2013. szeptember 24., kedd

Soha ne add fel! - ahogyan megmenekültek a hajótöröttek

Túlélte a nyolc napot a tengeren az a két bahamai férfi, akik szeptember 7-én indultak horgászni. Kimerültek, kiszáradtak, hallucináltak, de végül megmentették őket. "...Dougles ezért többször figyelmeztette: imádkozzon még többet, és az a szívéből szóljon, ne a hasából..."
Anthony Dougles és Mike Russel, két közel hatvan éves bahamai férfi egyszerűen csak horgászni indult szeptember 7-én Freeportból. Végül nyolc napig hánykolódtak a tengeren, élelem, víz és árnyék nélkül, felborult csónakjuk ég felé néző aljába kapaszkodva, és a két férfi már csaknem feladta a reményt, hogy valaki megmenti őket.
A Huffington Post cikke szerint aludni nem tudtak, és minden erejüket elszívta az erős napsütés, meg az, ahogyan a csúszós üvegszálas hajótestbe kapaszkodtak, hogy ne csússzanak a vízbe. Az egyetlen örömük az volt, amikor végre egy kis ennivaló hínárt találtak. A nyolcadik napon Mike Russel kérte a barátját: "hagyj elmenni". De Anthony Dougles nem engedte, és tovább biztatta: együtt fognak megmenekülni.
Nem sokkal később tényleg megmentették őket. A róluk készült fénykép, amelyen kimerülten kapaszkodnak a fehér csónak aljába, bejárta a világot. Azóta a történetük egy része is nyilvánosságra került.
Szeptember 7-én bepakolták a horgászáshoz szükséges dolgokat a közel öt méter hosszú csónakba, aztán elindultak a már jól ismert útvonalon. Dougles többször megtette ezt az utat kisebb hajókkal is, ő ugyanis tíz éves kora óta horgászott erre, az utóbbi időben ráadásul ebből élt. Most viszont jött egy vihar.
A heves esőzésben a kis pumpa, amivel próbálták kimerni a vizet a hajóból, nem ért semmit. Ráadásul később egyre nagyobbak lettek a hullámok, így a csónak hamarosan felborult. Ahogy a vihar alatt a csónakba próbáltak kapaszkodni, a férfiak teljesen kimerültek, ráadásul a sodrás egyre távolabb vitte őket a partoktól.
Aznap este Dougles bátyjának barátnője hiába várta a telefonhívásukat, ezért hamarosan értesítette a családot és a hatóságokat is.
Szerencséjére Dougles mindig is fitt volt, sokat sportolt, ráadásul képzett búvár. A hajótöröttként eltöltött héten legfőbb feladatának tekintette, hogy láthatóvá váljon. Amikor hajók motorjának zúgását hallotta, mindig megpróbált felállni a csónakra, és integetni, hátha úgy észreveszik. Éjszakánként egy-két percekre aludt csak el. Társával együtt az ötödik napon kezdett hallucinálni.
Russel rosszabbul bírta a megpróbáltatást. Néhány nap után már kérte társát, hogy hagyja őt elsüllyedni, és lecsúszott a csónakról. Dougles a pólójánál fogva tartotta. Russel sokat imádkozott is, Dougles ezért többször figyelmeztette: imádkozzon még többet, és az a szívéből szóljon, ne a hasából. Tudták, ha elérik a Golf-áramlatot, akkor végük van.
A két férfit végül egy csónakból vették észre. Gyorsan a segítségükre siettek, inni adtak nekik, majd hamarosan helikoptert küldtek értük.
A férfiak három napot töltöttek kórházban. Kimerültek voltak, és a bőrük nagy része megsérült a kapaszkodás közben, illetve az erős napsütés és a sós víz miatt. Egyikük hátfájásra is panaszkodott.
Russel reménykedik, hogy egy napon film készül majd a kalandjukból. Dougles egyelőre csak a pihenésre tud gondolni, a horgászatra nem.

