Chad Ripperger atya beszédet mond a New York-i Szent Patrik székesegyházban.


NEW YORK (LifeSiteNews) - Chad Ripperger atya szerint „szellemi háborúban” vagyunk, amely egyedülálló lehetőséget jelent arra, hogy szentté váljunk.


Az ismert ördögűző egyórás előadást tartott az ikonikus New York-i Szent Patrik katedrálisban a lelki háború szintjeiről.

A katolikus ördögűzők által feljegyzett statisztikák szerint - mondta Ripperger - a démoni megszállottság mennyisége az elmúlt évtizedekben változatlan maradt: az általános lakosság körülbelül 0,5 százalékánál van. A démoni befolyás más formái azonban jelentősen megnövekedtek.

„Az ... ördögi megszállottság aránya drasztikusan növekszik” - mondta.

Az ördögűző kifejtette, hogy a démoni megszállottság és elnyomás növekedése „azért van, mert az emberek sok gonosz dolgot tesznek”, és mert az egyház tagjai kevésbé szentek.

„Minden halálos bűn nyitott kapu a megszállottság előtt” - figyelmeztetett.

Ripperger elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben drámaian megnőtt az átlagos idő, ami alatt egy teljesen megszállt embert megszabadítanak.

„1963 előtt az átlagos idő, amíg valakit megszabadítottak a teljes megszállottságtól, egy-két nap volt. Maximum talán egy hét” - mondta.

„1963 után, ami korábban egy-két napot vett igénybe, az nyolc hónap és két év közé emelkedett, mire egy átlagos személyt megszabadítottak. Aztán most már átlagosan négy év, mire valakit megszabadítanak.”

„Ennek két oka van. Az egyik az, hogy a világ sokkal gonoszabb, és a démonok sokkal erősebbek. A második összetevő, hogy [hogyan] működnek az ördögűzések, amit ex opere operantis Ecclesiae-nek [az elvégzett cselekményből következően] hívnak.”


„Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy amennyire szentek az emberek a katolikus egyházban, az meghatározza, hogy mennyire hatékonyak az imáim, amikor bemegyek az ördögűzésre. Ez azt mutatja, hogy alapvető probléma van az egyház tagjaival. Nem olyan szentek, mint a társaik voltak a múltban” - jelentette ki.


A bűnbeesés óta "lelki háborút" folytatunk

A teológus kifejtette, hogy Isten azért engedi meg, hogy a démonok befolyásolják az életünket, mert nagyobb szentségre akar minket hívni.

„... Az egyik fő oka annak, hogy Isten megengedi a démonokat az életünkben, hogy megszenteljen minket, mert amikor harcolunk ellenük, és az igazság eszközeivé válunk velük szemben... ez érdemszerző Isten szemében, és ez valóban emeli a helyünket a mennyben. Szent Pál mondta ezt: "Vegyétek fel a harcot az ősi kígyóval, és nyerjétek el a dicsőség koronáját.”

„Mert a mennybe két dolgot viszel magaddal: a kegyelmi állapotodat, hogy mennyi kegyelem van a lelkedben, és az erényedet. Ez minden, amit magaddal viszel.”

„Ez egy küzdelem. Ez egy harc” - hangsúlyozta Ripperger. „Tudjuk, hogy Isten szereti a jó harcot; tudjuk, hogy szereti.”

„Részben azért tudjuk ezt, mert ... amikor Ádám és Éva megette a gyümölcsöt a kertben, kiléptek ... Isten hatalmi struktúrájából, és a Sátán hatalmi struktúrája alá léptek.”

„Ettől kezdve mindannyiunkat besoroztak ebbe a szellemi háborúba” - jelentette ki az ördögűző.

’Én senkit sem szabadítok meg. Krisztus mindenkit megszabadít'

Ripperger hangsúlyozta, hogy Jézus Krisztus az, aki megszabadítja az embereket a démoni megszállottságtól, és nem az ördögűző, aki csak Isten eszköze.

„Én senkit sem szabadítok meg. Krisztus mindenkit megszabadít” - mondta.

