Cesáreo Gabaráin spanyol prelátus, aki 1991-ben, 55 éves korában rákban hunyt el, a sekélyes Novus Ordo énekek sztár zeneszerzője volt, amelyekből mintegy 500-at írt.

Legnépszerűbb slágere a "Pescador de hombres" (Emberek halászai) volt, amelyet több mint 80 nyelvre fordítottak le, és amely II. János Pál kedvenc dala volt, aki Gabaráint személyes prelátusává nevezte ki.

Gabaráin másik NEM slágere a Juntos como hermanos ("Testvérek együtt jönnek") volt.

Most a spanyol oligarchák médiája - amelyet nem érdekel a sajátjaik által elkövetett hasonló gaztett - nagy port kavartak a "hiteles jelentések" miatt, amelyek szerint Gabaráin "bántalmazott" néhány fiatalembert, amikor a kamaríi Colegio Marista káplánja volt.

Ezek a tények azonban mindvégig ismertek voltak. Gabaráint 1978-ban ezek miatt rúgták ki a marista testvérek. A szokása, hogy az irodájában megtapogatta a diákokat, "gúny és viccek forrása volt közöttük" - írja az ElPais.com (augusztus 17). Évtizedekkel később tapogatásából nagy drámát csináltak - anyagi kártérítés és egyházellenes agitáció érdekében.

Egy volt diák szerint "lehetetlen" Gabaráint feljelenteni. De nem mondta meg, miért: mert akkoriban a baloldali mainstream a kiskorúak tapogatását a "szexuális felszabadítás" részének tekintette. Akik nem értettek egyet, azokat "prűdnek" és "konzervatívnak" csúfolták.

Most Gabaráin perverzióját abszurditás egészíti ki. Az Oregon Catholic Press (OCP), a zenéjének amerikai forgalmazója úgy döntött, hogy a dalokkal a szerző vétkeit fizeti meg. Az OCP hamarosan törli műveit az énekeskönyvekből és más termékekből.

https://gloria.tv/post/RotVUDxrf3gc3bHQhtSdcTB4b