Svédországban rekord alacsonyra csökkent a keresztelkedések száma, mert a lakosság mindinkább hitetlenné válik, a bevándorlók többsége pedig iszlám országból érkezett.
A 2017-es év folyamán mintegy 50000 újszülöttet kereszteltek meg Svédországban, ami rekord alacsony, 42%-os arány – derült ki svéd sajtóbeszámolókból. A Sveriges Radio szerint ennek egyik elsődleges oka, hogy a szülők külföldről érkeztek, és nem állnak kapcsolatban a kereszténységgel.
“Svédországban a 2000-es évben még az újszülöttek 73%-át keresztelték meg, de ezután ez az arány látványosan csökkenni kezdett. 2010-ben már csak minden második újszülöttet kereszteltek meg, ami mára rekord alacsony, 42%-os arányra csökkent” – mondta a Sveriges Radionak nyilatkozó szakértő.
A hivatalos adatok szerint Stockholm környékéről teljesen kiszorult a kereszténység, itt már csak az újszülöttek 32%-át keresztelik meg.
A szakértő szerint mindez a folyamatban lévő demográfiai átrendeződéssel magyarázható, a tömeges bevándorlás eredményeként egyre nagyobb arányban muszlim családokba születnek a gyermekek.
A szakértő szerint megmutatkozik a demográfiai statisztikában a tömeges bevándorlás, a születések számának egy tekintélyes hányadát már külföldi állampolgárok adják, akik nem keresztelik meg gyermekeiket.
A beszámolóból kiderül, hogy nem csak a muszlimok tömeges bevándorlása okozza a kereszténység eltűnését, hanem az “etnikai svédek” is egyre inkább elfordulnak a kereszténységtől.

http://www.hidfo.ru/2018/03/svedorszagban-egyre-kevesebb-gyermeket-keresztelnek-meg/