GEERLING PÜSPÖK SZERINT: A HOMOSZEXUALITÁS NEM BŰN ÉS AZ AZONOS NEMŰ PÁROKNAK JÁR AZ ÁLDÁS - közben idehaza Veres András a meleglobbi támadásától félti a lengyel püspöki kart.
Olyan jó lenne, ez egy nagy vágyam, hogy Magyarországon is végre láthatóvá váljon, hogy milyen sokszínű hangok vannak jelen a katolikus egyházi és teológiai gondolkodásban, ha világviszonylatban nézzük. Most mondhatnám azt, hogy éppen olyan sokszínűek, mint a szivárványos lobogó, amit Veres András laza könnyedséggel csupán csak "szivárványos ragálynak" nevez.
Közben a német segédpüspök Dieter Geerling arra a kérdésre, hogy a homoszexualitás "bűnös" ill. "rendellenes" lenne-e, azt válaszolja: "Nem! És éppen ezért itt lenne az ideje annak, hogy a katolikus egyház végre megszabaduljon attól, hogy "patologizálja" a homoszexualitást". Ő maga nem is érti a katolikus egyház aggodalmát a melegek és a leszbikusok miatt. Szerinte a teológiának tudomásul kellene vennie végre a modern tudomány álláspontját a témában és akkor elfelejthetné ezt a patologizálási kényszert.
Sőt, szerinte a teológia alapok is adottak a változáshoz. Utalt a II. vatikáni zsinat tanítására, ami megfogalmazta azt, "hogy a sszexualitás sokkal több, mint hogy a szaporodás célját szolgálja, a szerelemhez van igazából köze". "Jómagam az egyházi tanítóhivatalhoz tartozom, de ha a tanítóhivatal csak tanít, okít, de maga semmit nem akar tanulni, akkor nagyon téves irányba mennek a dolgok" - mondja.
Ezért Geerling kiállt az azonos nemű párok egyházi megáldása mellett, sőt erről benyújtott egy indítványt is a münsteri egyházmegyében, hogy ezt a témát át kell gondolni és bízik abban, hogy ha máshol, mint pl. Lengyelországban vagy Afrikában ebben a témában nem lehet előrelépést elérni, attól még Németországban igenis lehet.
Szerinte amikor az emberek áldást kérnek, akkor azt kérik, hogy "Isten legyen segítő és szerető módon jelen a szerelmi kapcsolatban és hogy a kapcsolat így boldog és sikeres lehessen". Erről van szó az áldásnál és nem arról, "hogy bárki életsítlusát megítélje" az egyház.
Hát érdeklődve várom, hogy miként alakul a beadvány sorsa és majd tudósítunk róla, hogy lássátok: mi hol élünk és hogy a világ, sőt, még a katolikus egyházi gondolkodás is lehet egészen másmilyen, sokszínű!

, https://felszabter.blog.hu/2019/08/21/aldas_a_homoszexualis_katolikus_paroknak_a_nemet_egyhazban