2020. szeptember 18., péntek

Nuncius: A Minden Népek Asszonyát "nem kellene tisztelni"

 

Az úgynevezett Minden Népek Asszonya, mely egy állítólagos amsterdami jelenés volt, nem kellene tisztelni, a híveknek pedig nem kellene tovább hirdetni ezt a jelenséget - írta a libanoni apostoli nunciatúra egy július 20-ai levélben, melyet Béchara Boutros Raï bíborosnak címeztek (IlSegnoDiGiona.com, augusztus 28, lent).

Ida Peerdeman (+1996) 56 false hamis Szűz Mária jelenést (1945-1959) kezdett terjeszteni, mely a "Minden Népek Asszonya" néven lett ismert.

Az új levél azt írja, hogy a Hittani Kongregáció 1974-es tanulmánya azt állítja Peerdemanról, hogy "nem volt tisztában a jelenések természetfeletti mivoltjában".

Már évtizedek óta ellentmondásos nyilatkozatok érkeznek, melyek megerősítik és letagadják a jelenéseket, helyi püspökök és a Vatikán egyaránt.

Az amsterdami egyházmegye kiemelte, hogy szeptember 17-én még nem érkezett új nyilatkozat a Vatikántól, ami elítélné a tiszteletet, ám vannak pozitív jelek, mint pl. az, hogy hamispróféta már 2019 decemberében használta a "Minden Népek Asszonya" címet.

https://gloria.tv/post/FZCGWNULQzmH4NrgKNKWdCBxM

Erős kritika a látnokról angol nyelven itt:
traditioninaction.org/Questions/F079_Nations.htm

Skizmatikus németek: Woelki bíboros a "német nemzeti egyház" ellen figyelmeztet

 

 

A német szinodalitás legrosszabb eredménye egy egyházszakadás lenne - mondta a kölni Rainer Maria Woelki bíboros a KNA.de lapnak (szeptember 17).

Arra figyelmeztet, hogy "létrejöhet a német nemzeti egyház".

Woelki a szinodális szövegek alacsony teológiai színvonalát kritizálta: "Jelenleg az egész világ a német egyházat és a szinodalitást figyeli, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy bolondot csinálunk magunkból azzal, hogy teológiailag alkalmatlanok vagyunk".

https://gloria.tv/post/zbYJHs1mRtjT2AWW6gAgW6qeL