Testvéreim! Ne gondoljátok, hogy a kis dolgok azért nem értékesek, mert az emberek nem igazán tudják azokat hová tenni. Sokszor megtapasztaltam, hogy az értéktelenebb dolgok, értékesebbek az Úr szemében. De az is nagy felismerés volt életemben, hogy minél jobban elrejtem ezeket az emberek elől, annál értékesebb lesz Isten előtt, mert Ő jobban értékeli azt, ami a rejtekben történik. Innentől kezdve szívesen kerestem azokat a lehetőségeket, amelyekről nem derült ki, hogy én tettem. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy Istennek kedveskedjek, mint azoknak, akik látják cselekedetemet. A nagy szolgálatot végző testvérek sokat szenvednek, az emberek tekintetétől, és attól, hogy megfeleljenek Isten elvárásának, és akaratának. Jobban örültem azoknak a lehetőségeknek, amelyeket felajánlhattam az Úrnak, mert így lélekben, olyan misszionáriusokért imádkozhattam, akiket nem ismertem. Életáldozatomat szívesen hoztam meg értük, hogy beteljesüljön, küldetésük. Jézus így tanította, aki a kicsiben hű marad, az a nagy dolgokban is hűséges marad. Ez, fordítva nem igazán érvényes, mert aki nagy dolgokra vágyik, és abban hűségesen kitart, az nem fogja észrevenni a kicsinyt, mert nem fogja fontosnak tartani.

Kis Szent Teréz


Testvéreim! Istentől, hozzátok rendelt lelkek vagyunk, és az a küldetésünk, hogy felétek szolgáljunk születésetektől fogva halálotokig. Szüntelenül látjuk Isten Arcát, és azon fáradozunk, hogy ti is minél jobban felismerjétek szent akaratát életetekben. Intünk, óvatosságra figyelmeztetünk titeket, és védelmező segítséget nyújtunk nektek. Mivel láthatatlan a szolgálatunk, ezért könnyen megfeledkeztek rólunk, és nem figyeltek ránk, akik Istentől kapott szeretettel veszünk körül benneteket. így beleegyezésetek hiányában kevésbé tudunk kapcsolatot tartani veletek. Ezért igyekezzetek minél hamarabb felismerni tevékenységünket, hogy részesedjetek azokban a kegyelmekben, amelyeke közvetítésében segédkezünk. Sokszor könnyebben felismeritek a gáncsoskodó gonosz lelkek működését, mint az őrangyalotok jelenlétét életetekben. Pedig mi éppen azért rendeltettünk számotokra, hogy elhárítsuk a rátok háruló veszélyeket. Alig várjuk, hogy kérjétek segítségünket, és figyeljetek ránk, imáitokban hozzánk fordulva
.

Szent Őrzőangyalaitok

Gecemáni órák

Gyermekeim! Tanuljátok meg lelketeket hozzám felemelni. Aki rám tekint, az hamar meglátja korlátait, mert én vagyok a szívek, és vesék vizsgálója. Ne féljetek felismerni hibáitokat, mert csak azokat kijavítva haladhattok biztonságosan a lelki élet ösvényein. Csak jó lelkiismerettel járhattok ezen az ösvényen. Engedjétek, hogy a Szentlélek minél több mindent feltárjon szívetekben, hogy felismerjétek, mit rontottatok el, és mikre kell törekednetek a jövőben. A felismerés legtöbbször fájdalommal jár, de ha átadjátok ezeket a fájdalmakat nekem, akkor elfogadom felajánlásotokat, és a legnagyobb jót hozok ki minden élethelyzetetekből. Szeressétek azt a változást, amely átformálja lelketeket követésemre, hogy kitartsatok mindvégig mellettem. Aki elzárja magát előlem, és nem engedi, hogy átvizsgálva felnyissam a szemét, az nehezen fogja megtalálni a szűk ösvényt, amelyen járnia kell.  Gyengéd szeretetemmel képesek lesztek haladni a számotokra kijelölt úton, bízom bennetek, hogy elfogadjátok, amit kívánok tőletek.

