2017. október 26., csütörtök

A cölibátust megszüntető dokumentum a hamispróféta asztalán van.

Friss hír, hogy a német Die Zeit hetilap jelentése szerint már Ferenc pápa asztalán van a dokumentum, ami engedélyezni fogja a római katolikus papok házasodását. A dokumentum egyik szerzője az osztrák modernista Erwin Kräutler püspök. A Die Zeit szerint Ferenc pápának ez a megoldása az Amazonas-medence paphiányára, ahol kevesebb, mint 3 millió ember él, közülük pedig sokan nem katolikusok.
Ferenc pápa gyermekkori barátja is azt állítja, hogy a pápa meg fogja szüntetni a katolikus papok évszázados nősülési tilalmát, mert szerinte a papi cölibátus “elavult” és “nem része az egyház tanának”. A barát azt is állítja, hogy az argentin születésű pápa megfogadta, megreformál egy másik katolikus tilalmat is, ami megakadályozza az új kapcsolatokban élő elvált embereket abban, hogy az Oltáriszentséghez járuljanak, és erről barátja beszámolhat a DailyMailOnline-nak, és ezt publikálhatják.
Oscar Crespo szerint Ferenc pápa azt mondta, hogy pápaságának “elsődleges célja”ennek a két katolikus törvénynek a megváltoztatása.
A Buenos Aires-i , 77 éves Oscar Crespo a pápával nőtt fel. A fotó a vele való
2015 októberi találkozást örökíti meg a Vatikánban. Crespo úr szerint a pápa a számára
“első számú prioritásokról” beszélt vele
Az élelmiszer-technikus Oscar Crespo a pápa legjobb barátja és egykori középiskolai osztálytársa ma már nyugdíjas. Crespo azt mondta a MailOnline-nak, hogy a pápa “súlyos és szenvedélyes” volt, amikor “fő terveiről” beszélt.  “Azt mondta, ezek a prioritásai. Először is az elvált emberekre vonatkozó szabályok megváltoztatása, a második, hogy megszüntesse a cölibátus törvényét. Azt mondta, az nem része az Egyház tanításának. Több mint 1000 évvel ezelőtt egy pápa vezette be, de Ferenc pápa elavult ókori maradványnak tartja, amit újra kell gondolni. Véleménye szerint Isten mindenkit családi életre teremtett, beleértve a papokat is.”
Ferenc pápa szerint “a cölibátus nem dogma”. Ferenc pápa – az első nem európai pápa – kifejezte személyes megengedőbb álláspontját az Egyház hagyományos nézeteiről a papi cölibátussal kapcsolatosan. 2015 májusában azt mondta az újságíróknak, hogy a cölibátus “az egyház ajándéka, de mivel ez nem dogma, az ajtó mindig nyitva van”.
Amikor a házas papok egyik kampányával szembesült, azt válaszolta, hogy a kérdés “a naplómban van”.
A PAPI CÖLIBÁTUS 1000 ÉVE A KATOLIKUS HAGYOMÁNYBAN A Jézus által választott apostolok többnyire házas férfiak voltak, mint Péter, az első pápa.
A
II-III. évszázadig a legtöbb pap házas volt. A IV. században azonban ez megváltozott.
324-ben a Niceai Zsinat elrendelte, hogy a felszentelés után a pap már nem nősülhet.
385-ben Siricius pápa elhagyta a feleségét, amikor pápává vált, majd bevezette,
hogy a papok nem hálhatnak együtt a hitvesükkel.
567-ben a 2. Tours-i Zsinat kimondta, hogy ha egy papot egy ágyban találnak a feleségével,
akkor egy évre essen kiközösítés alá, és már nem lehet pap, hanem váljék ismét laikussá.
A dokumentumok alapján mégis egészen a kilencedik századig voltak még nős papok.
1045-ben IX. Benedek pápa fogadalmat tett a cölibátusra, és lemondott a házasságról.
Őt VII. Gergely pápa követte, aki 1074-ben bevezette,
