a modern társadalom gonoszságait.

“Amit ma látunk, az évtizedes felbomlás mérgezett gyümölcse, az Úr törvénye elleni lázadásé, a bűnöké és bűnöké, amelyek bosszúért kiáltanak Isten előtt” – folytatta, hozzátéve: “Az isteni gondviselés megmutatja nekünk, mivé válhat a világ, ha elhagyja Jézus Krisztus uralmát, és a Sátán rabszolgasága alá helyezi magát”.

Az érsek egy korábbi pápa inspirációjával zárta üzenetét:

“Szeretném magamévá tenni II. János Pál szavait, aki 1978-ban, pontifikátusa kezdetén azt mondta: Nyissátok szélesre az ajtókat Krisztus előtt! Ne féljetek!” idézte Viganò, mielőtt jó keresztény életre buzdította hallgatóságát.

“De mindenekelőtt – könyörgöm, esedezem: térjünk vissza, hogy Isten kegyelmében éljünk, hogy gyakran járjunk a szentségekhez, hogy gyakoroljuk az erényeket, hogy jó keresztények legyünk, hűségesek keresztségünk ígéreteihez és hiteles tanúi Krisztusnak.”.

Az üzenet azzal zárult, hogy az érsek felkérte a jelenlévőket, hogy együtt mondják el a Miatyánkot.

 

Az alábbiakban Viganò üzenetének olasz nyelvű angol fordítása olvasható:

Kedves barátaim!

Kedves testvéreim!

Engedjétek meg, hogy csatlakozzam hozzátok, hogy kifejezzem lelki közelségemet és támogatásomat.  Az Önök jelenléte ezen a téren, és sok téren szerte Olaszországban, azt bizonyítja, hogy néhány ember még mindig hajlandó használni a saját intelligenciáját, és nem áll szándékában feladni a szabadságát.

Ismét összegyűltetek, hogy kifejezzétek elszántságotokat, hogy ellenálljatok a mainstream média által terjesztett megtévesztéseknek és hazugságoknak, a közösségi média platformok és a televízió cenzúrájának, valamint annak a finom terrorizmusnak, amely egy olyan kísérleti génszérummal akarja elérni, amely minden nap új, súlyos mellékhatásokat produkál, némelyik akár halálos, és amely hatástalannak bizonyult a világjárvány megfékezésére.

Azt hiszem, mindannyian megértettük, hogy ezt a világjárványt eszközként használják a “Nagy Újraindítás” megvalósítására, amelyet már évek óta részletesen megterveztek.  Megrendítő látni, hogy minden politikai erő, beleértve azokat is, akiktől azt várnánk, hogy ellenzik ennek az egészségügyi diktatúrának a létrehozását, hogyan váltak a bűnös összeesküvők elitjének cinkosává.

Uralkodók, bírák, rendőrök, orvosok és tudósok, köz- és magánhivatalnokok, újságírók, de még püspökök és papok, és maguk a vatikáni vezetők is: a világ minden részén mind ugyanazt a forgatókönyvet követik, egyetlen vezetés alatt.

Láthattuk, milyen messzire megy az ideológiai őrületük: megkülönböztetik és kriminalizálják azokat, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt ebben a tömeges kísérletezési programban, amelyet hatalmas gazdasági érdekek és egy emberellenes terv vezérel, amely alapvetően keresztényellenes is.

De ha mindannyian tisztában vannak azzal, hogy az elmúlt másfél évben történtek abszurdak és abszolút súlyosak; ha sokan megértik, hogy a Covid hozzájárult a polgárok természetes szabadságjogainak korlátozásához és egy olyan orwelli rendszer létrehozásához, amelyben mindannyiunk minden tevékenységét nyomon követik és ellenőrzik; akkor mélyebbre kell menni, vagyis fel kell ismerni, hogy ami történik, az olyan erők embertelen tervének felel meg, amelyek nemcsak a test egészségét, hanem mindenekelőtt a lélek üdvösségét is gyűlölik.

