Manapság minden keresztény rendkívül erős nyomásnak van kitéve a világ részéről. Szisztematikus hazugságról van szó, amely szellemi, lelki és testi öngyilkosságba visz. A hírekből hallottunk egy tragédiáról a  jelenkori számos tragédia közül. A hármasikrek ugyanazon a napon váltak autistákká, miután megkapták a vakcinát. A továbbiakban ezt olvassuk a sajtóban: Belgiumban nem volt hatékony az eutanázia, ezért az egészségügyi személyzet egy párnával folytotta meg a 36 éves nőt. Azt is megtudjuk, hogy Svájcban újfajta „élelmiszert“ vezetnek be lisztkukacból, sáskákból és tücskökből; már az EÚ el is fogadta és abszurd módon azt állítja, hogy ez befolyásolja a klímát. Az emberekből az NWO nemzetek feletti programjai a tömegmédia segítségével teljesen bolondot csinálnak. Ami a kovid őrületet illeti, MUDr. J. Hnizdil cseh orvos elmondja: „Itt a következő menet“, annak ellenére, hogy „ a vakcinálást követő bejelentett egészségkárosodások és a hirtelen halálozások száma növekszik.“ Ráadásul az utóbbi években a világot ellepték a smartphonok. Az ifjúság és a gyermekek naponta több órát szánnak már nemcsak a hiábavalóságokra, hanem egyenesen az erkölcsi devianciák, a bűncselekmények és a sátánizmus használati utasítására. Októberben zajlik a Vatikánban a Szinodalitásról szóló zsinat, amely az LMBTQ-t és az ún.queer párok házasságát propagálja a belga püspökök liturgiai szövege szerint. Ráadásul ez a lelki öngyilkosság nemcsak a katolikus egyházra von átkot.

 

Milyen perspektívája van annak az emberiségnek, amely nem akarja befogadni az igazságot, és ha már százszor becsapták is, továbbra is a hazugságnak hisz, amely a földi és az örökkévaló önpusztulásba vezeti? Mi a megoldás a keresztények számára, akik meg akarják tartani a hitet és üdvözülni akarnak? Az egyén, a család és a társadalom számára a szabadulás egyetlen útja az igaz bűnbánat és a kitartó ima. Sokan kérdezik: Mit imádkozzunk, hogyan és mikor? Nincs időnk. Ezért ezt kérdezzük: Mennyi időt szán a keresztény a smartphonokra? Milyen haszon származik ebből az emberi lélekre és az üdvösségre nézve? A haszon nem nulla, hanem mínusz.

Az alábbiakban egy rövid útmutatót adunk „házi egyház“ címmel, amelynek alapja az ún. szent óra, naponta 20,00 órától 21,00 óráig.

A keresztény lelkiség az alapvető hitigazságokhoz és Isten parancsolatai megtartásához kötődik. Ez olyan élet, amely minden nap számol az élő Istennel, a bűn elleni mindennapos küzdelemmel és a hazugság lelkével, és nem feledkezik meg az örökkévalóságról, a halálról és Isten ítélőszékéről. A mi Urunkkal és Megváltónkkal való élő kapcsolatról van szó a keresztség titka által. A Szentírás így szól: „A keresztségben ugyanis eltemetkeztünk vele együtt a halálba, hogy miként Krisztus az Atya dicsősége által feltámadt a halálból, úgy mi is az élet újdonságában járjunk.”(v.ö. Róma 6,4) Manapság nem elég az igazhitű tan megtartása, még ha ez hősiességnek számít is, hanem igyekezni kell az Istennel való személyes kapcsolatra, amiből a keresztény napi szinten a világosságot és az erőt meríti, hogy hű maradjon Urához és Megváltójához. Ez magában foglalja az Isten törvényei és Krisztus parancsolatai szerinti személyes életet is. A szerénység, amire hív az evangélium, különösen aktuális. Ez ellentéte a materializmusnak, azaz a dolgoknak és a gőgnek való szolgai alávetettségnek. Isten ma igaz keresztényeket keres, hogy só és világosság, új kovász legyenek, akik átjárják a paralizált katolikus egyházat. Jelenleg a lelki vákuumba pogány állelkiséget pumpálnak, amely konzumtársadalmat szül, amely a világ lelkével van tele. A keresztény semmi esetre sem helyettesítheti az imádságot keleti meditációkkal, az ún. zennel vagy jógával, vagy más pszichotechnikákkal és a New Age praktikáival. Ez lelki öngyilkosság lenne.

A szentek elsősorban állhatatos imádsággal váltak szentekké, és ez ma is érvényes.

