2013. október 4., péntek

A hamis proféta reformokra készül - komoly bejelentés várható

Új működési szabályzatot készül adni a kúriának Ferenc pápa - jelentette be a szentszéki szóvivő az egyházfő és a vatikáni reformokkal megbízott bíborosi tanács három napos találkozója végén tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

A pápa és a bíborosok vatikáni lakóhelyén a Szent Márta-házban keddtől zárt ajtók mögött zajlott tanácskozások témáit Federico Lombardi foglalta össze az újságíróknak.

Ferenc pápa és az áprilisban kinevezett nyolc bíboros megkezdte a kúria szerkezetének és funkcióinak "teljes és lényegi átgondolását" - fogalmazott a szóvivő. Elmondta: nem pusztán arról van szó, hogy frissítik vagy "kozmetikázzák" a kúria működését jelenleg szabályozó Pastor Bonus apostoli rendelkezést, melyet II. János Pál bocsátott ki 1988-ban.
Lombardi bejelentette, hogy Ferenc pápa a kúria "mély reformjára" készül egy erről szóló új konstitúció kiadásával. Ez kiemelten érintené a szentszéki államtitkárság szerepét és feladatait, melyeknek a pápa elképzelései szerint "kevésbé államinak" kellene lenniük.

Az öt kontinensről érkezett bíborosokkal folytatott megbeszéléseken többek között szó volt az egyház testületi vezetésének kérdéséről, a laikusoknak az egyház életében való intenzív részvételéről, a szegények egyházi segítéséről is. Lombardi közölte, hogy a pápa és a tanács legközelebb jövő január-februárban ül ismét össze, addig is egymással szoros kapcsolatban dolgoznak tovább.

Ferenc pápa pénteken Assisibe látogat. A La Repubblica olasz napilap - melynek az egyházfő hétfőn exkluzív interjút adott - úgy értesült, hogy Szent Ferenc városában a pápa fontos beszédet tart az egyház missziójáról és a szegénységről.


Forrás: MTI   |   STOP

Suzie Eller: Mikor elkóborolsz

„Vagy ha egy asszonynak van tíz drachmája, és egyet elveszít, nem gyújt-e világot, nem sepri-e ki a házát, nem keresi-e gondosan, amíg meg nem találja? És ha megtalálja, összehívja barátnőit meg a szomszédasszonyokat: Örüljetek ti is - mondja -, mert megtaláltam elveszett drachmámat! - Mondom nektek, az Isten angyalai is éppígy örülnek majd egy megtérő bűnösnek.” Lk 15,8-10
Fuldokoltam a tengerben, amit három aprócska gyermek gondozása jelent. Komoly kihívást jelentett minden alkalom, amikor el kellett mennünk otthonról. Egyik nap is összeszedtem a bátorságomat, és elindultunk az áruházba ajándékokat vásárolni karácsonyra. Mikor a pénztárhoz értünk, kértem a gyerekeket, hogy kapaszkodjanak anya nadrágjába, amíg fizetek. Kicsi öklük nyomása jelezte, hogy ott vannak mellettem. A fizetés végeztével megfordultam, s akkor vettem észre, hogy a kétéves Ryan nincs sehol. A három gyengéd nyomás a lábamon abból adódott, hogy egyik gyermekem két kézzel kapaszkodott, a másik eggyel, miközben öccsük szó nélkül elszelelt.
Gyorsan felkaptam a gyerekeket, és beleraktam őket a hatalmas bevásárlókocsiba, a csomagot a kocsi alatti rácsra gyömöszöltem, és nekiindultam megkeresni elkóborolt kétéves gyermekemet, kétségbeesetten kiáltozva a nevét és kérdezgetve az embereket.
„Nem látta a kisfiamat? Kétéves. Barna haja van, a korához képest elég magas. Nem látta valaki?”
Egy idősebb hölgy jött oda végül: „Kedvesem, én láttam egy barnahajú kisgyereket az előbb, egy jókora dobozzal a karjában ment ki azon az ajtón.”
Pár másodperc múlva megpillantottam, tipikus kétéves járásával cipelt egy hatalmas cipősdobozt. Kicsi fiam nem csak elszökött, de még egy óriás férficipőt is elemelt a polcról.
Felkaptam a kis áruházi tolvajt, és magamhoz szorítottam.
Valami magára vonta a figyelmét, és elcsatangolt. Nem akartam belegondolni, mi történhetett volna vele, ha nem találom meg. Annyira szeretem, hogy a világ végéig eltoltam volna azt a bevásárlókocsit a nevét kiabálva, míg biztonságban a karjaimban nem tudhatom.
K.W. Osbeck írja a Káprázatos kegyelem című könyvében:
„Ha valamit megtanulhatunk az Újszövetségből, az mindenekelőtt Isten szeretete, amivel az elveszett embereket keresi. Kereszténnyé válni a szó igazi értelmében azt jelenti, hogy Isten útjába helyezkedünk, hogy megtaláljon – abbahagyjuk a futást kereső szeretete elől.”
Talán te is elkóboroltál Istentől. Egyik kaland követte a másikat, észre se vetted, s ott találod magad a tömegben, talán már túlságosan messze Tőle - gondolod.
Nem, sosem lehetsz túl messze.
Állj meg. Ott, ahol vagy. És hagyd, hogy ölbe kapjon.
A csomagot, amit cipelsz – zavaró érzelmeidet, tévedéseidet, olyan lépéseidet, amiket bárcsak meg se tettél volna – add át Neki. Miközben hazavezet téged, ezeket mind helyre rakja oda, ahova valók.

