2020. március 15., vasárnap

Imák koronavírus idején

“Kevesebb pánik – több ima” – szerepelt azon a képen, amelyet tegnap osztottunk meg a közösségi oldalainkon. Valóban szeretnénk arra buzdítani Titeket,  hogy ezeket a nehéz napokat használjuk fel arra, hogy imáinkban, gondolatainkban hordozzuk a bajbajutottakat és családjaikat, valamint azokat a hősöket, akik őket ápolják. Ne engedjük, hogy a pánik eluralkodjon rajtunk, helyette ismerjük fel újra az ima erejét!

Johannes Hartlnak, az Imádság Háza alapítójának imája
Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk.
Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz.
Vigasztald a szomorkodókat.
Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez.
Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért.
Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.
Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívüket szelídségeddel.
És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen.
Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért.
Ne engedd, hogy elfelejtsük, hogy az életünk ajándék. Hogy egyszer meg fogunk halni és nem tudunk mindent kontrollálni. Hogy csak Te vagy örök. Hogy az életben annyi lényegtelen dolog van, ami gyakran túl hangosnak és fontosnak tűnik.
Tégy minket hálássá mindazért, amit krízisek nélkül olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk.
Bízunk Benned. Köszönjük.
Forrás: Facebook
Fordította: Téglásy Nóra
Mauro Parmeggiani, Tivoli püspökének imája:
Istenünk, a koronavírus elleni védekezés idején fordulunk Hozzád. Bocsánatot kérünk azért, mert gyakran élünk úgy, mintha Te nem is léteznél és sokszor csak akkor gondolunk Rád, mikor súlyos veszélyekben és szükséghelyzetekben vagyunk.
Add, hogy teljes szívünkkel Hozzád forduljunk, gyógyíts ki bennünket elsősorban hitetlenségünk “vírusából”, önzőségünkből és a bűnből! A “vírusból”, mely jobban fertőzi és pusztítja a világot, mint bármi más. Amikor egymástól és Tőled elszigeteltek vagyunk érezzük meg a Veled való találkozás és az irgalmasságodban való bizakodás vágyát, mely egyértelmű jele annak, hogy Te teremtettél bennünket azért, hogy Érted és embertársainkért éljünk.
Kérünk Téged, ments meg bennünket ettől a vírustól, mely félelemmel tölt el minket! Mentsd meg népedet, hogy visszatérhessen Hozzád és dicsérhessen Téged közösségeinkben!
Őrizd és vigasztald a fertőzötteket, az időseket, akik magányosak és immunrendszerük már nem tudja megvédeni őket!
Támogasd azokat, akik nagylelkűen ápolják a betegeket, világosítsd meg a döntéshozók értelmét és azokét is, akik a tudományos kutatások végzésével keresik a kiutat a járványból!
Adj mindannyiunknak belső komolyságot és szívünknek békét, mely a Benned való bizalomból születik, Urunk, életünk, aki értünk önmagadat adtad!

Fogadd be az örök élet teljességébe az elhunytakat!Mindezeket kérjük Tőled a Szeplőtelen Szűzanya, Szent József, az ő jegyese, Szent Lőrinc, Szent Agapitus és Szent Rozália, égi pártfogóink közbenjárására,  Ámen.
Fordította: dr. Kulcsár Dávid