2023. január 8., vasárnap

HÁZSZENTELÉS VÍZKERESZT NYOLCADÁBAN

 

A házszentelés szép szokása Vízkereszt nyolcada alatt történik. A megbeszélt időpontban együtt van az egész család. Kis házioltárt készítünk, rá teszünk két égő gyertyát és az oltár közelében a fűtőlapátra vagy más alkalmas módon egy kis parazsat, hogy a pap majd tömjént hinthessen rá.


Amikor a pap megérkezik, üdvözli az egybegyűlt híveket.

Pap:
Hívek:
Antifóna

 

Békesség ennek a háznak.
És minden lakójának.
Keletről bölcsek jöttek Betlehembe az Úr imádására: megnyitott kincsestárukból értékes ajándékokat hoztak: aranyat a nagy királynak, tömjént az igaz Istennek, mirhát a temetésére. Alleluja.

 

Most következik a Magnificat:

Magasztalja én lelkem az Urat,
És ujjong az én lelkem, – Megváltó Istenemben.
Mivelhogy szemre vette szolgálójának alacsony sorát. –
Ímhol mostantól engemet boldognak hirdet minden nemzedék.
Mert nagy dolgokat tőn a Hatalmas velem, – És szent az ő neve.
S irgalmassága fiúról-fiúra száll, – Őt félő minden nemzedékében.
Karja hatalmas dolgokat cselekszik, – Szétszórja mind, kik szívök dagályában fönnen hordozzák fejüket.
A gőgösöket leveti székükből, – S fölmagasztalja az alázatost.
Az éhezőket jóllakatja jóval, – S a gazdagot üres kézzel bocsátja el.
Kezébe vette dolgát fiának, Izraelnek, – Irgalmasságát nem felejti el.
Miképpen hajdan atyáinkhoz szólott, – Ábrahámhoz s magvához mindörökkön.
Dicsőség az Atyának ...

 

Közben a pap szenteltvízzel meghinti és megtömjénezi a házat, illetve a lakást. Megismételjük az antifonát:

 

Antifóna:


Pap:
Hívek:
Pap:
Hívek:
Pap:
Hívek:
Pap:
Hívek:

Pap:










Hívek:

Pap:








Hívek:

 

Keletről bölcsek jöttek Betlehembe az Úr imádására: megnyitott kincsestárukból értékes ajándékokat hoztak: aranyat a nagy királynak, tömjént az igaz Istennek, mirhát a temetésére. Alleluja.

Pater noster …. (csendben) ….. Et ne nos indueas in tentationem
Sed libera nos a malo
Omnes de Saba venient (Mindnyájan Sábából jöttek)
Aurum et thus deferentes (Aranyat és tömjént hozván)
Domine exaudi orationem meam
Et clamor meus ad te veniat
Dominus vobiscum
Et cum spiritu tuo.

Könyörögjünk
Isten, ki a mai napon Egyszülöttedet a csillagvezérelte pogányoknak kinyilatkoztattad, engedd kegyelmesen, hogy akik téged hitünk által már megismertünk, fölségednek színről színre látására eljussunk. A mi Urunk Jézus Krisztus, a Te Fiad által, aki Veled és a Szentlélek Istennel egyetemben él és uralkodik mindörökkön örökké. Amen.

Világosulj meg, világosulj meg Jeruzsálem, mert eljött a te Világosságod: az Úr dicsősége támadt feletted, Jézus Krisztus Szűz Máriától.

Et ambulabunt gentes in lumine tuo: et reges in splendore ortus tui. (A népek a te világosságodban járnak és a királyok a neked támadt fényességben.)

Et gloria Domini super te orta est (Az Úr dicsősége támadt feletted)

Oremus
Benedic, Domine Deus omnipotens, domum istam, ut sit in ea sanitas, castitas, victoriae, virtus, humilitas, banitas et mansuetudo, plenitudo legis et gratiarum actio Deo Patri et Filio et Spiritui Sancto; et haec benedictio maneat super hanc domum et super habitantes in ea.
Per Christum Dominum Nostrum.
(Könyörögjünk: Mindenható Isten, áldd meg e házat, hogy egészség, tisztaság, a győzelem erénye, alázatosság, jóság és szelídség, a törvény teljessége, hálaadás az Atya, a Fiú és a Szentlélek iránt uralkodjon benne; és ez az áldás maradjon e helyen és mindazokon, akik itt lakoznak. A mi Urunk, Jézus Krisztus által.)

Amen.

 

A házszenteléskor régi szokás szerint az évszámot és a három király nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűit írják fel az ajtóra.

