2020. július 18., szombat

A Kúria érsek pornográfiát osztott meg (+18)


A melegpárti Vincenzo Paglia Kúria érsek július 16-án osztott meg egy képet Twitteren, ahol egy meztelen férfi, meztelen nő és négy meztelen gyerek látható.

Ez egy hirdetés, ami Alessandro D'Alatri római filmrendező filmjét hirdeti. Az eredeti tweet azóta ki lett törölve, de Paglia megosztása továbbra is él.

Paglia a szétvert Házasságért és Családért Római Intézmény kancellárja, valamint az Életvédő Pápai Akadémia elnöke. Más homoszexuális tevékenység mellett arról lett híres, hogy egy homoerotikus falfestményt készíttetett volt katedrálisában, Terniben

https://gloria.tv/post/inXRjWivf1VY4bqEw8AzSsZrT

Az amerikai püspökök az első latin mise után: "Egyszerűen csodálatos"


A texas állambeli Corpus Christiben található Tyler püspöke, Joseph Strickland először tartott latin misét.

35 évi papság után egyszer sem mondta ki a felszentelés latin szavait: "Alig tudtam kimondani, nem lehet leírni".

Stricklandnak "a nulláról" kellett megtanulni a latin misét - mondta az NcRegister.com lapnak (július 16). Bár 1958-ban született, nem emlékszik a latin misére. Amikor 1977-ben szemináriumba ment, minden idők miséjéről "nem beszéltek, nem tanították - eltűnt".

Az elődje alapította meg az FSSP közösséget az egyházmegyében, melyen keresztül Strickland úgy gondolta, hogy: “Jönnek azok az emberek". Ugyanakkor egyre több papot, szeminaristát és fiatal családot látott, akik latin misét kértek.

Amikor az Oltáriszentség előtt imádkozott, Strickland megismerte a latin misét. Egy öt éve felszentelt pap, aki ismerte mindkét rítust, megtanította Stricklandot és segített a "nagyon nehéz latinnal".

Strickland észrevette, hogy ez a rítus "sokat" fókuszál Isten imádatára és csak Istenről szól: "Egyszerűen csodálatos".

https://gloria.tv/post/ZgpxtX6YLqP92eDTDNskabqhG