hogy minden papnak először nőtlenségi fogadalmat kell tennie, és csak utána szentelhetik fel.
Crespo úr által a 80 éves pápa egyúttal üzenetet küldött egy “bűnben élő” nőnek, aki elváltan új partnerével él együtt Az üzenetben arról biztosítja, hogy szabadon magához veheti az Eucharisztiát.
A katolikus egyház viszont nem ismeri el a polgári válást, tehát nem engedélyezi sem a házasság előtti, sem a házasságon kívüli, tehát a házastárson kívül más személlyel létesített szexuális kapcsolatot, amit súlyos bűnnek, házasságtörésnek tart. A súlyos bűn állapotában való szentáldozás pedig még súlyosabb bűnnek, szentségtörésnek számít.
Claudia Garcia Larumbe, egy elvált argentin tanárnő, Crespo által intézte kérdését a pápához, hogy valóban ki van-e zárva a gyónás és a szentáldozás lehetőségéből, miután új partnerével házasság nélkül él együtt. Oscar Crespo emlékeztette a pápát, hogy az egyházi törvény “tiltja” a házasság felbontását, és aki új kapcsolatokban él, az nem járulhat a szentségekhez, amíg rendbe nem hozza az életvitelét, ám Ferenc azt felelte: “Csak mondja meg neki, hogy a pápa azt mondta, hogy tudja”.
A 39 éves Larumbe a MailOnline-nak elmondta, hogy “szóhoz sem jutott az elérzékenyültségtől”, miután megkapta a Szentatya személyes engedélyét, hogy részt vegyen a legfontosabb katolikus szentségekben.
A pápa évekkel ezelőtt, amikor még Jorge Bergoglio-nak hívták,
és még Buenos Aires érseke volt, már beszélt Cresponak arról,
hogy a papok házasságkötésének tilalma nem “tanítás”
A MailOnline felkereste Claudia Garcia Larumbe-t, aki elmagyarázta, hogy 30 évesen ment férjhez, de egy évvel később elvált, mert “a dolgok nem működtek”. Miután két évvel később új partnerével összeköltözött, azt mondták neki, hogy nem részesülhet szentáldozásban, mert a katolikus tanítás szerint “házasságtörésben él”.
<< Claudia Larumbe szelfije
Claudia Garcia Larumbe többé nem ment szentmisére a San Antonio de Padua templomban, ahová tartozott. Elmondta a MailOnline-nek: “Azt mondták, hogy nem lehetek mással, csak a volt férjemmel. Teljesen összezavarodtam. Egész életemben az egyház tagja voltam, viszont fogalmam sem volt erről a törvényről, ám jó katolikusként elfogadtam. De úgy éreztem, bűnösnek mondtak ki. Tudtam, hogy Isten mindent lát, és nem akartam Istent becsapni, úgyhogy úgy gondoltam, jobb, ha betartom a szabályaikat, és elhagyom a gyülekezetemet.”
Mikor Larumbe asszony hallotta, hogy a pápa régi iskolatársa, Crespo úr meglátogatja Ferenc pápát a Vatikánban, és  felajánlotta, hogy elviszi bárki levelét neki, úgy döntött, hogy üzenetet küld. Azt mondta:
“Amikor meghallottam, felhívtam Oscar-t és megkérdeztem, hogy megemlítené-e a helyzetemet a pápának. Mondtam neki, hogy szeretnék az Egyház tagja lenni, de nem lehetek, mert elváltam. Csak tanácsot reméltem, de soha nem gondoltam volna, hogy pápai engedélyt kapok. Amikor Oscar visszatért, felhívott, és azt mondta, hogy személyesen beszélt a pápával, aki engedélyt adott nekem a szentségekhez. Rám törtek az érzelmek és meg sem tudtam szólalni, nem tudtam elhinni, hogy közvetlenül a pápától kapok erre engedélyt.”
MIÉRT NEM FOGADJA EL A KATOLIKUS EGYHÁZ A VÁLÁST? A Katolikus Egyház azt tanítja, hogy Isten a házasságot állandó,
egész életen át tartó szövetségként hozta létre,
