Szélsőbaloldali aktivisták (A-fasiszták) megtámadták a párizsi érsekség által szervezett május 29-i felvonulást. A körmenet a párizsi kommün (1871 márciusa-májusa) alatt szocialista bűnözők és egyházgyűlölők által meggyilkolt több száz papra és apácára emlékezett.

A kommün rémuralma alatt egyházüldözés indult, templomokat foglaltak le, katolikus iskolákat zártak be, papok, apácák és szerzetesek százait tartóztatták le és végezték ki, köztük George Darboy párizsi érseket, akit szocialista gyilkosok lőttek le egy börtönben. Ő volt a harmadik párizsi érsek, aki 1848 és 1871 között erőszakos halált halt.

Vasárnap a szocialista bűnözők ismét megmutatták erőszakra és gyűlöletre való hajlamukat. Katolikusokat rugdostak és üvegpalackokkal dobálták őket, köztük időseket és gyerekeket.

Sachin Jose katolikus újságíró a Twitter.com-on tette közzé egy fején megsérült férfi fotóját, akinek éppen mentősök nyújtottak elsősegélyt.

Az oligarchák médiája, amely csak akkor siránkozik "gyűlöletbűncselekményekről", amikor az nekik megfelel, elhallgatta ezeket az erőszakos cselekményeket.

https://gloria.tv/post/EWTT7yNyiG6s18t2yfr7syRKs