2016. május 9., hétfő

Európa keresztény lesz, vagy nem lesz, avagy kit képvisel a vatikáni celeb?

Neki az utolsó leheletéig a Katolikus Egyház, mint az összes hívőt magában foglaló jézusi teremtmény érdekeit, életét, jövőjét kellene védenie. Kellene, de nem teszi.
Bergoglio és Schultz... zsák a foltját?Bergoglio és Schultz... zsák a foltját?
Ehelyett keresztényellenes, sokszorosan megbukott, lejáratódott, ostoba fajankókkal - mint Juncker és Schultz - pózol címlapokon és taszítja egyre mélyebbre az európai katolikusok százmillióit…
Már meg sem lepődöm, amikor a pápai trónt bitorló Jorge Bergoglio Junckerrel és Schultz-cal villog együtt. Villognak a vakuk, forgatnak a kamerák, kopognak a billentyűk a tudósítók laptopjain és hamarosan világgá röpítik a hírt, hogy a vatikáni celeb az „az Európa egysége melletti elkötelezettségéért Károly-díjat kapott”. És ha már megkapta attól a két idiótától, akkor meg is akart felelni az elvárásaiknak. Annál is inkább, mert így újabb szép darabokkal gyarapíthatta a balliberális címlapokon történt megjelenéseit.
Nézzünk azonban a velejéig romlott üzenet mélyére. „Manapság - sokkal inkább, mint valaha bármikor - az európaiaknak az Európai Unió alapító atyáihoz hasonlóan hidakat kellene építeniük és le kellene bontaniuk a falakat” - fogalmazott pénteken Ferenc pápa a Károly-díj átvétele alkalmából mondott beszédében a Vatikánban.
Odáig még igaz a gondolatmenet, hogy az Európai Unió alapító atyái tényleg hidakat akartak építeni és nem falakat. Csakhogy ez legjobb esetben is csak féligazság. Valahogy a beözönlő gyilkos muzulmán csürhe befogadását feltétel nélkül támogató Bergoglio kifejeltette azt az alapelvet, amire Robert Schumann, katolikus gondolkodó és politikus építette az egyesület Európa gondolatát:
„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz’” – érdekes módon ez az idézet nem hangzott el annak az embernek a szájából, aki elvileg vezeti a legnagyobb keresztény egyházat.
És még egy dolog. Nagyon szép Bergogliotól, hogy így szívén viseli Európa sorsát. De totális szereptévesztésben van. Ő nem egy európai politikus, és még csak nem is Európa képviselője. Ő egy – a világ minden földrészére kiterjed egyház vezetője. Neki az utolsó leheletéig a Katolikus Egyház, mint az összes hívőt magában foglaló jézusi teremtmény érdekeit, életét, jövőjét kellene védenie. Kellene, de nem teszi. Ehelyett keresztényellenes, sokszorosan megbukott, lejáratódott, ostoba fajankókkal - mint Juncker és Schultz - pózol címlapokon és taszítja egyre mélyebbre az európai katolikusok százmillióit…
http://demagog.blogstar.hu/2016/05/09/europa-kereszteny-lesz-vagy-nem-lesz-avagy-kit-kepvisel-a-vatikani-celeb-/27152/