Jézus


Testvéreim! Az egyik legnagyobb kegyelem, amivel Isten megajándékozott engem, a szegénység szeretete. Nagyon gazdag családból származtam. Mindenem megvolt, amire egy nemes ifjú vágyakozhat. Bohém terveket szőttem kortársaimmal együtt, akikkel hosszú órákat töltöttünk el értelmetlenül. Megcsömörlöttem a léha semmittevéstől. Isten felnyitotta szememet, hogy meglássam, mi a legfőbb érték, amelyre vágyakozhatok. Amikor egy nap apám elé álltam, hogy visszaadjak neki mindent, már mennyei Atyám tekintetét kerestem, hogy megszabadulva mindentől, és mindenkitől, felajánljam neki életemet, mert teljes nincstelenségben és szegényen kívántam követni Fiát. Eljegyeztem hát magam a szegénység Úrnővel, akit egész életemen át buzgón követtem, és a hozzám csatlakozó testvérektől is megköveteltem a szegénység szeretetét. Igyekeztünk hasonlítani a szegény és alázatos Jézushoz, és törekedtünk követni őt mindenben lépésünkben. Megtanultuk, hogy a szegénység szabaddá tesz bennünket a megkötözöttségtől, és felszabadít minket a szolgálatra, és megtanít az Istenre való ráhagyatkozásra
.

Assisi Szent Ferenc


Szűzanya szombatja


Gyermekeim! Minden szolgálatotok előtt, imával vértezzétek fel magatokat, nehogy a sátán megakadályozza terveteket, amit Fiam akaratából tesztek. Mondjatok ellent azoknak a rossz gondolatoknak, amelyek megzavarják elméteket. Dicsőítő zsoltárt mondjatok, a különböző napszakokban. Aki tud, rendszeresen imádkozza a zsolozsmát, hogy védelmet kapjon a támadások ellen. De komoly védelmet jelent a Rózsafüzér imádság is, különösen, amit velem együtt végeztek. Ha tehetitek, legalább ketten imádkozzatok, hogy amikor a figyelem lankad, akkor bátorítsátok egymást a kitartásra. A Szentháromság jelenléte, az összes angyallal, és szenttel együtt, késztessen benneteket a buzgó imádságra. Legyen, személyes kapcsolatotok is velünk, amikor feltárjátok előttünk, gondjaitokat, problémáitokat. Szeressétek azokat a mindennapi kereszteket, amelyekkel Szent Fiam megajándékoz titeket. Hálatelt szívvel járuljatok a szentségekhez, különösen a szentgyónáshoz, és az eucharisztiához. Édesanyai szeretetem, és hűségem kísérjen mindnyájatokat.

Szűzanya


Gyermekeim, az apostolok megkértek engem, hogy növeljem bennünk a hitet. Ti milyen válaszra számítanátok, ha ugyanezt kérdeznétek tőlem? Talán ti is kemény beszédnek tartanátok válaszomat, mert hitetlenségetek miatt nem értenétek meg engem? A rendíthetetlen hit akkor kezd működni bennetek, amikor már nem a világ szemével szemlélitek a reátok nehezedő megpróbáltatásokat, hanem az én szememmel kezditek szemlélni a valóságot. A legkisebb mustármaghoz hasonlítottam a hit erejét, mert akinek birtokában van ez a kegyelem, az elől elhárulhatnak az akadályok. Azért, mert az illető személy teljesen rám bízta, és kezembe ajánlotta magát. Mindig a belém vetett hit erejében valósulnak meg terveitek. A legnehezebb akadályok akkor hárulnak el, amikor teljes bizalommal fordultok hozzám, és amikor nem számítotok a változásra. Mindig kérjétek tőlem, hogy ne az ti akaratotok valósuljon meg! Engedjétek át nekem a kezdeményezést, hiszen legjobban én tudom, mi válik lelketek javára.

