2013. október 4., péntek

Bomba robbant a zaragozai bazilikában

Szerencsére csak kisebb erejű szerkezet robbant fel az aragóniai tartomány székhelyének bazilikájában október 2-án dél körül. Isteni szerencsére annak ellenére nem sérült meg senki, hogy az Oszlopos Madonna templomában sokan voltak.

A tűzszerészek a bombakereső kutyákkal azonnal a helyszínre érkeztek, és kiürítették nemcsak a bazilikát, hanem a bazilika előtti teret is, mert attól tartottak, hogy újabb elrejtett pokolgép robbanhat. A hatósági személyek még mindig a bazilikában dolgoznak, de egyelőre nem árultak el újabb részleteket. A kormánymegbízott is úgy tudja, biztos, hogy senki nem sérült meg, és az anyagi kár sem jelentős. Annyit is tudni már, hogy a szerkezetet a főoltárhoz vezető középső folyosón hagyták, ott robbant fel.

A spanyol konzervatív ABC emlékeztette olvasóit, hogy a sajnálatos esemény a jövő héten, október 12-én esedékes városi és spanyol védőszent, az Oszlopos Madonna ünnepe előtt történt. Ezen a napon hagyomány, hogy a hívek virágkoszorúkat helyeznek el a Szűzanya tiszteletére a bazilika előtti téren. A szintén konzervatív La Razón úgy tudja rendőrségi forrásokból, hogy szélsőbaloldali csoport lehet a felelős.

Február 7-én a madridi Almudena székesegyházban tűzszerészek hatástalanítottak egy szintén házi készítésű és kis hatóerejű, 1,2 kilogramm robbanóanyaggal megtöltött bombát. Azt a merényletet az anarchista "Mateo Morral lázadó kommandó" vállalta magára.
(Magyar Kurír)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése