2016. január 6., szerda

A napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította a migrációs hullámot Genova érseke, Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vízkereszt ünnepén mondott szentbeszédében.






A napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította a migrációs hullámot Genova érseke, Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vízkereszt ünnepén mondott szentbeszédében. Hozzátette: a nyugatiak féltékenyek a szabadságukra, bezárkóznak és csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.
A bibliai napkeleti bölcsek meneteléséhez hasonlította a mai világban zajló migrációt Angelo Bagnasco, az olasz püspöki konferencia (CEI) elnöke, Genova érseke vízkereszt napján mondott beszédében hangsúlyozva, hogy népek vándorlását semmilyen fal nem képes megállítani.
Angelo Bagnasco a Genovában szerdán bemutatott ünnepi misén a migrációról beszélt és azt mondta, „nincs fal, amely képes megállítani a népeknek most zajló menetelését a világ déli térségéből északi irányba”. Az olasz püspökök vezetője hozzátette, hogy „szegények sokaságáról” van szó, akik a háborúk és az erőszak tragédiáját is átélték és olyan országok felé tartanak, amelyektől azt remélik, hogy jobb jövőt és valóságos szabadságot képesek számukra nyújtani.
Homíliájában Genova érseke a világ népeinek mostani „nagy menetét” a napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította: Jézus születésekor is a világ különböző részeiből egy irányba mozdultak el, igaz ma mások a szereplők és a célállomás is – fogalmazott Angelo Bagnasco. A népek mozgását „hatalmas folyónak” nevezte, amely néha „viharos és sötét, máskor vidám és ünnepi”.
Az olasz bíboros hangsúlyozta, hogy a nyugati ember rendkívül féltékeny saját szabadságára, függetlenségére és kizárólag egyéni érdekeit tartva szem előtt fél mindenki mástól, automatikusan bezárkózik önmagába, „allergiás” a többiekre, és ez a magatartás Angelo Bagnasco szerint a hívőket is jellemzi.
A CEI elnöke az olasz püspöki konferencia napilapjának, a L'Avvenirének kedden adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a bevándorlókat nem csak befogadni, hanem integrálni is kell. Ezzel kapcsolatban „átmeneti megoldásnak” nevezte a milánói önkormányzat kezdeményezését, hogy az észak-olaszországi város havi mintegy 400 euróval támogatja a bevándorlókat befogadó helyi családokat. Angelo Bagnasco szerint ezen kívül Milánó városának további lépéseket kell tennie a bevándorlók jövőjének megteremtésére.
 
http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160106_bagnasco_biboros_semmilyen_fal_nem_tudja_feltartoztatni_a_nepek_mozgasat
Szerényen kérdezem: Hol van itt szó a hódolatról, Jézus imádásáról, a Szűzanya köszöntéséről. A Három Király felkerekedésének valódi céljáról? Csak kérdezek...

A Star Wars még a templomba is beférkőzött!

IMÁDKOZZUNK PAPJAINKÉRT!!!
Durva, de a katolikus szentmise és a Star Wars igenis mély összefüggésben vannak egymással. A velvet.hu cikke alapján kiderült, hogy Dr. Csépányi Gábor kisegítő pap igen egyszerűnek látja az összefüggéseket, tartott is egy vasárnapi misét, aminek kereteit kicsit kitágította, lézerkarddal, tömjénnel és élő igével. Elhangzott Luke Skywalker, a sötét és a jó oldal és Ávilai Szent Teréz freskóját elérte a lézer. A hívők a pap szerint megértettek valamit.

 A Star Wars még a templomba is beférkőzött!
Dr. Csépányi Gábor atya hobbija a hegymászás. Sokan csak hátizsákos papnak hívják. A Terézvárosi templom kisegítő papja 2004-ben doktorált, általános orvoslásból. A diplomaosztójáról a papi szemináriumba ment egyenesen. Ezért becézik doki atyának is. Zoltán a templom gondnok is látta, ahogy az atya vasárnap, plébánosa engedélyével különös esti misét celebrált. Volt benne faszén, tömjén meg egy kis Star Wars.

Amikor megnéztem most ezt az Erő ébredése című filmet, gyakorlatilag  a történet az ugye ugyanaz, mint a Csillagok háborúja, még ami 79-ben kijött, de már annak is az volt az üzenete, hogy van a jó és a rossz, és a kettő harcban áll egymással, de létezik az, hogy az ember túl tud lépni önmagán és le tudja győzni a rosszat.

Kiderült, hogy vasárnap az atya a lézert az Istennel, a tömjént önmagunkkal azonosította, szemléltető eszközöket használt tehát, hogy a jóra fogékony embereket segítsen jó úton tartani.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

ITT MÁR NINCSENEK SZAVAK! CSAK A MÉLY, LÉLEKBEN KIÁLTÓ IMÁDSÁG!

isis kid

4 éves fiúra szerelt bombaövet és robbantott fel az ISIS. A fiú apja bűne miatt!

Az ISIS katonái egy 4 éves kisfiúra szereltek fel egy távirányítású bombát, és így tudták felrobbantani a kiszemelt célpontot…
A fiú bűne az volt, hogy az apja megölt 2 ISIS katonát, így büntették meg családot!
A véres merényletre Al-Shirqat kerületben északi Salah ad Din tartományban került sor Irakban. A terület 2014 óta van az Iszlám Állam birtokában.
A tartomány Alsumaria falujából arról számoltak be szemtanúk, hogy a terrorszervezet a teljes lakosságot kiirtotta mert lázadtak ellenük.


http://meteon.org/2016/01/06/4-eves-fiura-szerelt-bombaovet-es-robbantott-fel-az-isis-a-fiu-apja-bune-miatt/