Jézus



Gyermekeim! Rózsafüzér királynőjeként tisztelnek a katolikus gyermekek. Üdvösségünk misztériumai tárulnak fel a rózsafüzér imádkozása közben. Mialatt az egyes titkokról szemlélődve elmélkedtek, átélitek azokat az eseményeket, melyek azokban történtek. Aki minden nap imádkozza a rózsafüzért, annak lelkébe belevésődnek a titkok. A folyamatos Üdvözlégy Mária imádkozásával szüntelenül az én édesanyai segítségemet kéritek, hogy imádkozzak érettetek. Szent Fiam nem hagyott el benneteket ebben a gonosz lelkek által uralt korban sem, mert elküldött engem hozzátok, hogy a bűn végzetes pusztításával szemben rendkívüli módon és rendkívüli eszközökkel segítségetekre legyek, erősítsem gyermekeimet a győzelmes harcra, és nagy megtisztulásra készítsem elő a világot. Ne sajnáljátok a rózsafüzér elimádkozására az időt, mert aki feltűnés nélkül beáll az engesztelők táborába, és együttműködik az én szándékommal, az képviseli azt az ügyet, hogy egy lélek se kárhozzon el. Külön kérésem, amit már többször hangoztattam, legyen minél több helyen családi engesztelés. Köszönöm, ahol ez már megvalósult.

Szűzanya

Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya


Gyermekeim! Magyarok Nagyasszonyaként állok előttetek királynői palástban és Szent István koronájával a fejemen. Szent királyotok országotokat édesanyai oltalmamba ajánlotta, amit nagy örömmel fogadtam, és azóta sem veszem le tekintetemet országotokról. Nagy bajban és veszedelemben mindig segítségetekre voltam, csak kérnetek kellett. Készségesen rendelkezésetekre álltam, és ez után is számíthattok rám. De nektek is szükséges lesz mindent megtenni, amit Szent Fiam kér tőletek, hogy megmeneküljetek a sátán cselvetéseitől! Ezért öltsétek magatokra a lelki fegyverzetet. Legyen kezetekben a hit pajzsa, a lélek kardja, vagyis ismerjétek jól a Szentírást, fejeteken legyen az üdvösség sisakja, higgyetek benne, hogy a győztes sereghez tartoztok, lábatokon pedig a béke saruja, vigyétek mindenüvé a békét! A megigazulás vértjét tartsátok magatok előtt, higgyetek benne, hogy igazak, kedvesek vagytok Isten előtt, hogy velünk együtt munkálkodva, Isten akaratát teljesítsétek! Legyetek tiszták, hősök és szentek! Engesztelő hivatásotoknak tegyetek eleget, és működjetek közre velem együtt a lelkek megtérítésében. Imádkozzatok, hogy közösségeitek megerősödjenek, és lelki béke uralkodjon köztetek! Ne hasonuljatok a világhoz, nehogy könnyen letérjetek a helyes útról!
Szűzanya


Szent Dénes püspök vértanú


Testvéreim! Római gall püspökként kerültem Párizsba két társammal együtt, ahol megszerveztük az egyházi életet. Felragyogott a kegyelem fénye munkásságom ideje alatt, ezért a pogány módon gondolkodó papság felháborodott. és felbujttatta a tömeget lázadást szítva ellenem. De amikor a fellázadt tömeg meglátott engem, lecsillapodott haragja, mert erős hitet és szelídséget mutattam irántuk. Rácáfoltam a koholt vádakra, sokan lábam elé vetették magukat, és megtértek. De hamarosan a párizsi keresztények ellen eljárás indult, és engem egy prédikáció közben letartóztattak, kigúnyoltak, és mindnyájunkat börtönbe vetve megkínoztak. Engem, tovább gyötörtek, egy rostélyhoz bilincselve, tűz fülé raktak. Miután nem értek el semmi eredményt, vadállatok elé dobtak, majd keresztre szegeztek.  De sem a hitemet, sem az életemet nem tudták kioltani, ezért visszavittek a börtönbe, ahol már sok halálraítélt keresztény volt. Amikor jelenlétükben miséztem, megjelent nekem az Úr Jézus, és kenyeret nyújtott át, és ezt mondta „Fogadd el kedvesem, mert igen nagy jutalom vár rád, nálam.” Mise után az őrök kivonszoltak a börtönből, és lefejeztek. Kérjétek segítségünket, hogy példánk láttán megerősödjön hitetek. Semmibe se vegyétek a világ dicsőségét, és a nehézségektől se riadjatok vissza.

Szent Dénes



Gecemáni órák


Gyermekeim!Mélyen hajoljatok meg szent akaratom előtt, hogy teljesíthessem, amit rátok bíztam! Minél szorosabb kapcsolatban vagytok velem, annál tökéletesebben részt vállalhattok terveim megvalósításában. Nem biztos, hogy látni fogjátok munkátok kézzelfogható eredményét, amíg tart a küzdelem, de arra buzdítalak titeket, hogy tartsatok ki mindvégig, hogy biztos legyen a győzelem!  Munkátokat előzze meg az imádság, és utána se hagyjátok abba, nehogy a gonosz erők felerősödjenek. Ne feledjétek, most folyik a legnagyobb harc a sátán ellen. Ebben a küzdelemben segítségetekre van Édesanyám, és az angyali seregek vezére Szent Mihály főangyal, akik várják hívásotokat. Ne feledjétek, kereszthalálommal egyszer s mindenkorra legyőztem a sátán hatalmát, nincs uralma felettetek, amíg kitartotok mellettem. Minden kegyelmet megkaptatok a kitartásra, de most van a küzdelem időszaka. Legyetek bátrak, és soha ne lankadjatok, hogy véghezvigyétek tervem megvalósulását. Másokat is buzdítsatok a küzdelemmel járó kitartásra!

Jézus


Szent XXIII. János pápa

Testvéreim! Az ezerkilencszázas évek második felében választottak pápává. A katolikus egyház ellenfelei nehezen tudták kivonni magukat nyugodt természetem hatása alól, mert nem úgy néztem rájuk, mint idegenre, hanem, mint Istennek olyan gyermekeire, akik, távol kerültek tőle. Mégis sok ellenséget szereztem magamnak, mert félreértették szavaimat, és gesztusaimat. Fontosnak tartottam, és ragaszkodtam elődeim elveihez, amit a tanítóhivatal világosan megfogalmazott. Öt évig voltam Róma püspöke. Teljesen váratlanul hívtam össze a II. vatikáni zsinatot, a katolikus egyház 21. egyetemes zsinatát, amelynek feladata az Egyház reformja volt. Ezen kívül feladata volt az Egyház többi keresztény felekezethez, és a nem hívő világhoz való viszonyának a rendezése. Ezzel új korszak nyílott a Katolikus Egyház történelmében. Komoly útmutatásokat jegyeztem le magam számára, és most szívesen megosztok veletek néhányat ezekből. Nem akarom megoldani egyszerre életem minden problémáját. Senkit sem akarok bírálni, sőt arra sem törekszem, hogy másokat helyre igazítsak, vagy kijavítsak, csak magamat. Inkább a körülményekhez akarok alkalmazkodni, és nem akarom, hogy azok alkalmazkodjanak hozzám. Úgy szeretném elvégezni a jótetteket, hogy más ne vegye észre. Ilyen, és ehhez hasonló lelki kérdések foglalkoztattak, amelyeket jól szívembe véstem.
Szent XXIII. János pápa


