Drogos, liberális, agresszív közönség, széttárt combok, elmebeteg fellépők. Kommentelőkompatibilis, képi bizonyítékokkal alátámasztott leleplező beszámoló a nulladik napról.
Eddig úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz a Hír24 csütörtöki trollfesztiválján, állok elébe. Most viszont, hogy vészesen közeledik a Szigetre tervezett rendezvény - ezt szerda hajnalban írom, azaz gyakorlatilag holnap lesz -, egy kicsit elkezdtem félni. Mi van, ha tényleg megdobálnak tortával? Ha nekem esnek mindennel, ami a kezük ügyébe akad? A legnagyobb félelmem pedig: mi van, ha tényleg elhiszem nekik, hogy a magyarellenes összeesküvés által pénzelt, elvtelenül a kormányt ekéző bérfirkász vagyok? Belegondolni is rossz. Én még szeretnék tükörbe nézni.
Most tehát - nyilván késő, tudom - gyorsan kompenzálnék egy kicsit. A keddi Szigeten ezért a tipikus Hír24-kommentelő szemével néztem szét, hátha így enyhül a kommentdobozból áradó szigor. Egészen döbbenetes dolgokat láttam, olyanokat, amelyeket csak úgy észre sem vettem volna. Amikor kiértem, rögtön ez a látvány fogadott:

"Mi ez, melegkamion?!" - néztem szét döbbenten. Nem kellett volna. A körülöttem állók így néztek ki:

Mondjuk ki: drogos liberálisok, tisztelet a kivételnek. Csak rájuk kell nézni. Ez egyébként a Ska-P hangversenye volt, akik nem is magyarok, nem mintha ez számítana: elég baj, hogy Szűz Mária országában színpadra állhat egy püspöknek öltözött sátánfajzat. A Ska-P egyébként például ska zenét játszik, ami jamaicai eredetű, amely ország hadd ne mondjam, minek a melegágya. Nézzék csak meg ezt a "táncot":

Kicsit odébb pedig még egy istentagadó, mintha az előbbi gyalázat nem lett volna elég:

Alig volt vége a koncertnek, ezek az igénytelen "nők" elkezdték a lufijaikat - ahelyett, hogy a levegőbe eresztették volna, ahogy a szervezők kérték - egy férfi rasztás (a lágydroghasználat egyértelmű jele!) tincseibe kötni. A férfi ráadásul szerintem nem is biztos, hogy magyar.

Időközben rázendített a Queens of the Stone Age (hercegnők, értik!) felforgató keményrockja, a több ezer fiatal pedig már nem is próbálta leplezni, hogy teljesen be van drogozva:

A Queens of the Stone Age egyébként Amerikából jött, tudják, abból az országból, amelyben most a szabadkőműves háttérhatalom machinációjának hála államról államra engedélyezik (és nemsokára nyilván kötelezővé teszik!) a melegházasságot. Josh Homme frontember (ez a név is hadd ne mondjam, mire emlékeztet) egy ponton a - mondjuk ki, na - szexuális aktus egyezményes jelét mutatta a megkergült tömegnek. No komment!

A félmeztelen, izzadt, sör (és ki tudja, még milyen) -szagú férfiaknak több se kellett, vállukra vették a kívánatos egyedeket, akik nemhogy tiltakoztak volna, még rá is játszottak a botrányos gesztusra! Ez a magamutogatás meg mire jó?!

Nem bírtam tovább, tettem egy kört. Mire visszaértem, egy egérnek öltözött lemezlovas táncoltatta a "nagyérdeműt" lélektelen techno-"zenére".

Éreztem, hogy számomra véget ért ez a nap. Nem könnyű a Hír24 kommentelőinek élete.

Neményi Márton