2014. április 13., vasárnap

Megható film készült Csaba testvérről – A románok szerint is megváltoztatta a világot

Románia, szeretlek című, virágvasárnapi adásában a Pro TV Böjte Csaba atya évek óta folyó gyermekmentő akciójáról számolt be, meglepő objektivitással és beleérzéssel. Ez érdekes fordulatnak tűnik azok után, hogy pár éve még a román többségű városok vezetői ott tettek keresztbe neki, ahol tudtak.

Húsz éve már, hogy egy ferences szerzetes igazi apja a szegény gyermekek ezreinek, akiknek több tucat árvaházat épített, hogy azok megtapasztalhassák a melegséget és szeretetet, amit otthon nem kaptak meg – hangzott el az adásban. „Én szerzetes vagyok, nincs családom, a családom: ők”, mondta a férfi, és a gyermekekre mutatott.

Forrás: stirileprotv.ro

Húsz éve vágott neki ennek a küldetésnek, amikor napszámra jelentkező gyermekek kopogtattak be a kapuján. Elszomorította a szegénység, ami sütött róluk, és elhatározta, megváltoztatja a sorsukat. „És akkor azt mondtam: miért ne csináljak nekik egy egész éves táborozást, hiszen amúgy sem mennek iskolába, és ősszel szépen beírattam őket az iskolába”, mondja Böjte Csaba.

30 gyermekkel kezdte. Az erdélyi falvakban mindenfelé eljutott a ferences híre, és a papok, iskolaigazgatók, polgármesterek hívni kezdték, hogy náluk is segítsen. Ma több tíz szegény faluban a szerzetes ad otthont a szülők nélkül maradt vagy szegény családból származó gyermekeknek.
Az adásban bemutatták a Nicolae névre hallgató fiút, aki két „párhuzamos világban” él: nappal a ferences szerzetes alapítványának a házában, este pedig az otthoni nyomorban. Ő elmondta, úgy érzi magát, mintha egész évben nyári táborban lenne, a különbség annyi, hogy az alapítvány gondoskodik arról is, hogy iskolába járjon.
A Böjte atya által felvett pedagógusok közt jócskán vannak olyan fiatalok, akik éppen ezekben a központokban nőttek fel. Például Răzvan akkor került ide, mikor elérte az iskoláskort, azóta is itt van, ma pedig úgynevezett családfő (központban dolgozó pedagógus), aki nyolc fiúra vigyáz nap mint nap.
A Pro tévében emellett elmondták, hogyan sikerült Böjte atyának egy egész tömbházat vásárolnia Déván, amelyben ma a „családjai” élnek, és hogyan sikerült pénzt szereznie egy elhagyott hotel megvásárlására Tusnádon, amely ma a kicsik nevetésétől hangos.
Ha valaki elmulasztotta volna a műsort, megnézheti a következő linkre kattintva: http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2014/sezonul-1/copiii-sarmani-carora-statul-roman-le-a-intors-spatele-cum-au-ajuns-sa-il-aiba-bunic-pe-dumnezeu.html
* * * Böjte Csaba civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt a szakmáját feladta, egy évig élt és dolgozott bányászként Balánbányán. A ferences rendbe még a Ceaușescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban. Több helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol oltalmába fogadott néhány utcagyereket, és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek.

Székely Hírmondó

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Szeretetem egyesítve a Hitetekkel, az Üdvösség Kardjává válik

2014. április 12. szombat, 15:42
Drága szeretett leányom, amikor Isten az Ő választott prófétáin keresztül beavatkozik a világba, akkor az Ige olyan, mint a Kard: egyenesen a szívbe hasít, és kettős reakciót vált ki a lélekben. Egyrészt, ez nagy betekintést és megértést biztosít, másrészt pedig lehet, hogy mindezt nehéz elfogadni. Ez azért van, mert az Igazságot sosem könnyű befogadni, mivel az nagyon fájdalmas tud lenni.
Egy olyan világban, ahol a Sátán királyként uralkodik, az Igazságnak mindig a csúnyábbik oldalát fogják bemutatni. Ez sokak számára szívfájdalmat okozhat. A gonoszság szinte mindig színes küllembe öltöztetve jelenik meg, de amikor minden vonzó rétegétől megfosztják, akkor csak egy nagyon csúnya mag marad belőle.
Sokan nehezen tudják azt elfogadni, hogy bizonyos tettek és cselekedetek gonoszak az ördög megtévesztése miatt. A Sátán által létrehozott gonoszság minden formája gondosan van álcázva, hogy azt az ártatlanok fejében könnyen lehessen igazolni, akik aztán az ilyen aljas csalást minden bűntudat nélkül fogják elfogadni. De ettől ők egyáltalán nem lesznek bölcsebbek. Akkor milyen reménye van az embernek, kérdezhetitek, amikor az antikrisztus, akit jótékonysági cselekedeteiért szeretni és bálványozni fognak, elcsábítja őt. A válasz erre: az ima. A ti reményetek az imáitokban rejlik, mert amikor azért imádkoztok, hogy szabaduljatok meg a gonosztól, Én válaszolni fogok hívásotokra.
Szeretetem egyesítve a Hitetekkel, az Üdvösség Kardjává válik, amellyel meg lehet menteni azokat az ártatlan lelkeket, akiket a fenevad könnyen megtéveszt, s aztán Királyságom az Enyém lesz. Hamarosan eljövök, hogy visszaköveteljem Jogos Trónomat, és éppen ezért soha nem szabad elveszítenetek a reményt.
Jézusotok