2016. október 11., kedd

Villám csapott a Szent Péter-bazilikába Rózsafüzér Királynője ünnepén

Hatalmas villám csapott a Szent Péter-bazilika kupolájába október 7-én reggel, Rózsafüzér Királynője, más néven Olvasós Boldogasszony napján. Az ünnep eredetileg nem csupán a Mária-ájtatossághoz kapcsolódik, hanem egy történelmi eseménynek, a lepantói csatának állít emléket.

A villám körülbelül 9 óra 20 perckor csapott a bazilikába, amikor heves vihar haladt át Róma fölött. A vatikáni csendőrség megerősítette a hírt. Kárt nem jelentettek.
Néhányan, akik a Vatikán közelében tartózkodtak, érezték a villámcsapás erejét. „Minden megrázkódott. Éreztem a tüdőmben. Olyan volt, mintha egy pillanatra kiszorították volna a levegőt” – mesélte egy kávézó tulajdonosa.
Ez a szinte derült égből jött villámcsapás felidézte 2013. február 11-ét, amikor – szintén egy Mária-ünnepen, a Lourdes-i Szűzanya napján – ugyancsak váratlanul villám ütött a Szent Péter-bazilikába, néhány órával azután, hogy XVI. Benedek bejelentette, lemond a pápaságról.
Az október 7-i ünnepet Szent V. Piusz pápa rendelte el Győzelmes Boldogasszony néven a lepantói tengeri csata (1571. október 7.), illetve a törökök fölötti győzelem emlékéül, mivel a diadalt a rózsafüzér imádságnak, illetve a Szűzanya közbenjárásának tulajdonították.
Forrás és fotó: Aleteia.org
Magyar Kurír

Csakugyan villám csapott a Szent Péter-bazilikába a pápai bejelentés után?

2013. február 15. péntek 17:58

Az alábbi kép a Vatikánváros fölött kitört viharban készült február 11-én 18 órakor, mindössze néhány órával azután, hogy XVI. Benedek pápa bejelentette lemondását:

A felvételt Filippo Monteforte, az Agence France-Presse (AFP) nemzetközi hírügynökség fotósa készítette, és az AFP tette közzé a Twitteren február 12-én reggel.
A képszerkesztő programok korában nem meglepő, hogy sokan azonnal manipuláltnak bélyegezték.
Hamarosan kiderült, hogy több felvétel is van, amelyeket két, egymástól független hírügynökség fotósai készítettek: az AFP részéről Monteforte, az Agenzia Nazionale Stampa Associata (ANSA) hírügynökségtől pedig Alessandro Di Meo.
„Elismerem, hogy hihetetlennek tűnhet a felvétel, de mindig is fényképeztem villámokat” – írta Di Meo (www.alessandrodimeo.com) az ANSA hírügynökség blogján. „A különbség csupán annyi, hogy ez a villám éppen a megfelelő helyen és a megfelelő időben csapott le.”

Monteforte hasonlóan nyilatkozott az AFP Correspondent blogján: „Amikor elkezdődött a vihar, eszembe jutott, hogy hátha belecsap a villám; úgy döntöttem, érdemes várni, hátha sikerül elkapnom a megfelelő pillanatot.” Két órát várt, míg végül két villámlásnak is tanúja lehetett. „Az első villám hatalmas volt, bevilágította az eget, de sajnos elszalasztottam. A másodikkal nagyobb szerencsém volt: több képet is tudtam készíteni a villámfénytől megvilágított kupoláról.” 

A hírügynökségi fotósok szavait az Associated Presstől származó videofelvétel is alátámasztja:

A villámlás ténye tehát valószínűsíthető; a helyszín és az időzítés valóban különös. Érdekes adalék, hogy akkor is dörgött és villámlott, amikor IX. Piusz pápa 1870. július 18-án kihirdette a pápai tévedhetetlenség dogmáját, és az első fatimai Szűzanya-jelenést is villámlás kísérte. Egyes források szerint a lourdes-i jelenést mennydörgés előzte meg, és sokak szeme láttára villámok cikáztak a Passió-film forgatása közben is.