„...Egyszer megkérdezték tőlem, hány embert szabadítottam meg. Azt mondtam: 'Egyet sem. Voltam ott, ahol Krisztus sok embert megszabadított.’”

Az ördögűző kifejtette, hogy a démonok ellen a legjobban úgy lehet harcolni, „ha hiteles katolikus életet élünk; távol tartjuk magunkat a bűntől; elkerüljük a kísértéseket; kerüljük azokat a személyeket, helyeket és dolgokat, amelyek miatt eleshetünk; rendszeresen vesszük a szentségeket; rendszeresen imádkozunk.”

„Az ima részben azért olyan hatékony, mert a képzeletet használja. Tehát, ha elárasztod a képzeletedet szent dolgokkal, és a démonok ott vannak, hogy megkísértik, akkor el fognak tűnni onnan, mert nem akarnak azzal foglalkozni, hogy ezt a dolgot állandóan a fejükbe sulykolják, miközben megpróbálnak megkísérteni téged, ezért el fognak távolodni tőled.”


Miért olyan különlegesen szent a Szűzanya?

Ripperger szerint az ördögűzésben nem a természetfeletti dolgok a legérdekesebbek, amiket a démonok esetleg megtesznek, hanem az a tudás, amit néha Istenről vagy a szentekről elárulnak. Felidézett egy esetet, amikor Belzebub elárulta az ördögűzőnek, hogy az Istenanya miért olyan egyedülállóan szent.

„Az érdekes az, hogy Isten kényszeríti őket, hogy elmondjanak dolgokat a szentekről vagy a Szűzanyáról” - mondta.

„Belzebub egyszer elárulta, hogy a Szűzanya azért különbözik minden más teremtménytől, mert egész életét feláldozta, és egyszer sem számolt a személyes költségekkel. Ez azt jelenti, hogy ő nem olyan, mint bármelyik angyal, mert az angyaloknak csak egy választásuk van az áldozathozatalra.”

„Ő ezt tette újra és ... újra. [Belzebub azt mondta], hogy az örökkévalóság volt az, ami őt megfogta. És aztán soha nem számolt a személyes költségekkel. Egyikünk sincs ebben a teremben, aki ne számolta volna a személyes költséget. Ezért más ő. Ez érdekes. Ez gyönyörű” - zárta mondandóját.

Magas rangú sátánisták és boszorkányok tevékenykednek az árnyékban

Ripperger atya továbbá kifejtette, hogy a nyilvánosan működő sátánisták és boszorkányok általában csak „alsó szintű emberek” a sátánista szektákban, a magasabb szintűek pedig az árnyékban dolgoznak, és soha nem fedik fel, kik ők.

„A nyilvánosan működő sátánisták és boszorkányok a legjobb esetben is mindig csak középszintű emberek. Általában alacsony szintű emberek, akik az okkultizmussal foglalkoznak” - mondta.

„Az okkultizmussal foglalkozó magas szintű emberek olyanok, akiknek a családjában a boszorkányság 300-400 éve jelen van. Az ő tudásuk arról, hogy hogyan működik ez a dolog, majdnem olyan szintű, mint az enyém. Pontosan tudják, hogyan működik ez a dolog. Pontosan tudják, hogy milyen rituálékkal érnek el bizonyos hatásokat, és ők megcsinálják, és te soha nem fogod megtudni, hogy kik ők.”

„Lehet az a személy, aki melletted ül a padban... Lehet a rendőr, [vagy] a bíró. Lehet az a fickó, aki a péked. Lehetnek teljesen normális emberek, akik nagyon kedvesnek és kedvesnek tűnnek.”

„Ezek az emberek ... magasabb szinten részt vesznek az okkultizmusban. Ez egy szekta, rejtve van, és azért van rejtve, mert ha egyszer felfedezik, az megkérdőjelezi annak hatékonyságát, amit csinálnak. És ezért mindig elhallgatják.”

Ripperger szerint „a sátánizmus olyan, mint a maffia.”