Uram, szeretnék az öledbe mászni. Vedd át tőlem összegyűjtött tévedéseim, bukásaim csomagját. Örülök, hogy ma végre megtaláltál. Jézus nevében, Ámen.

Suzie Eller: For When You’re Lost
Encouragement for today, 2013.10.04.

CIA-jelentés: a nemi erőszak mint az etnikai tisztogatás egyik formája

Mintegy 20-60 ezer nőt erőszakoltak meg 1993 tavaszáig a délszláv háborúkban a CIA különféle forrásokon alapuló becslései szerint. Ezek a számok az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik korabeli jelentésében szerepelnek, amelyet több mint 300 másikkal együtt a közelmúltban oldottak fel a titkosítás alól.

A dokumentumokat nagy terjedelemben ismertetik ezekben a napokban a délszláv országok, köztük Szerbia tömegtájékoztató eszközei.

Egyedül Boszniában 34 olyan létesítményt azonosítottak, amelyekben nőket tartottak fogva és erőszakoltak meg hosszabb időn keresztül. Az 1993. április 2-ai keltezésű CIA-irat szerint a nemi erőszak áldozatainak vallomásai arra utalnak, hogy a szerb vezetés legalább hallgatólagosan beleegyezett ezekbe a támadásokba. Belgrád tisztában volt azzal, hogy volt ilyen erőszak, de a szerb vezetők nem léptek fel ellene kellő erővel.

A CIA jelentése szerint a nemi erőszak és más támadások brutális természete azzal erősítette az etnikai tisztogatást, hogy a muszlimok nagy része ezek következtében inkább elmenekült, végül pedig inkább elhagyta az országot, és nem várt egy lehetséges békekötésre, hogy visszatérhessen az otthonába.

A feltételezések szerint a 34 létesítményt – kettő kivételével - szerbek irányították, de egy muszlim és egy horvát "tábort" is felfedeztek a hírszerzők. A jelentés szerint erőszakot leggyakrabban a szerbek vezette táborokból jelentettek, ahol nőket és férfiakat is tartottak fogva. Rendszeres szexuális bántalmazásra általában a kisebb táborokban került sor, ahol kevesebb mint száz nő volt. Voltak olyan táborok is, amelyek a szerb katonák számára "bordélyként" szolgáltak.

A bizonyítékok alapján a hírszerzők arra az álláspontra jutottak, hogy az erőszakot a férfiak általában csoportosan követték el hosszabb időn (heteken vagy hónapokon) keresztül. A leggyakrabban a 15-35 éves nőket választották ki.

A sajtó arról számolt be, hogy a teherbe esett nőket elkülönítették, hogy ne tudják elvetetni az erőszak során fogant gyereküket. Az áldozatok arról is beszámoltak, hogy időnként orvosi vizsgálatot végeztek rajtuk, hogy kiderüljön, szednek-e valamilyen fogamzásgátlót. Az erőszak során gyakran az áldozat családját, szomszédját, barátait arra kényszerítették, hogy nézzék végig a megbecstelenítést.