 

A házszentelésnél használt víznek, amit a pap Vízkeresztkor (vagy Vízkereszt vigíliáján) szentel, az egész nyolcad alatt ördögűző hatása is van, ami azonban a nyolcad elteltével elveszik.

https://katolikus-honlap.hu/2201/hazszenteles.htm

Üzenet Fényescsillagnak és Tűzrózsának – 2023. január 7.

 

A MI URÁNK ÉS A SZŰZANYÁNK ÜZENETE AZ ISTEN SZERETETÉNEK ÉS TŰZRÓZSÁNAK FÉNYES CSILLAGÁNAK KANADÁBAN

2023. JANUÁR 7

FÉNYES CSILLAG:A rózsafüzér második évtizede óta a lourdes-i Szűzanya szobra mögül nőtt ki a fehér kereszt, amely az égbe emelkedett. Nagyon hatalmas, és az égbolt nagy részét elfoglalja, a falak pedig nincsenek itt, így ki tudok látni a szabadba. A kereszt közepe megnyílt, és sok-sok angyal jött át rajta. Bejárták az egész ingatlant, és itt mind helyet foglaltak. Ezután látom, hogy a szentek jönnek, Pio atya előbb. Látom II. János Pál pápát, látom Szent Pétert, sok pápát látok, akik nyughelyükre mentek. Nagyon szép és ünnepélyes, ahogy összegyűlnek az ingatlan körül. Most látom, hogy jön a Szent Család, a Szűzanya a kis Jézust tartja a karjában. Kicsit idősebb, mint karácsonykor. Olyan, mintha a Szűzanya karján ülne. Szent József éppen a Szűzanya mellett van, és lejönnek, közvetlenül a lourdes-i Szűzanya szobra fölött vannak. Anya körös-körül nézi az itt jelenlévőket, és átadta Szent Józsefnek a kis Jézust.

Most Anya felemeli a kezét, és Jézus és Szent József megáld minket, ahogyan anya is.

A MI HÖLGYÜNK:Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Köszöntelek Isten Szeretetének Fényes Csillaga, és még egyszer köszönöm az igaz „igen”-t. Sok minden fog kibontakozni ebben az évben Gyermekeim. Arra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy az Atya Igazságos Keze most átmegy a földön, és sok pusztítás éri majd az emberiséget, mert úgy döntöttek, hogy hátat fordítanak Istenüknek, és úgy döntöttek, hogy nem figyelnek a szavaira. az ő anyjuk. Sok éven át kértelek benneteket, gyermekeim, hogy figyeljetek szavaimra, és forduljatok vissza Istenetekhez, de ezek a szavak süket fülekre találtak, és most az Atya azt mondta: elég. Benedek elhozásával az Atyához az egyház világossága mára csökkent. Ferenc most belülről fogja tönkretenni az egyházat. Ó gyermekeim, Arra kértelek benneteket, hogy imádkozzatok, hogy ez ne történjen meg minden gyermekem számára, most az Atya kezében van. Gyermekeim Fiam Egyháza mély sötétségbe fog menni, csak az Én választottaim, akik világosságot kértek, látják meg Fiam egyházában azokat a dolgokat, amelyek nem Istentől származnak. Gyermekeimnek annyit kell tenniük most Fiam Egyházáért, valamint Isten tisztességéért és dicsőségéért.

A te világod Gyermekeim sokat fognak szenvedni, mert nem figyeltél rá. Újabb lezárás készül gyermekeim. Készen állsz, felkészültél-e, ahogy édesanyád kérte az évek során? Most jött el az idő, amire készültök. Ó, gyermekeim imádkoznak Kanadáért , mert sok szenvedés ér majd benneteket. Imádkozzatok az Egyesült Államokért , mert megszállják őket, és sok szenvedés is éri őket. Imádkozzatok Kaliforniáért , gyermekeimért, mert sokat fognak szenvedni. Kérlek benneteket Gyermekeim, hogy tartsák meg Ausztráliátimáitokban mindennap sok katasztrófa éri ezt a nemzetet, mert hátat fordítottak prófétámnak és hátat fordítottak Istenüknek. Most gyermekeim, Isten ítéletre hívja őket Gyermekeim, kérlek, imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, amennyire csak lehetséges, sok lélek fog meghalni ebben az évben, sok lélek, aki még nem áll készen. Gyermekeim szeretetetekben arra kérlek benneteket, hogy ajánljatok fel imát és áldozatot. Áldalak benneteket, gyermekeim. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: Szent József most leteszi a kis Jézust, és Urunk felém jön. Megcsókol homlokomra, keresztet vet a homlokomra, és elém tér vissza. Urunk éppen most néz rám, de úgy tűnik, hogy pillantása áthatol rajtam. Urunk csak vár.

