2021. november 7., vasárnap

Új-Zéland: A püspökök elfogadják az eutanáziás öngyilkosságot, "jóhiszeműnek" nevezik azt.

 

Az új-zélandi püspökök de facto elfogadják a november 7-én életbe lépő új "End-of-Life Choice Act" eutanázia törvényt.

A papoknak szóló ötoldalas, terjedelmes irányelvek "a jó szándék jelének" nevezik, ha az öngyilkosságot tervező személyek lelki kíséretet kérnek. Az "asszisztált haldoklásról" szólva a püspökök arra számítanak, hogy a leendő öngyilkosok kérésének helyt adnak.

"Helyesnek" nevezik, hogy az öngyilkosoknak, akik ezt kérik, megadják a szentségeket, és azt állítják, hogy a papoknak ("lelkészek") joguk van feltételezni, hogy az öngyilkos, aki lelkiismeretesen megszegi az ötödik parancsolatot ("ne ölj"), és kéri a szentségeket, "jóhiszeműen teszi ezt".

A püspökök felszólítják a papokat, hogy "erősítsék meg Isten irgalmát" azzal, hogy egy hidegvérű öngyilkos temetését vezetik. Azoknak a papoknak, akik átlátnak a püspöki zsákbamacskán, az irányelvek az anglikán megoldást javasolják: az a pap, aki nem hajlandó vigyorogni és tűrni, kihagyhatja, de keresnie kell egy másik papot, aki vállalja a bűncselekményt.

A katolikus hit szerint az öngyilkosság olyan gonoszság, amelyet Isten pokollal büntet. Ezért az irgalmas katolikus egyház a második vatikáni zsinat előtt mindent megtett, hogy megakadályozza azt.

Az eutanázia egy iszonyatos cselekmény az Én Szememben

Nyomtatóbarát változat

2014. november 3. hétfő, 23:50

Drága, szeretett leányom, az eutanázia halálos bűn, és az megbocsáthatatlan. Aki bármilyen okból kifolyólag segítséget nyújt, részt vesz, vagy döntést hoz egy férfi vagy egy nő életének a kioltásában, súlyos bűnt követ el Isten Szemében.

A legnagyobb bűnök egyike kioltani egy életet, s aztán azt állítani, hogy bármelyik ember szándékosan tervezett halála egy jó dolog. Az Isten ellen gondosan megtervezett megannyi cselekedetek közül az eutanázia bűne az, amelyet szándékosan tárnak most a világ elé, arra ösztönözvén az embereket, hogy vétkezzenek Isten ellen. Félreértés ne essék, az eutanázia egy iszonyatos cselekedet az Én Szememben, és súlyos következményeket von maga után azok számára, akik részt vesznek az ilyen cselekményekben.

Megölni egy másik lelket, halálos bűn, és ez vonatkozik minden lélekre kezdve annak fogantatásától, egészen földi élete utolsó napjáig. Semmi sem igazolhatja az emberi élet kioltását, amikor azt tudatosan követik el, hogy a halál egy meghatározott időpontban következzék be. Egy élő léleknek okozott halál tagadja Isten létezését. Amikor azok, akik ilyen cselekedetekkel vétkeznek, és ugyanakkor elfogadják Isten Létezését, akkor ezzel a cselekedetükkel Isten Ötödik Parancsolatát szegik meg.

Jelenleg egy olyan terv van kibontakozóban, amellyel milliókat ösztönöznek arra, hogy megrövidítsék az emberi életet – úgy a test, mint a lélek életét. Amennyiben egy ilyen cselekedet készséges résztvevőivé váltok, mely beszennyezi az emberi élet sérthetetlenségét, nem lesz életetek - főleg nem Örök Életetek-, és az üdvösség nem lehet, és nem is lesz a tietek.

Jézusotok


Keresztes Imahadjárat 99. imája Ima Ausztrália és Új-Zéland megmentésére (Saját nemzet imádkozza)

Nyomtatóbarát változat

Ó, Isten, Mindenható Atya, szeretett Fiad, Jézus Krisztus nevében légy Irgalmas minden gyermekedhez Ausztráliában és Új-Zélandon. Bocsásd meg nekünk, hogy elutasítottuk Szent Szavadat.

Bocsásd meg nekünk a közömbösség bűnét. Szabadíts meg minket pogány kultúránktól, és boríts be minket a szükséges kegyelmekkel, hogy sugalmazzuk a reményt, a hitet és a szeretetet testvéreink között.

A megkülönböztetés Ajándékáért könyörgünk Hozzád, és arra kérünk, részesíts minket azokban az Áldásokban, amelyekre szükségünk van annak biztosítására, hogy csak a Te Szent Szavad Igazságát lehessen hallani, és hogy minden lélek megkapja a kulcsot az örök élethez.

Ámen.

https://gloria.tv/post/k3QqLtvRpfBg4S1F3aVJkSsBq

A lélek szerveződése