A boszniai szekularizált muszlim társadalom is kiközösösítette az erőszak áldozatait, ezért a család inkább eltitkolta ezt a tényt, nehogy a lány rangon alul menjen férjhez. A későbbi vizsgálatok során a horvát orvosok arról számoltak be, hogy a kirekesztéstől való félelem miatt azok a nők is letagadták, hogy megerőszakolták őket, akiken látszottak a bántalmazás fizikai nyomai. Az adott helyzetben azonban - áll a CIA jelentésében -, a muszlim nők elleni erőszak egyben a közösség elleni támadásként is értelmezhető volt.

Egyes jelentések szerint a férfi foglyokat is bántalmazták szexuálisan. Egy brckói táborban például a jelentések szerint a 20-30 éves horvát és muszlim férfiakat kényszerítették arra, hogy egymással közösüljenek.

A CIA azt állapította meg, hogy a nemi erőszak a távozásra kényszerítés egyik formája volt. A boszniai szerbek valószínűleg arra a következtetésre jutottak, hogy a nemi erőszak és a kényszerterhesség a hagyományos boszniai muszlim normák megsértése miatt elidegeníti majd a nőket családjuktól és a társadalomtól, így végül az etnikai tisztogatás egyik formájává válhat. A boszniai szerb vezetők folyamatosan tagadták ezt.

Radovan Karadzic boszniai szerb elnök mindennek kapcsán azt hangoztatta: "Nincs bizonyíték arra, hogy nőket erőszakoltak meg. Az erőszak nemcsak a háborúk idején jelenik meg, hanem akkor is, amikor minden normális. Katonai vezetőink nagyon érzékenyek az erkölcsi kérdésekben, mindegyik tábornokunk a régi kommunista iskolát követi. […] Az etnikai tisztogatás soha nem volt a politikánk része."

Slobodan Milosevic szerb elnök pedig azt mondta, hogy "egyes személyek mindkét oldalon követtek el hasonló dolgokat. A bizonyítékaink alapján nagyon kevés szerb tehető ezért felelőssé (…), erőszakot mindkét oldalon láttunk."
Kitekintő

Bomba robbant a zaragozai bazilikában

Szerencsére csak kisebb erejű szerkezet robbant fel az aragóniai tartomány székhelyének bazilikájában október 2-án dél körül. Isteni szerencsére annak ellenére nem sérült meg senki, hogy az Oszlopos Madonna templomában sokan voltak.

A tűzszerészek a bombakereső kutyákkal azonnal a helyszínre érkeztek, és kiürítették nemcsak a bazilikát, hanem a bazilika előtti teret is, mert attól tartottak, hogy újabb elrejtett pokolgép robbanhat. A hatósági személyek még mindig a bazilikában dolgoznak, de egyelőre nem árultak el újabb részleteket. A kormánymegbízott is úgy tudja, biztos, hogy senki nem sérült meg, és az anyagi kár sem jelentős. Annyit is tudni már, hogy a szerkezetet a főoltárhoz vezető középső folyosón hagyták, ott robbant fel.

A spanyol konzervatív ABC emlékeztette olvasóit, hogy a sajnálatos esemény a jövő héten, október 12-én esedékes városi és spanyol védőszent, az Oszlopos Madonna ünnepe előtt történt. Ezen a napon hagyomány, hogy a hívek virágkoszorúkat helyeznek el a Szűzanya tiszteletére a bazilika előtti téren. A szintén konzervatív La Razón úgy tudja rendőrségi forrásokból, hogy szélsőbaloldali csoport lehet a felelős.

Február 7-én a madridi Almudena székesegyházban tűzszerészek hatástalanítottak egy szintén házi készítésű és kis hatóerejű, 1,2 kilogramm robbanóanyaggal megtöltött bombát. Azt a merényletet az anarchista "Mateo Morral lázadó kommandó" vállalta magára.
(Magyar Kurír)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Mivel földi Egyházam Keresztre feszítése elkezdődik, nektek minden megjövendölt jelre résen kell lennetek

