2020. november 6., péntek

Covid-19: Az ellenálló pap visszavonul

 

David Palmer atya a Twitter.com-on (november 4-én) bejelentette, hogy püspöke, Patrick McKinney, az angliai Nottingham-i prelátus megkérte, hogy ne tartson szentmisét a plébániatemplomban, míg az épület csak a Covid-19 alatt tartható magán imádságra a kijárási tilalom alatt.

Palmer szomorúságát fejezi ki, de hozzátette, hogy "nem tudok ellentmondani a püspök közvetlen kérésének." Elmeséli, hogy McKinney "nagy empátiát" mutatott neki, de "úgy érezte", hogy meg kell kérnie Palmert, hogy hagyja abba.

Október 19-én Palmer bejelentette, hogy inkább tartóztassák le, mintsem megtagadja a szentségeket, mint az első Covid-19 kijárási tilalom idején. Bűnbánatát fejezte ki, amiért akkor meghátrált.

Még nem történt egyetlen olyan Covid 19-es halál sem, amelyet a templom látogatásának tulajdoníthattak volna.

https://gloria.tv/post/trGj1wvaHVZi3JRQVdCdnvaZS

Zen bíboros: Az Apostoli Szentszék a bűnt bátorítja

 

Zen hongkongi bíboros (88) az EWTN.com lapnak (október 29, videó lent) elmondta, hogy a titkos Vatikán – Kína üzlet nem normalizálja a kínai katolikusok helyzetét, ahogy Parolin bíboros állította.

Éppen ellenkezőleg, "ez csak rosszabb a katolikusok számára", és "az üldözés most sokkal keményebb, mint korábban".

Zen 100%-ban biztos abban, hogy Parolin nem hisz az állításainak. Zen arról beszél, hogy a Szentszék arra ösztönzi a katolikusokat, hogy csatlakozzanak egy független állami egyházhoz: "Ez bűn, mert csatlakozol egy skizmatikus egyházhoz."

Azok az állítások, amelyek szerint XVI. Benedek már jóváhagyta az üzletet, számára "sértő". Elegendő bizonyítéka van arra, hogy Parolin és Diaz bíborosok 2010-ben készítették el a megállapodást, és XVI. Benedek nem volt hajlandó aláírni.

Zen tudja, hogy a kínai állami püspökök az egyezmény óta nem változtak, hogy "teljesen a kormány oldalán állnak" és "abszolút méltatlanok püspökként".

https://gloria.tv/post/YwzfndJd8pJD6TYvvY4P1Mc93