Az alábbi kipróbált programot ajánljuk a házi egyháznak 20,00-tól 21,00 óráig:

Hétfő 20,00-21,00

5 percen át bűnvallás, minden rövid bűnvallás után ezt mondjuk: „Uram, könyörülj rajtam!“és a többiek szintén mondják: „Uram, könyörülj rajtam!“

5 percen keresztül köszönetet mondunk Istennek, és mindenki köszönő szavakkal fejezi be: „Köszönöm Neked, Uram!“ És a többeik is ugyanezt ismétlik: „Köszönöm Neked, Uram!“

5 percen át kérünk, és kérésünket így zárjuk: “Kérünk Téged, hallgass meg minket!“ és a többiek ugyanezt ismétlik.

15 perc ének

Kb. 25 percig a szent rózsafüzér ima

Az óra imamegállással zárul és hívők fogadják az áldást, amit 21,00 órakor a püspökök és a papok osztanak.

Kedd 20,00-21,00

Ugyanaz a program

Szerda 20,00-21,00

Kb. félórás ima az egységért és az erőért Mk 11,23 szerint ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=13812)

Rózsafüzér ima

Végül imamegállás és az áldás fogadása

Csütörtök 20,00-21,00

Áhitat az Úr szenvedéséről és keresztút https://vkpatriarhat.org/en/?p=812, https://vkpatriarhat.org/en/?p=808)

Végül imamegállás és az áldás fogadása

Péntek 20,00-21,00

Áhitat az első héten – Jézus 1-4. szava a kereszten

Áhitat a második héten – Jézus 3., 5., 6. és 7. szava a kereszten

(Jézus hét szava a keresztenhttps://vkpatriarhat.org/en/?cat=47)

21,00 órakor imamegállás és az áldás fogadása és tovább folytatódik az áhitat.

Szombat 20,00-21,00

Prófétai ima Ez 37 szerint ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=18244)

21,00 órakor imamegállás és az áldás fogadása és tovább folytatódik az áhitat.

Kezdődik a vasárnap megszentelése

Szombat 21,20-22,20

Áhitat a feltámadás igazságairól – első óra ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=785)

Vasárnap 5,00-7,00

Áhitat a vasárnap reggeli feltámadás eseményeiről ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=796, https://vkpatriarhat.org/en/?p=794)

8,00-9,00

Áhitat a Szentlélek vételéről ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=800)

Részvétel a liturgián

Aki nem lehet jelen a liturgián, lelkileg élheti át a liturgiát a brossúra szerint ( https://vkpatriarhat.org/en/wp-content/uploads/2022/07/en-The-mystery-of-faith-%E2%80%93-the-Eucharist.pdf)

Délelőtt:

3-5 család találkozása, legjobb, ha a férfiak és a nők külön vannak, kb. 1-2 órát.

Áhitat Jézus megjelenéséről az emmausi tanítványoknak – 20 perc ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=802)

20,00-21,00

Áhitat – Jézus megjelenik az apostoloknak Tamás nélkül, majd pedig Tamással ( https://vkpatriarhat.org/en/?p=802, https://vkpatriarhat.org/en/?p=11579)

Végül imamegállás és az áldás fogadása.

Ez az Úr napja, azaz Krisztus feltámasztása és a Szentlélek elküldetése napja jelenlegi megszentelésének modellje. Igyekszünk a jeruzsálemi ősegyház négy elvét megvalósítani: 1/ ima, 2/ apostoli tanítások, 3/ liturgia, 4/ szeretetközösség (lásd Apcsel 2,42).

A házi egyházak számára ajánljuk a napi 3-5 perces imamegállásokat az ősegyházi hagyomány szerint a következő időpontokban: 9,00, 12,00, 15,00, 18,00, 21,00 órakor és elalvás előtt (see https://vkpatriarhat.org/en/?p=4952).

Az első keresztényekről azt mondják, hogy a templomban és házanként találkoztak (Apcsel 5,42). Pál apostol házi egyházakról beszél (1kor 16,19). Az alap a család, amely egy kis egyház: apa, anya és a gyermekek. Hogy egészséges kapcsolat legyen a házastársak között valamint a gyermekek és a szülők között, mindegyiküket az Istennel való személyes kapcsolat felé, azaz a belső imádságra szükséges vezetni. Ha a család nem imádkozik együtt, csupán valami hotellé válik, ahol mindenkinek van saját smartphonja, saját világa, és az, aki mellette van, nem érdekli, az Istennel való kapcsolat nullán áll. Ez a család széthullásának előfeltétele. Ezzel szemben az egészséges keresztény család az egyház élő sejtje, amelynek saját imarendje van.

 

Letöltés: BKP: A kor igénye – házi egyház