Útmutató a túléléshez

Az Amerikai Partiőrség korábban már adott ki útmutatót ahhoz, hogyan lehet túlélni "a bolygó legzordabb helyszínét", a nyílt vizet. Ennek első fejezete szerint az a legfontosabb, hogy soha ne adjuk fel, mindig harcoljunk a túlélésért, és ne féljünk az ismeretlentől, a kényelmetlenségektől, sem a saját gyengeségünktől.
(index)

FOGOLYKIVÁLTÓ BOLDOGASSZONY Ünnepe: szeptember 24. A katonai fogház és a fogvatartottak védőszentje

Fogolykiváltó Boldogasszony ünneplése a mercedáriusok rendjében kezdődött. 1218. augusztus 1-én éjszaka a Boldogságos Szűz látomásban buzdította Nolascói Szent Pétert a fogolykiváltó rend alapítására. E jelenés emlékére - melynek hatására Nolascói Péter és Pennaforti Szent Rajmund megalapította a mercedáriusok fogolykiváltó rendjét - kezdték ünnepelni Fogolykiváltó Boldogasszonyt. Mint rendi ünnepet a pápa 1615-ben hagyta jóvá. Spanyolországban és Franciaországban augusztus első vasárnapján ülték.
Az egész Egyház számára 1696-ban vált kötelezővé: szeptember 24-ét jelölték ki napjául. 1969 óta nem szerepel a liturgikus naptárban, de tiszteletének tartalma bővült a szenvedélybetegek, különböző függőségekben szenvedők szabadulásának kérésével.
A középkorban a muzulmán fogságba esett keresztény rabok kiszabadulásáért az Egyház rendszeresen imádkozott. Mozgalmakat, gyűjtést szervezett, sőt szerzetesrendek is alakultak, amelyek tagjai magukat adták cserébe a foglyok kiszabadulásáért. Ennek az ügynek a sikerét az Egyház kezdettől fogva Szűz Mária közbenjárásának tulajdonította.
Budakeszi-Makkosmárián tartjuk a Nemzeti Katonai Zarándoklatot, ami szintén Fogolykiváltó Boldogasszonyhoz kapcsolódó kegyhely. A fogolykiváltás ma is aktuális, hiszen rengeteg „modern fogság” van: szenvedélybetegségek, önzés, gyűlölet.
1995-ben a Katonai Ordinariátus püspöki kápolnáját Fogolykiváltó Boldogasszony tiszteletére szentelte fel Bernardin Gantin bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa.

Úristen, Te Nagyasszonyunkat, a Boldogságos Szűz Máriát hathatós segítőnkké tetted. Az ő érdemeiért és könyörgésére add meg nekünk, hogy minden testi és lelki rabságból megszabaduljunk, s családjainkban a szeretet szabadsága uralkodjék, Krisztus, a mi Urunk által. Ámen!

*Válassz egy országot, egy várost, és bele pillanthatsz a hétköznapjaiba*


Válassz 1 várost és elindul a film...

http://www.jcdurand.ca/Monde/Monde.html

Ledöntötték a washingtoni Tízparancsolat-táblákat

A washingtoni Legfelsőbb Bíróság közelében elhelyezett gránittáblákat vandálok döntötték le a hétvégén.    
A táblákat, amelyekre a Tízparancsolat van rávésve, a Faith and Action keresztény missziós szervezet székházának kertjében állították fel 2006-ban úgy, hogy a bíróságra érkező bírák jól láthassák. Az elkövetők a gránittáblákat a betonalaphoz rögzítő acélrudat hajlították meg közel 90 fokban. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

A Tízparancsolat nyilvános megjelenítése ellen korábban is voltak tiltakozások az Egyesült Államokban. 2005-ben az USA Legfelsőbb Bírósága két ilyen ügyben döntött: egyik esetben engedélyezte, hogy egy ilyen emlékmű a texasi törvényhozás austini épületének területén maradhasson; a másik esetben viszont alkotmányellenesnek ítélte a Tízparancsolat megjelenítését a kentuckyi bíróságokon – közli az AP hírügynökség.

Magyar Kurír

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Üdvösség Anyja a papokhoz: Hogy hűségesek maradhassatok Fiam Földi Egyházához, készen kell állnotok nyája táplálására

