2020. január 7., kedd

A belga székesegyházat színházzá változtatták


A belga püspök harmadik alkalommal engedélyezte, hogy december 21 és január 5 között színházi darabokat játsszanak a székesegyházban (videóelőzetes lent).

Ez az undormány a Noël des Cathédrales (“A székesegyházak karácsonya”) címen fut, melyet egy "varázslatos műsornak" mutatnak meg, tele fényhatásokkal, színházi darabokkal, táncokkal és projektoros fényjátékokkal.

Az idei darabok között volt a "Karácsonyi órakészítő, A varázslat útja és a Karácsonyi harangozók".

Ezekre az eseményekre gyakran szokták használni a székesegyházakat és templomokat Belgium-szerte olyan városokban, mint pl. Tournai, Brüsszel, Arlon, Lille, Namur, Liege és Mons.

https://gloria.tv/post/yZ1QRWHxBKBa47WuK7raup4FB

A kiváló püspök meghirdeti Szent József évét


Az Észak-Karolina állambeli Charlotte püspöke, Peter Joseph Jugis meghirdette a 2020-as évet, mint az egyházmegyei "Szent József éve".

2020 a 150. évfordulója IX. Piusznak, ahogy kimondta Szent Józsefet az egész egyház védőszentjének.

A január 1-jei Charlotte székesegyház miséjén álló helyek voltak, amikor a különleges év kezdetét ünnepelték. Ez a szentségre alapul - mondta a püspök. Az év részleteit a YearofStJoseph.org oldalon publikálták.

Jugis 2003-ban vált Charlotte püspökévé. Azóta a katolikusok száma szinte megduplázódott. A papok száma 96-ról 114-re nőtt. Nem csoda, hogy nem szereti a dekadens Vatikán.

https://gloria.tv/post/iBqiGUS8E3Su1K1gg6xzAEL6T

Győzelem! A bezárt templomot ismét megnyitják


Az észak-walesi Conwy Szent Mihály és angyalai templomnak meg kell nyitnia - rendelte el a vatikáni Klérus Kongregáció.

A hívek fellebbezéssel nyertek a templom bezárása ellen.

Az "utolsó misét" 2018 februárjában tartották, miután Wrexham püspöke, Peter Brignall bejelentette a bezárást "klérushiány" miatt. De a plébánia felbérelt egy kánonjogi ügyvédet.

A Szent Mihály templom strukturálisan jó állapotban van, pénzügyileg szintén, a közösség is nagyon erős.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Brignall püspök engedelmeskedik-e a döntésnek. Első reakciója ennek ellentmond, mivel egy nyilatkozatban nem fogadta el, hanem inkább bizottságok és tanácsok mögé bújik.

https://gloria.tv/post/g21cwcuohbBn6w1hYT4kLfPs8