Gyermekeim! (Lk 11, 27-28) Édesanyám dicséretét kiáltja valaki a tömegből. Boldognak mondja Őt, mert hordozta, és világra hozta a ti Üdvözítőtöket. Én azonban rögtön hozzátettem, „boldogabb, aki hallgatja, és megőrzi Isten Igéjét.” Mária a legboldogabb, mert tanításomat lelkébe fogadta, és életté váltva megvalósította. Ő lett a legtökéletesebb tanítványom, és a ti példaképetekké vált. Édesanyám kevés helyen jelenik meg a Szentírás szakaszaiban.  Érdemes megállni ezen a ponton, ahol az Ő személye felragyog az égen, és Úgy tündöklik számotokra, mint fényes hajnalcsillag. Beragyogja lelkünket és megvidámítja szívünket. Ő valóban nemcsak az én édesanyám, hanem a tiétek is, akik bizalommal fordultok hozzá, kéréseitekkel.  Pontosan arra a boldogságra mutattam rá, ami Édesanyánkban tökéletesen meg volt. Gondoljatok az igenjeire, mert mindig elfogadta, amit Atyám megengedett neki. Kövessétek az Ő példáját, tanuljátok meg tőle az alázatos engedelmességet és az odaadó szeretetet, amelyet irányomban mutatott.


Jézus



(Lk 17, 11 – 19) Gyermekeim! Jeruzsálem felé tartva át kellett mennünk Szamária és Galilea határvidékén. Mikor a közelükbe értem tíz leprás már messziről kiabálta, hogy „Jézus, Mester, könyörülj rajtunk.” Én a papokhoz küldtem őket, hogy mutassák meg nekik magukat. Rájuk tartozott annak megállapítása, hogy meggyógyultak betetségükből. Odaérve mind megtisztultak, de csak egy szamaritánus jött vissza hozzám, a többi nem tért vissza. Ő leborulva hálálkodott gyógyulásáért. Csak ez az idegen adott nekem hálát, a többinek esze ágában sem volt megköszönni azt, amit velük tettem. Ezért mondtam neki: „hited meggyógyított téged.” Ti, akik hallgatjátok az Igét, mennyire tudjátok megköszönni nekem jótéteményeimet? Akad e köztetek olyan, akit már csodás módon meggyógyítottam, de megfeledkezett a hálaadásról? Nehéz időszakban gondoltok-e arra, mennyi jót tettem veletek? Nyomorúságotokban el tudjátok-e fogadni, hogy most másként érintelek benneteket? Hálásak vagytok-e elfogadni mindent a kezemből? Mindent a lelketek javára engedek meg, ami történik veletek. Ezért bízzátok magatokat énrám, mert tudom mi az, ami javatokra válik.

Jézus

Avilai Szent Teréz


Testvéreim! Sajnos a legtöbb ember olyan Istenképet hordoz magában, amelyet gyerekkorából őrzött. A mennyben élő, és uralkodó Istent, aki valahonnan kívül, és távolról szemléli életünket. Azt azonban hitünk tanítja, hogy van lelkünk.  De nem igazán gondolunk arra, hogy mekkora kincseket rejtünk magunkban, és arra sem gondolunk igazán, hogy ki az, aki lelkünk mélyén lakik.  Ezt a rajtőző Istent kell megkeresnünk, és megtalálnunk! Tehát, az első lépésben, az Isten felé fordulást kell megtennünk, hogy bekerüljünk a belső várkastélyba, ahol hét lakás található, befelé, a lélek mélyén. Minden lakás az Isten megtapasztalásának egy módja. Ha valaki elér a hetedikhez, nem marad ott állandóan, mert hol az egyik, hol a másik lakás lakója lesz, attól függ, milyen lelkiállapotban van.  A lényeg, hogy az első lépést az Isten felé fordulást tegyük meg. Adjuk át magunkat a Mindenhatónak! Ez, nehéz fordulat, mert a hit önfeledtségével tekintünk Istenre. Mindig a személyes Istenhez kötődjünk, és igazodjunk hozzá. De ezt az utat mindig belső vágyódásból tegyük meg, és soha se kényszerből.


Avilai Szent Teréz
.....