2013. szeptember 23. hétfő, 13:30
Gyermekem, sok Égi jel lesz megismertetve Fiam Egyházának fedele alatt, amikor a Szentmise Liturgiájában megtörténnek az utolsó változtatások. Mindazok, akik nyitva tartják a szemüket és hegyezik a fülüket, tanúi lesznek Fiam Haragjának, ami nem fogja elkerülni a figyelmüket.
Fiam megígérte, hogy tudatni fogja Haragját, amikor újra megfeszítik Őt Földi Egyházában azáltal, hogy a Szentmise Áldozat bemutatása során bemocskolják Testét és Vérét. Mennydörgés és villámlás, melyet nagy viharok követnek, fogja lesöpörni lábukról az embereket. Még több árvíznek lesznek majd tanúi – amikor az emberek bűnei elsodortatnak -, midőn kezdik felismerni Isten büntetéseit, amelyek az emberiségre zúdulnak.
A bűn rabszolgái ők – még azok is, akik szeretik Fiamat és hűségesek maradnak a Szentmiséhez –, és ezért nem fognak tudni különbséget tenni, amikor az utálatot bemutatják. Ne feledjétek, hogy a Szentmiseáldozat, Fiam halálának megemlékezése, mely során Fiam Valós Jelenléte kerül megismertetésre. Ők hamarosan nem fogják elismerni az Igazságot, és az új mise pogány szertartássá válik. Ez a nap még hátravan, mely hirtelen és váratlanul fog elérkezni – ilyen gyorsan fog a hamis próféta lépni. Most van itt az ideje a felkészülésnek. Mindazoknak a felszentelt szolgáknak, akik hűségesek maradnak a Legszentebb Eukarisztiához, és akik Isten Szent Szavát be fogják tartani, a felkészülést most kell elkezdeniük.
Hogy továbbra is hűségesek maradhassatok Fiam Földi Egyházához, készen kell állnotok arra, hogy nyáját az Élet Táplálékával, azaz az Ő szent Eucharisztiájával tápláljátok. Ez az az eskü, amit Jézus Krisztusnak fogadtatok, amikor azt mondtátok, hogy szolgálni fogjátok Őt, és hogy a Szentmisében az Ő Testével és Vérével látjátok el mindazokat, akik az üdvösséget keresik. Ezt a fogadalmat az utolsó napig tiszteletben kell tartani.
Ne féljetek az előtettek álló időktől, amikor Isten ellenségei az Ő Szent Nevét arra fogják felhasználni, hogy a bűnt elnézzék, és azt mindenki számára elfogadhatóvá tegyék; amikor mindenkit meg fognak fosztani Testétől és Vérétől. Ennek nem lesz semmi jelentősége, ha ti Fiamat továbbra is úgy fogjátok szolgálni, ahogyan csak tudjátok.
Menjetek békével abban a reményben, hogy mindazok, akik szeretik Fiamat, a Szentlélek Ajándékával lesznek megáldva, hogy képesek legyetek felismerni az Igazságot.
Áldott Édesanyátok
Az Üdvösség Anyja

