Két neves csoport önállóan tett közzé egy nyilatkozatot az abortuszokkal megfertőzött Covid-19 oltások ellen.

25 országból 88 katolikus nő adott ki egy március 8-i levelet, amelyben hangsúlyozta az abortusz kegyetlenségét és tiltakozott a gyermekek testének folyamatos forgalmazása ellen.

Az oltásokat jóváhagyó egyházi nyilatkozatok "az oltás és az immunológia tudományának hiányos értékelésén alapulnak" - áll a közleményben. Ezt orvosok, nővérek, bioetikai szakértők, vallásos nővérek és életpárti aktivisták írják alá, köztük II. János Pál személyes barátja, a 100 éves Wanda Półtawska és a Pápai Életvédő Akadémia három korábbi tagja.

Joseph Strickland texasi Tyler püspök és számos akadémikus második nyilatkozata online aláírható.

"Még akkor is, ha általános elvek szerint nem mindig erkölcsileg tiltott az ilyen abortusz által megfertőzött vakcinák ideiglenes, rendkívüli szükségességgel történő használata, és akkor is heves tiltakozás mellett, az ilyen vakcinák alkalmazását soha nem szabad kötelezővé tenni, vagy úgy beállítani, mint egyetemes kötelesség” - áll a közleményben.

Kiszámítható, hogy ezeket az érdemleges kijelentéseket egyszerűen figyelmen kívül hagyják, mivel ellentmondanak a hatalmon lévők által létrehozott narratívának.

https://gloria.tv/post/7g79GkQcmJZvCH282GR1u6gVr