2013. október 3. csütörtök, 22:35
Drága szeretett leányom, mivel földi Egyházam Keresztre feszítése elkezdődik, nektek minden megjövendölt jelre résen kell lennetek.
Isten ellenségei minden szempontból utánozni fogják Saját Keresztre feszítésemet, kezdve Testem megszentségtelenítésével. Amikor a hóhérjaim elé vonszoltak, mezítelenre vetkőztettek, hogy kigúnyoljanak és szégyenbe hozzanak Engem. Aztán pirosba öltöztettek – mely szín a vadállattal kapcsolatos. Aztán azon marakodtak, hogy ki verje be az első szöget a Testembe. Majd barbárokhoz hasonlóan, eltörték végtagjaimat és annyira szétfeszítették Karjaimat, hogy kitépték a helyéből, csakhogy újabb fájdalmat okozzanak Nekem. Hogy még több szenvedést okozzanak Nekem, a szegeket olyan dőlési szögben ütötték be a tenyerembe, hogy azok a Csuklómon jöttek ki. Mindkét Karomat olyan két különös szögben húzták ki, hogy Én egy fájdalmas szokatlan szögben lógtam, amelynek az volt a célja, hogy maximális fájdalmat okozzanak Nekem, és hogy megalázzanak.
Sorsot húztak, hogy melyik utolsó nyolc férfi hajtsa végre a Testemnek okozott véres kínzatást. Ocsmányságokat énekeltek, ütöttek-vertek Engem, gyomron rúgtak és ordítoztak, mint a vadállatok. Minden módon bemocskoltak Engem, megmutatván azoknak, akik Kereszthalálom szemtanúi voltak, hogy megbüntettek az úgynevezett gonosz hazugságokért. Meggyilkoltak, hogy elhallgattassanak Engem, megakadályozván így, hogy Isten Szava elérje a lelkeket.
Ugyanez fog megtörténni hamarosan. Ellenségeim nem fognak azzal megelégedni, hogy megváltoztassák Eukarisztiám Bemutatását – ők még egyszer be fogják mocskolni a Testemet. Hasonló módon fognak meggyalázni Engem. A vörös színt fogják használni; gesztikulálni fognak Keresztem előtt, és az új rituáléjukkal sértegetni fognak Engem. Csak azok, akik felismerik a jeleket, fogják észrevenni, hogy ezeket a szentségtöréseket a nagy pompa és a ragyogás közepette milyen lelkesen mutatják be majd a világnak.
Az új szentbeszédek zagyvaságok lesznek, és a liturgia nagy részének nem lesz értelme. Azoknak mondom, akik ismerik Tanításaimat: legyetek éberek az összekuszált, logikátlan és a bonyolult kijelentésekre, melyek egykori tanításoknak és hitvallásoknak az új, átírt bevezetéséhez fognak társulni. Ők nemcsak zavart és nyugtalanságot fognak kelteni a lelketekben, hanem tele lesznek ellentmondásokkal és hazugságokkal, melyek sohasem jöhetnek Tőlem, Jézus Krisztustól.
Ti azóta, hogy a Földön jártam, már megkaptátok az Igazságot. Most hazugságokat fognak adni nektek, azzal a céllal, hogy elfordítsanak benneteket Istentől. Legyetek feltétlenül éberek, mert le fognak nyelni benneteket és a hamis tanokba fognak belerángatni titeket. A sötétség tana, amelyet éveken át aprólékosan kidolgoztak, hamarosan rátok ereszkedik. Ne fogadjatok el soha olyan ígéreteket, amelyek ellentmondanak Szavamnak. Amikor azt látjátok, hogy ezek a dolgok megtörténnek, tudni fogjátok, hogy mindezeket a gonosz szelleme hozta nektek azért, hogy tönkretegye számotokra az örök üdvösség lehetősségét.
Jézusotok

Szép új világ - kezével pisztolyt formált a kisgyerek, kirúgták az iskolából

Miközben a tévéből - mint legfontosabb mintaforrásból - folyamatosan és szabadon ömlik az erőszak, Floridában (USA) elbocsátottak az iskolából egy 8 éves fiút, mert kezéből pisztolyt formálva játszott lövöldözőset a barátaival.
Az Independent híre szerint az iskola nem hajlandó bővebben indokolni a fiú elbocsátását, csak annyit mondtak, hogy a szabályzatuk szerint tilos láthatatlan fegyverekkel lőni.
A fiú anyja azt mondta, nem érti a történteket, hiszen a gyerek nem volt erőszakos, nem mondott semmi fenyegetőt, csak úgy tett, mintha lőne a kezével, és a pisztoly hangját utánozta.
Az Independent szerint nem ez az első eset, hogy ilyesmi miatt éri megrovás a gyerekeket: egy marylandi fiú két napra lett kitiltva az iskolából, mert pisztoly alakúra harapott egy péksüteményt...

http://szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4546-szep-uj-vilag-kezevel-pisztolyt-formalt-a-kisgyerek-kirugtak-az-iskolabol