2020. január 29., szerda

A bíboros megerősíti: A német szinódus vége az anglikánizmus lesz


A kölni Woelki bíboros arról panaszkodott, hogy a német szinodális módra való felkészülésnél "fait accomplit" kaptak.

Woelki azt a feladatot vette fel, hogy úgy tesz, mintha "konzervatív" lenne a szinódus alatt.

A Herder Korrespondenz havilapnak beszélve kiemelte, hogy minden püspök szabadon alkalmazhatja "magisztériumát" abban, hogyan implementálja a szinódus döntéseit.

Ez mutatja, hogy a német egyház az anglikánizmus útján halad, ahol minden egyes egyházmegye más "hitvallással és szokással" fog rendelkezni.

Woelki azt kérte, hogy a munkacsoportokat ne "unilaterálisan" lássák el emberekkel, azaz ne csak katolikus ellenesekkel, hogy lehetőség legyen a "különböző nézetek eszmecseréjére" a szinódus alatt.

Ez az egész bizonyítja, hogy a német szinódus olyan, mint Ferenc pápa "püspöki szinódusa", ahol annyi az emberek feladata, hogy lepecsételik az előre megírt döntéseket. Az esemény január 30-án ér véget.

https://gloria.tv/post/4bFRiXW1UswA2QtMAh14WPxdX

Olaszország: Bevezetik a hamispróféta "Miatyánkját"

Az olasz Ferenc pápa-.egyház bevezeti a Miatyánk hamis változatát a Novus Ordo hívőkkel 2020 első adventi vasárnapjától.

Kicseréli Krisztus "És ne vígy minket kísértésbe" segélykérését Ferenc pápa szövegére: "ne hagyj minket kísértésbe".

Chieti homoszex párti érsekje, Bruno Forte azt mondta az AdnKronos.com lapnak, hogy a hibás szöveg benne van a Novus Ordo misekönyv új kiadásában, melyet húsvét után fognak kiadni.

Ez a változat olyan rossz, hogy még a német püspökök is elutasították. Ez még mélyebbé teszi a szakadékot a csökkenő olasz Novus Ordo csoport és a keresztények között.

Azonban a Novus Ordo püspökök olyan gyengén hatnak a "hívőkre", hogy legtöbbjük valószínű soha sem fogja megtudni ezt a "változást".

https://gloria.tv/post/t3cSKcyALM1C2PGBBa4T2JHtC

Sokkoló látogatás a német kartauzi kolostorba: Homoszex látogató, elmenekültek a szerzetesek


A német Bad Wurzachban található Marienau kartauzi kolostor látogatás alatt áll. A hír egy ideje már terjed a német hagyományos körökben. Most azonban "Petros Patrikios" Gloria.tv felhasználó publikálta.

A Gloria.tv több forrásból is megerősítette a hírt. Az egyetlen német kartauzi kolostor a katolikus szelleméről híres.

Pár éve néhány fiatal kartauzi pap elkezdett régi latin kartauzi rítust ünnepelni.

Több szerzetes is követte őket, annak ellenére, hogy nem bátorította őket sem a francia helynökük, sem az ő elődje.

Érdekes módon a látogató nem kartauzi, hanem a volt svájci bencés apát, Martin Werlen. Ő az agresszív, katolikus ellenességéről ismert, nyíltan ellenezte XVI. Benedeket és fanatikus módon hirdeti a homoszexuális paráználkodást.

A látogatás kezdetekor a szerzetesek elhagyták a kolostort, és eltűntek.

https://gloria.tv/post/4HNZuXfVHHbeCGYMxfRNcmnVj

Titkos "összeesküvést" szervezett 110 püspök a hamispróféta ellen?


Összesen 110 püspök gyűlt össze 42 országból a portugál Sintrában található ötcsillagos Penha Longa Hotelbe január 22.-25. között.

Az összeesküvő SeteMargens.com azt írja, hogy a találkozót "Ferenc pápa kritikusai" hívták össze. A szervező a Grand Rapids Acton Institute for the Study of Religion and Liberty intézmény volt, ami egy szabadpiaci agytröszt szervezet, melyet Robert Sirico atya alapított.

A SeteMargens.com szerint három bíboros vett részt: Berhaneyesus Souraphiel (Addis Ababa), Robles Ortega (Guadalajara) és egy harmadik, beazonosítatlan bíboros.

A találkozó a demográfiai egyensúly hiányáról, valamint a világszerte növekvő gyermekek számáról szólt.

A püspökök nagy része latin-amerikai, afrikai és ázsiai volt, köztük elszórtan voltak európaiak és észak-amerikaiak. Bár portugál püspököket is hívtak, ők nem jelentek meg.

Hasonló találkozó volt tavaly is.

A katolikus ellenes ReligionDigital.org összeesküvési elméleteket promotált azt állítva, hogy a püspökök (a család népszerűsítésével) "Ferenc pápasága ellen dolgoznak".

https://gloria.tv/post/aCMnd3eAWQ4c1xFxyt73AFnPG

Kármelita apácák: Hamispróféta halálítélettel sújtja a szemlélődő apácákat


Ferenc pápa szabályzatot írt, mely célja az, hogy elnyomja a szemlélődő életmódot - írja egy névtelen kármelita a RemnantNewspaper.com lapon.

Az irányelvektől "sok vallásos közösség megosztott, kevert lett, vagy sokszor fel is oszlottak" - írja az apáca.

Kijelenti, hogy "a Vatikánból irányítók" (Ferenc pápa) számára a hívők "akadályt" jelentenek. Ezért "halálítélettel sújtják a szemlélődő apácákat".

Az apáca szerint több évszázad alatt nem jutottak ilyen közel ahhoz, hogy elnyomják a kolostorokat. Ez a támadás ráadásul az egyházból jön.

Az apáca szerint nincs értelme vatikáni emberektől keresni a segítséget, mivel "ők lelkesen várják az egyház halálát".

Ő még emlékszik arra az időre, amikor a római jóváhagyás Isten jóváhagyását jelentette. "Most pedig a kettő között kell választanunk. Ez egy élet és halál közti döntés".

https://gloria.tv/post/PPnzVwF8bZv23GW6ut1bJ76Xf

Ötven év után először: Schneider püspök elvitte a tridenti misét Guamba


Athanasius Schneider püspök az Óceániában található Guamban január 19-én tridenti misét tartott, ami a liturgikus reform óta az első.

A RemnantNewspaper.com lap szerint az agañai érsek, Michael Jude Byrnes részt vett a székesegyházában megrendezett misén.

Schneider Byrnes meghívására látogatott el Guamba és előadást is tartott.

https://gloria.tv/post/ALRXParBPnJq6Gcwjd7M68X12