amely nem sérülhet, ezért nem ismeri el a polgári válást. A katolikusok számára a házasság halálig tartó kötelék. Az egyház szemében tehát az emberek, akik polgárilag elváltak,
még mindig házasok az eredeti házastársukkal,
és ha szexuális kapcsolatot létesítenek egy másik személlyel,
akkor a házasságtörés bűnét követik el.
Ha az ember ennek a súlyos bűnnek az állapotában van, nem részesülhet az Egyház által alapított és szolgáltatott szentáldozásban. Hasonlóképpen, ha kilépsz a házasságodból,
és ezzel nyilvánosan megveted a házasság szent intézményét,
kizárod magad az egyház életéből, függetlenül attól, hogy új kapcsolatot kezdtél-e vagy sem. Az egyház bizonyos esetekben elfogadja, hogy a férj vagy a feleség elhagyja a házastársát,
például amikor a különélés az egyetlen módja a gyermekek védelmének.
Azonban a katolikus egyházban is lehet kérvényezni
a házasság érvénytelenítését, amikor az Egyház kijelenti,
hogy az első “házasság” soha nem történt meg, és ezért nem volt érvényes.
Larumbe azt állítja, hogy a pápa üzenetét megtartotta magának, attól tartva, hogy megsérti a papját és a hívőket. “Még mindig nem mentem vissza a templomba. Nem hiszem, hogy a közösség tagjai azóta másként gondolkodnának. Úgy döntöttem, megvárom, amíg minden elvált katolikus engedélyt kap, nem csak én. Nem akarom, hogy ez csak nekem legyen megengedve, azt akarom, hogy mindenkinek engedélyezzék.”
Egy 2015 áprilisban publikált másik újságcikk azt állította, hogy Ferenc pápa levelet kapott egy másik argentin nőtől , Jaquelina Lisbonától, akit felhívott telefonon, és azt mondta neki, hogy részesülhet szentáldozásban, annak ellenére, hogy elvált a férjétől.
Ez a baráti beszélgetés új reményt ad a polgárilag elvált, (de szentségi kötelékben maradtak) millióinak, valamint több ezer papnak is, akik egyre elviselhetetlenebbnek érzik a cölibátust.
De a jelek szerint a pápa nem akarja a gyökeres reformokat az egyházi egység kárára érvénybe léptetni, mert azt mondta Cresponak: “A változások vagy vérrel történnek, vagy békésen, de akkor idő kell hozzá – én a békét választom. ”
A pápa szóvivője azonban a Vatikán által kiadott nyilatkozatban azt mondta, hogy bár a telefonhívás megtörtént, azt “nem lehet megbízhatónak tekinteni”. Hozzátette, hogy “az egyház tanítására nem szabad magánbeszélgetésekből következtetni”.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2972258/Pope-wants-scrap-centuries-old-ban-priests-marrying-told-divorced-woman-living-sin-receive-Holy-Communion-claims-confidante.html#ixzz4wgCaP4oh
https://gloria.tv/article/jfRgYnePpuDV4H3Ln2qWBSc21
http://metropolita.hu/2017/10/a-colibatust-megszunteto-dokumentum-mar-ferenc-papa-asztalan-van/

A német püspök úrvacsorát akar a nem katolikusoknak

A német Gerhard Feige püspök szerint "bizonyos esetekben" jó lenne, ha a katolikussal házasságban élő protestánsok is részt vehetnének az úrvacsorában.

Feige azt mondta a német püspökök hivatalos katholisch.de hírportáljának, hogy "felszabadító" érzés lenne, ha engedélyezhetnék ezt, ami jelenleg be van tiltva (azonban ez egy gyakori szokás, amit gyakran bátorítanak előnyök nélkül).

Kép: Gerhard Feige, © Thomas Guffler, CC BY-SA, #newsDvqiurk

https://gloria.tv/article/vREXgFm3SGTk1bfvQ3P4VTmGD