Mindannyiótoknak, mindannyiunknak halhatatlan lelke van, amelyet Isten teremtett, és a mi Urunk Jézus Krisztus váltott meg a keresztáldozattal. Mindannyiunkért az Úr kiontotta az Ő Vérét, és a mi és a ti kötelességetek, hogy Isten kegyelmében őrizzétek halhatatlan lelketek, követve az Ő parancsolatait és bátran tanúságot téve a hitről, éppen akkor, amikor az oly komolyan veszélyeztetve van, még azok által is, akik jelenleg az Egyházat kormányozzák, és akik az ellenség oldalára álltak.

Fel kell ismernünk, hogy ha idáig eljutottunk, azt nagyrészt saját hűtlenségünknek köszönhetjük, annak, hogy mások döntenek Isten helyett arról, hogy mi a helyes és mi nem, hogy a tolerancia nevében megengedtük a gyermekek méhen belüli meggyilkolását, a betegek és idősek megölését, a keresztény erkölcs elfajulását, a gyermekek és fiatalok megrontását.

Amit ma látunk, az évtizedes felbomlás mérgezett gyümölcse, az Úr törvénye elleni lázadás, bűnök és bűnök, amelyek bosszúért kiáltanak Isten előtt.

Az isteni gondviselés megmutatja nekünk, hogy mivé válhat a világ, ha elhagyja Jézus Krisztus uralmát, és a Sátán rabszolgasága alá helyezi magát. Szavaim nem apokaliptikus szavak – ahogy egyesek mondják -, hanem a katolikus egyház egyik lelkipásztorának szigorú figyelmeztetése, hogy térjünk vissza Istenhez, ismerjük fel, hogy ahol nem Krisztus Király és Mária uralkodik, ott helyette az ördög kegyetlen és könyörtelen zsarnoksága uralkodik, aki egyetemes testvériséget ígér az embereknek, de csak a kárhozatunkat akarja.

Szeretném magamévá tenni azokat a szavakat, amelyeket II. János Pál 1978-ban, pápasága kezdetén mondott:

“Ne féljetek! Nyissátok ki, igenis, nyissátok ki szélesre az ajtókat Krisztus előtt! Az ő üdvözítő erejének.Ne féljetek!Nyissátok ki, valóban, nyissátok ki szélesre az ajtókat Krisztus előtt!Jézus Krisztus a történelem királya és ura, az Ő kezében van mindannyiunk, minden nemzet és a Szent Egyház sorsa és sorsa. Ő nem fogja megengedni, hogy engedjünk az emberiség ellenségének támadásának. Térjetek vissza! Térjünk vissza hozzá mindannyian, a tékozló fiú bizalmával, aki alázatosan kéri apját, hogy bocsásson meg neki és fogadja vissza otthonába. Térjünk vissza keresztényekké, büszkék legyünk hitünkre és arra a civilizációra, amelyet a Vallás a kétezer éves történelem során felépített, és amelynek szeretett hazánk, Olaszország volt a bölcsője. Térjünk vissza ahhoz, hogy a polgári és politikai életben megvédjük azokat a nem vitatható értékeket, amelyeket ma megtagadva és lábbal tiporva látunk. De mindenekelőtt – könyörgöm, esedezem: térjünk vissza ahhoz, hogy Isten kegyelmében éljünk, hogy gyakran látogassuk a szentségeket, hogy gyakoroljuk az erényeket, hogy jó keresztények legyünk, hűségesek Keresztségünk ígéreteihez és Krisztus hiteles tanúi.

És hogy ez a nap, amelyen nyilvánosan és bátran kinyilvánítjátok a közelgő zsarnoksággal szembeni ellenállásotokat, ne maradjon steril és természetfeletti fénytől mentes, meghívlak benneteket, hogy együtt mondjátok velem azokat a szavakat, amelyeket az Úr tanított nekünk. Tegyük ezt buzgósággal, a szeretet lendületével, segítségül hívva Urunk és Szűzanyánk oltalmát mindannyiunkra, családjainkra, hazánkra és az egész világra:

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Add meg nekünk ma mindennapi kenyerünket, bocsásd meg tartozásainkat, amint mi is megbocsátunk adósainknak, és ne vigyél minket kísértésbe, hanem szabadíts meg a Gonosztól. Ámen.

+ Carlo Maria Viganò, érsek