Magyar Kurír (mk)

Mennydörgés és villámcsapás fog lesújtani az Úr Templomára.

2015. január 3. szombat, 20:20
Drága szeretett leányom, amikor Isten a próféták által átadta a világnak az Igazságot, akkor ez egy Irgalmasság Aktus volt az Ő részéről. Oly sokan elfelejtették Istent, és hamis isteneket imádván – amelyek a Sátán hierarchiájából származnak -, elkezdtek hinni a saját legyőzhetetlenségükben. Ha Isten nem lépne közbe, sok embernek szörnyű büntetést kellene elszenvednie.
Az, amit Isten a kezdetektől fogva elmondott a prófétáknak, bekövetkezett. Az emberiségnek adott figyelmeztetései azt eredményezték, hogy Ő megmentette azokat, akik meghallgatták a figyelmeztetéseket, míg azokat, akik ezt figyelmen kívül hagyták, félre dobta. Mindaz, ami meg volt jövendölve, be fog következni, és azoknak, akik szembeszállnak Istennel – miközben Ő azzal próbálkozik, hogy békét és üdvösséget hozzon gyermekeinek – dacos magatartásukról számot kell majd adniuk. Mivel elferdítették az Igazságot, Isten Igéjét pedig figyelmen kívül hagyták, az emberek továbbra is hátat fognak fordítani Isten Szent Igéjének. A sötétségbe való elmerülésük, a Legmagasságosabb Isten büntetését fogja számukra eredményezni.
Örök Atyámnak Fájdalmat okoz látni azt a mélységet, amelybe az ember belezuhant, mivel csak azokra a dolgokra törekedett, amelyek élvezetet nyújtottak számára. De az a nap, amikor a Szentáldozat megszűnik, és elérkezik az óra, amikor a csalók megszentségtelenítik Oltáromat, az utolsó tüske lesz, amellyel átszúrják az Oldalamat. Egy meghatározott időpontban Mennydörgés és villámcsapás fog lesújtani az Úr Templomára, és az össze fog omlani. Jaj annak az embernek, aki részt vesz ebben a szentségtörésben, mert nem fog több haladékot kapni, és mint egy kő, úgy fog belezuhanni a mélységbe. Senki sem fogja védelmébe venni azt az embert, aki meg fogja szentségteleníteni Oltáromat, mert ha egyszer Isten Keze, mint egy nagy fejsze, lesújt, meg fogják érteni az Igazságot.
Jóllehet sokan elhagyták Istent, de a legtöbben mégis hívni fogják Őt, hogy vigaszt keressenek Karjai között.De lesz egy belső mag – a fenevad bandája – kiknek külső megjelenése elpalástolja a bennük rejlő gonoszságot, akik biztatni, csábítani, és magukhoz fogják vonzani a megkeményedett szívűek lelkét, mely tökéletes csapattá tette őket Testem megszentségtelenítésének összeesküvésében.Ez az az oly régen megjövendölt csoport, mely megpróbálja majd elpusztítani az emberiséget. Hatalmuk – bár tűnhet nagynak – azonban korlátozva lesz. Atyám már nem fogja sokáig engedni a Velem, az Ő egyetlen Fiával szemben történő nagy ellenszegülést.
A jószívűek össze fognak gyűlni és Hozzám jönnek. A gőg és az arrogancia bűne miatt fog létrejönni az emberek közötti legnagyobb megosztottság, és ha az emberek nem hagynak fel gyengeségeikkel, nem lesznek képesek arra, hogy elfogadják Irgalmamat.
Az Igazságot védelmezni kell, mert ha ti valami mást fogadtok el, és nem az Igazságot, nem Isten Igéjét, akkor a semmivel fogtok maradni.

Jézusotok.