Jézusom , a te helytartód arra kért, hogy vigyem el hozzád a szeretetét ma. Megkért, mondjam el neked, Uram, hogy igyekszik megvalósítani mindazt, amit kértél tőle. Urunk nagyon ragyogóvá válik, és megkérdeztem Urunkat. A lelkészed sokat szenved Istenem, tudnál vigasztalni és válaszolni arra a kérdésre, amit feltett? A Szűzanya felemelte köpenyét, és látom az Utolsó Helytartót, fehérbe van öltözve. Kezében botot tart, Szent József botjára emlékeztet, olyan, mint a barna fa, felfelé ível és körbehajlik. És van egy feszület a nyakában, egy Szent Benedek feszület és a vikárius Urunk elé megy és letérdel. Ahogy ezt teszi, Urunk sokkal ragyogóbbá válik. Mintha a napfény mindenhol villogna. Tőle jön, és az Ő Szívéből egy gerenda esik a Helytartóra. Olyan szép nézni. Urunk felemeli a kezét és megáld.

MI ATYÁNK:Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Ma eljövök Fiam, mert mindent tudok, ami a szívedben van, arra kérlek, hogy őrizd meg a békét Fiam a szívedben, mert most minden Isten akaratában fog megvalósulni. Te, Fiam, nem kell aggódnod, mert szabad maradsz, mert Istennek most sok tennivalója van. Biztos lehet a fiam, hogy mindig melletted vagyok. Bízz Istenedben, fiamban, amikor teljesíted mindazt, amit kívánok tőled. Ó, fiam, arra kérlek, hogy körültekintően haladj, és haladj lassan, mert ez Egyházam útja. Légy békében, fiam, mert sok dolgom van, de sok lesz a segítséged. Mert már láttátok, hogy sokan visszatérnek a nyájba. Megtérítem azoknak a szívét, akik oly sokáig kemények voltak. Légy békében Fiam, mert hamarosan hazatérsz. Sok minden fog kibontakozni a világban, és sokan felveszik veled a kapcsolatot Fiam útmutatásért. Szeretlek Fiam és áldalak. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: Jézus most megkerülte az itteni embereket, megcsókolt mindenkit (és) keresztet vetett a homlokukra, és újra az elejére került.

URÁNK: Ti, hűségeseim, legyetek békében, mert akkor is tudni fogtok mindent, amit el kell végeznetek, ha követitek Helytartómat. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

FÉNYES CSILLAG: Urunk visszament Szent Józsefhez, és felveszi Urunkat, és Urunk csak ül a karján. És anya előrelép, és újra megáld minket. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

SZŰZASSZONY : Köszönöm Nektek Gyermekeim a titeket, amelyeket Szívembe helyeztem, és megvédem őket a gonosztól, hogy teljesítsétek mindazt, amit Isten kér tőletek. Legyetek békében Gyermekeim, mert Istenetek soha nem kér többet, mint amennyit el tudtok vinni. Szeretlek titeket Gyermekeim és megáldalak benneteket. És itt maradok az imák végéig. Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

TŰZRÓZSA: Az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Miközben a rózsafüzért imádkoztuk, ez az egész hely megváltozott, és itt láttam mindannyiunkat, a családjainkat és azokat, akik elmentek családjukkal együtt, és a Szent Új Korszakban jártunk. Ez a hely a Szent Újkorban volt, teljesen megváltozott, olyan gyönyörű volt. Gyönyörű zöld fű virágokkal, amilyeneket még soha nem láttam. Olyan szép fák, csak nem olyanok, mint az itteni fák, tökéletesek voltak. Kis patakok voltak, olyan volt, mint a szelíd dombok, patakok futottak át rajta kis hidakkal. A távolban volt egy gyönyörű templom, ami hatalmas volt, de bőven volt hely, és mindannyian ott voltunk, és olyan békés volt. Annyi szeretet volt érezhető, láttam közöttünk, olyan boldogok voltunk, és ez a jutalom, ami akkor jár, ha előre törünk, és elérjük azt a célt, amelyet most a távolban láthatunk.

Látom, ahogy lapoznak a naptár oldalai. Nincs messze, Gyermekeim itt és az egész világon. Csak folytasd azzal, amit csinálsz, és többet, imádkozz többet, tégy többet, legyél jótékonyabb mindaz iránt, amivel találkozol, szeressétek egymást. Ezt mondta nekem a Szűzanya, ezek nem az én szavaim, csak azt mondom, amit kaptam. Egyelőre ennyi. Folytasd imáinkat az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.