Koronavírusos volt, de meggyógyult. A fiatal bécsi hit- és életvédővel, Alexander Tschugguellel, Dr. Taylor Marshall készített az elmúlt pénteken interjút. A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.
Katolikus híroldalak - köztük a KV Blog is - március 15-én adtak hírt arról, hogy a római Pachamama-szobrok megúsztatásáról elhíresült Alexander Tschugguel is a koronavírussal fertőzöttek között van Ausztriában. Akkor a fiatalember egy hete lázzal feküdt, és bár az állapota súlyos volt, kórházi ellátás helyett már az otthonában ápolták. Ő és a felesége is imákat kértek a teljes gyógyulásáért.
Március 22-én fordulat történt: miközben az őt ápoló felesége továbbra is tünetmentes maradt, Alexandert a súlyos (de nem életveszélyes) állapota miatt ismét kórházba szállították. A huszonhat éves katolikus fiatalember akkor üzenetet is küldött az érte imádkozóknak:
14 napja vagyok koronavírusos. A tüdőm még mindig nagyon gyenge, ahogy a testem többi része is. Krisztus sok lehetőséget mutat nekünk a kereszthordozásra. Éljünk ezekkel! Imádkozzátok minden nap a rózsafüzért, és kérdezzétek az Urat, hogyan szolgálhatjátok Őt a legjobban ezekben az időkben!
Mindössze egy nappal később Alexandert mégis újra hazaengedték, ahol a felesége ápolta tovább:
Március 27-én Alexander már hosszú Skype-interjút is adott az amerikai Dr. Taylor Marshall online műsorában, ahol részletesen beszámolt a betegségéről és az általa azóta tapasztaltakról. A beszélgetés során a bécsi fiatalember és Marshall is apokaliptikusnak nevezve állapították meg, hogy az idei évig sohasem történt meg az Egyház történelmében (Nagy Konstantin császár óta), hogy Rómában elmaradt volna a húsvéti liturgiák nyilvános ünneplése.
Arról, hogy milyen az Egyház helyzete a járvány sújtotta Ausztriában (ahol a püspöki kar szintén megtiltotta a nyilvános misézést), Alexander Tschugguel így nyilatkozott:
Ismerek olyan papokat, akik nagyon, nagyon bátrak most. Az egyikük épp megfigyelés alatt áll: közvetlenül egy püspök ügyel rá. A püspök személyesen ellenőrzi őt. Minden nap felkeresi az otthonában, és kopog az ajtaján, hogy megnézze, ott van-e. Mert tudja, hogy kijárt az otthonából és szentmisét mutatott be egy rejtekhelyen.
Képzelje csak el! A püspökök arra ügyelnek, hogy a papok nehogy a hívekhez menjenek! Ez mindennek az ellenkezője!
Úgyhogy ha az a büntetésünk, hogy nem ünnepelhetjük a húsvétot, legalábbis nyilvánosan nem, különösen Rómában, akkor ez igazságos büntetés. Ha ez az Egyház állapota, hogy ilyenek történhetnek, akkor teljesen igazságos, hogy szenvednünk kell ezért.

2019. november 6-án írtuk:

Ki az az Alexander Tschugguel?
Huszonhat éves, tizenöt évesen tért meg lutheránusból a katolikus egyházba. Idén nyáron nősült, a nászmiséjét Athanasius Schneider püspök celebrálta.
Több, mint két méter magas. Magánvállalkozó, PR- és kampányszakember. Az elmúlt években olyan konzervatív-reformer politikusokkal dolgozott, mint az osztrák Ewald Stadler, vagy a német Beatrix von Storch.
Hagyományos latin rítusú szentmisére jár, leginkább a Szent Péter Papi Testvérülethez. Az előző két évben a bécsi "Séta az Életért" életvédő felvonulás szervezője volt. A tavalyi felvonuláson 2500, a múlt hónapban tartott idein 4000 ember vett részt.
Májusban rózsafüzér-kampányt szervezett a hazájáért. A kampányt jövőre is tervezi meghirdetni.

https://katolikusvalasz.blog.hu/2020/03/30/kigyogyult_a_koronavirusbol_alexander_tschugguel