2021. április 5., hétfő

Írország: A papok sziklák mögött bujkálnak

 

Az ír Gerard Quirke atya húsvét vasárnap misét celebrált a festői Achill-szigeten található misesziklán - írja a CatholicArena.com.

Írországban a pogány kormány már második éve tiltott meg minden istentiszteletet a nagyhéten és húsvétkor.

A misesziklák olyan helyszínek, ahol a katolikusok összegyűltek, hogy részt vegyenek a tiltott miséken a büntetés ideje alatt, amelyet a brit rezsim 1695-től legalább 1829-ig alkalmazott a katolikusok és a katolikus egyház kiirtása érdekében.

https://gloria.tv/post/3VQuXAf3jeMYAuNesFRLr1gVD

Német bíboros: A német egyház nemcsak skizmatikus, hanem eretnek is

 

A németországi "katolikus egyházban" nemcsak skizma, hanem eretnekség is van, ami doktrínális eltérést jelent - mondta Walter Brandmüller bíboros az IlMessaggero.it lapnak (április 4),

Megjegyezte, hogy a német "katolikus egyház" már régóta követeli a női papokat, a házasságtörők szentáldozását, a homoszexualitás elfogadását és a homoszexuális kapcsolatok megáldását.

"Ez egy elcsúszás a protestáns álláspontok felé, talán a protestánsokkal egyesült egyházat akarnak" - mondta a protestantizmusból áttért Brandmüller.

Tudja, hogy nagyon kevesen fognak csatlakozni a német skizmához, mert a német "katolikusok" többsége mélyen közömbös, szekularizált, és a vallás teljes elhagyásának határán áll.

Brandmüller szerint "a protestánsok" pökhendi elítélése némileg igazságtalan, mivel számos protestáns csoport van, amelyek sokkal jobban teljesítenek, mint a dekadens Novus Ordo egyház.

https://gloria.tv/post/CaAUnV1DWCZA1NRX1fGdaxjnF