„Vér be és vér ki. Bemész oda, megcsinálod ezt a dolgot. Általában nem jutsz ki onnan élve.”

„...Azért csinálják a sátánisták a dolgaikat szektában, mert olyan dolgokat tesznek, amelyek a szó szoros értelmében főbenjáró bűnnek számítanak. Annyira gonoszak és ördögiek, hogy tudják, hogy az emberek nem fogják tolerálni, ha egyszer kiderül, ezért teljesen szektaként kell csinálniuk. Egyszerűen nem fog senki rájönni.”


Szentté válni ezekben a sötét időkben

Ripperger bátorító üzenettel zárta előadását, kifejtve, hogy korunk sötétsége egyedülálló lehetőséget jelent azok számára, akik hűségesek maradnak Istenhez, hogy szentté váljanak.

„Azt is tudjuk, hogy még az egyházban is, amikor éppen úgy tűnik, hogy összeomlik, nem számít, milyen rosszra fordulnak a dolgok; Krisztus azt mondta, hogy a pokol kapui nem vesznek rajta erőt. Egy ideig rossz lesz, de [a pokol] nem fog győzedelmeskedni.”

„Ha a démonok felülkerekednek, és ha a dolgok olyan gonoszak, mint amilyenek, a Szentírásból tudjuk, hogy ahol a bűn bőséges, ott a kegyelem annál inkább bőséges” - folytatta. „Ez azt jelenti azoknak, akik hűségesek a kegyelemhez, hogy a kegyelemhez való hűség, hogy amikor Isten kegyelmet ad, hogy templomba menj, akkor kegyelmet ad, hogy imádkozni menj.”

„Ha ehhez teljesen hűségesek vagytok, akkor ez azt jelenti, mert nagyon sokan nem azok, hogy Isten még mindig nagylelkű, és ezeket a dolgokat ki akarja osztani. Ez azt jelenti, hogy ez egy példátlan időszak arra, hogy szentté növekedjünk.”

„Ez az az idő, mert a dolgok annyira gonoszak, ha hűségesek maradunk ahhoz a kegyelemhez, amit Isten ad nekünk, akkor a tökéletesség olyan magasságába jutunk, amiről... a szentek azt mondták, hogy bárcsak lehetőségük lenne [elérni].”

„Látták, hogy mi fog következni” - jelentette ki Ripperger. „Látták, hogy min megyünk keresztül. És azt mondták, bárcsak [a mi] korunkban élhettek volna, mert a szentség olyan fokát és olyan kegyelmeket kaptuk, melyek az ő korukban egyszerűen nem álltak [rendelkezésükre].”

„Az a helyzet, hogy ha hűséges vagy, és teljesen hűséges vagy a kegyelemhez, akkor megvan az esélyed arra, hogy szentté válj. Valósak. És Isten azt akarja, hogy ezt tedd. Tehát ne vallj kudarcot ebben a tekintetben. Ne légy hűtlen a kegyelemhez."

Ripperger azt hirdette, hogy a lelki harcok, melyeket ebben az életben vívunk, a mennyben az örökkévalóság dicsőségére lesznek.

„Le fogjátok győzni a démonokat; meg fogjátok kapni a dicsőség koronáját. Mert amikor a mennybe jutsz, ha legyőzted a démonokat a saját életedben, mert minden családban vannak, és minden embert sújtanak. De ha legyőzted őket, a mennyben, amikor az emberek meglátnak, azt fogják mondani: ’Te voltál az, aki megverte ezt és ezt, és ezt [kellett] megküzdened’, és ez a te dicsőségedre válik.”

„Ez az idő, amikor ez minden más időnél jobban lehetséges” - mondta. „Ez az idő, amikor egy magasabb helyet nyerhetsz a mennyben, amilyet sok tekintetben a múlt időkben nem lehetett volna elérni. Ne hagyjátok tehát ki ezt a lehetőséget, amelyet Isten adott nektek.”

Forrás angol nyelven


https://www.lifesitenews.com/news/father-ripperger-the-spiritual-warfare-of-our-times-is-an-opportunity-for-us-to-become-saints/