Bűncselekmény az apasági teszt Franciaországban

Franciaországban egy év börtönt és 15.000 euró pénzbírságot szabnak ki arra a férfira, aki bárhol a világon apasági teszt elvégzését rendeli meg. A mainstream médiában természetesen sehol sem olvashatunk az apai jogok, férfijogok két lábbal tiprásának szégyenteljes részleteiről. A francia törvényhozás egy régi problémát próbált meg rendezni, amikor újratárgyalta azt a DNS tesztek alkalmazására vonatkozó állami tilalmat, mely szerint az apaság megállapítása érdekében az apa nem rendelhet meg genetikai vizsgálatot. Mindent elmond a feminista igazságszeretet hazug mítoszáról, hogy a feminista politikusok egyértelműen ellenezték az apasági tesztek liberalizálását. A feministák természetesen mindig találnak, de méginkább gyártanak nyakatekert, hazug “szakértői” véleményeket. Ebben az esetben például egy olyan pszichológiai szakvéleményt, amely szerint a tesztek tiltása a családi békét szolgálja. Mondhatni mindenkinek jobb, ha az apáknak nincs lehetőségük megtudni, hogy a gyermek, akit az ő gyermeküknek állítanak vagy esetleg már évek óta sajátjukként nevelnek, eltartanak, valójában nem is az ő gyermekük. A szakvélemény hozzáteszi, hogy az apaság egyébként sem biológia, hanem egy társadalmi konstrukció. Az apasági tesztek liberalizálásának igénye végül elbukott Franciaországban és hasonlóan rémisztő a helyzet Németországban is már 2009 óta: DNS tesztet csak mindkét szülő hozzájárulásával vagy speciális bírósági végzés birtokában lehet elvégezni és 5000 euró pénzbírsággal kell szembenéznie annak, aki szembeszegül a törvénnyel. Meglepő módon Svédországban a férfiak feministákkal szemben folytatott több évtizedes csatározása eredményre vezetett, és 2003-ban végül sikerült ezt a tilalmat töröltetniük a jogrendszerből. Franciaországban és Németországban viszont a férfiak nem tehetnek mást, minthogy a börtönbüntetés vagy a jelentős pénzbírság veszélyével is dacolva külföldi laborokba küldenek a vizsgálathoz szükséges mintákat. Erre a célra hajszál vagy nyálminta is megfelel és az elvégzett teszt 99.9% pontossággal képes kizárni az apaság lehetőségét. Szerencséjükre ezek a külföldi laboratóriumok a helyileg érvényes jogjogszabályok szellemében elvégzik a postán beküldött mintákból a tesztet és online vagy postai úton küldik meg az eredményét. Például svájci és spanyolországi laboratóriumoknak jelentős különbevételük származik a Francia tiltás fenntartásából és persze ők köszönik szépen a franciáknak. Nem így a gyanakvó apajelöltek. A feminista érvelés szokásos módon még csak nem is rejti véka alá alantas férfiellenességét. Melanie McDonagh Londonban élő francia újságírónő a következőképpen adta elő visszataszító gondolatait: A DNS teszt a tudomány olyan antifeminista felhasználása, mely fel akarja borítani a nemek közötti régen megszokott erőviszonyokat. És ez még akkor is igaz, ha manapság a nők rendelkeznek azokkal a gazdasági erőforrásokkal, hogy eltartsák a gyermeküket. Az apaság bizonytalansága lehetőséget ad a nők kezébe arra, hogy kiválaszthassák azt a férfit, akit a legjobbnak gondolnak erre a célra. A lényeg az, hogy a nők hatékony lehetőséggel rendelkeztek arra, hogy megnevezzék az apát és így az apaság biztos volt. Természetesen sok férfinak lett így olyan gyermeke, aki genetikailag nem az övé volt, de tényleg nem ez számít. Ha az apaság feltételéül egy tesztet szabunk meg a nő állítása helyett, akkor ezzel megfosztjuk a nőket a szabad választás hatékony eszközétől. Fordítsuk le egyszerű szavakra, hogy még jobban átérezzük ezeknek a gondolatoknak az undorító közönségességét: A nőnek fenn kell tartania a jogot arra, hogy kedve szerint bárkivel folytatott szexuális kapcsolatból teherbe essen és aztán az apaság terhét kedve szerint arra a partnerére hárítsa, akitől a legtöbb hasznot remélheti. – A feministák jól felismerték a fenyegető végzetes veszélyt; a genetikai teszt leleplezi az egyik legalantasabb családi hazugság burjánzását és felszabadítja a férfiakat a nők kénye-kedve alól. Egyúttal meglátták az egyetlen menekülési utat is; a törvényi tiltás eszközével, a jogszabályok folyamatos szigorításával kell ezt a lehetőséget elvenni a férfiaktól, és ezzel támogatni a női hazugság mindenek feletti uralmát. Meggyőződésem, hogy a tudományos és technikai fejlettség jelenlegi fokán az apasági tesztnek nem csak egy választható lehetőségnek kellene lennie a férfiak számára, hanem egy államilag támogatott és minden gyermek születésekor szabadon, de akár kötelező jelleggel is elvégzendő eljárásnak. Elvégre a valódi társadalmi cél a gyermekek családi jogállásának kétséget kizáró tisztázása. Ha más lehetőség nincs ennek a célnak a megvalósítására, akkor a férfijogi mozgalmaknak kell fellépniük annak érdekében, hogy világszerte ennyi megbecsülés megillesse a férfiakat. Megértem ha esetleg egyes hölgyek ezt “felesleges gyanúsításnak” érzik és megint másoknak esetleg a “felesleges költségek” miatt támad aggálya. De nem hiszem, hogy túl irreális lenne ez az elvárás összevetve például azzal, hogy a feminista értelmezés szerint az abortuszra úgy kell tekintenünk, mint egy a nőknek a társadalombiztosítás keretei között alanyi jogon járó szolgáltatásra. Egy ennél sokkal fontosabb ügy érdekében a költségeket minden bizonnyal képes lesz elviselni minden állam társadalombiztosítási költségvetése. Ráadásul ennyi évszázad férfihátrány, a női bemondás igazságtalansága után a társadalom jóerkölcse, a társadalom igazságszeretete tartozik ezzel a férfiaknak.



Források: http://www.avoiceformen.com/mens-rights/france-upholds-the-ban-on-paternity-tests
http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_testing
http://www.spectator.co.uk/features/6391918/whos-the-daddy http://heartiste.wordpress.com/2010/11/01/feminists-agitate-to-ban-paternity-testing



A teljes cikk a Férfihang.hu - Antifeminista Férfimagazin oldalán olvasható:
http://www.ferfihang.hu/2013/09/24/buncselekmeny-az-apasagi-teszt-franciaorszagban/