2014. január 20., hétfő

Tízezrek tüntettek az abortusz ellen Párizsban

A szervezők szerint 40 ezren, a rendőrség becslése szerint 16 ezren vettek részt a Menet az életért elnevezésű demonstráción, amelynek résztvevői a spanyol példán felbuzdulva az abortuszt szabályozó törvényjavaslat bizonyos pontjai ellen tiltakoztak. Ferenc pápa támogatta a megmozdulást.  A francia képviselők hétfőn nyitják meg a vitát a tervezetről, amely ellenzői szerint „teljes mértékben szokványossá” teszi a terhesség megszakítását.
Az „Igen az életre” vagy „Éljen Spanyolország” jelszavakat skandáló tömegben sokan spanyol zászlókat lengettek.
Spanyolország jobboldali kormánya azt tervezi, hogy betiltja a 2010 óta eddig szabad döntéssel választott abortuszt. Az új szabályok értelmében csak akkor adnak engedélyt a terhesség megszakítására, ha az anya veszélybe kerül, ha a terhesség nemi erőszak következménye, vagy ha a magzat károsodását két orvos is megerősíti külön vizsgálattal.
A tavalyi év kivételével 2005 óta minden évben megtartották Párizsban az Élet menetét, amelyet az abortuszt Franciaországban legalizáló 1975-ös törvény elfogadásának évfordulójához szoktak időzíteni. Tavaly az azonos neműek házassága ellen tartott nagyszabású tüntetéshez csatlakoztak az abortuszt ellenzők.
Idén Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntetőket, akiket arra szólított fel, hogy továbbra is élénk figyelemmel kövessék ezt a fontos kérdést – írja az MTI.
(index)

Az európai látnoknő (Maria Divine Mercy) által kapott üzenetek - 'The Warning'

Ki lenne elég erős ahhoz közületek, hogy elfogadja Szenvedésem Kelyhét mindenben, amit az magával hoz?

2014. január 19. vasárnap, 14:35
Drága szeretett leányom, melyik ember közületek az, aki át fogja venni Kelyhemet – aki azt állítja magáról, hogy ő az Én szent követőm, és aki ezzel a ténnyel büszkélkedik?
Ki lenne elég erős ahhoz közületek, hogy elfogadja Szenvedésem Kelyhét mindenben, amit az magával hoz? A válasz: csak nagyon kevesen. És mégis, jogosan érzitek, amikor az Általam választott lelkeken keresztül megostoroztok Engem, akik pedig készségesen elfogadták Kelyhemet.
A kiválasztott lelkek, a látnokok és a próféták elfogadják Kelyhemet, mert átadják Nekem szabad akaratukat, igazodva Feltételeimhez – nem pedig a sajátjaikhoz. Amikor azt állítjátok magatokról, hogy mindent tudók vagytok és jártasok Szent Szavamban és mégsem fogadjátok el a szenvedést, amelynek szegény, üldözött prófétáim vannak kitéve, akkor ti nem ismertek Engem. Ha pedig nem ismertek Engem, akkor nem szerettek igazán Engem. Ha nem szerettek Engem, akkor nem tudjátok terjeszteni az Igazságot. Ehelyett kiválogattok egy nektek tetsző részt a legszentebb Evangéliumokból és mérceként használjátok, csakhogy azzal üssétek prófétáimat és mindazokat a választott lelkeket, akik szomorú Keresztemet hordozzák.
Amikor egy másik lelket tapostok és kegyetlenül bántok vele az Én Nevemben, akkor a gyűlölet megfertőzött titeket. A gyűlölet a Sátántól jön. Az nem Tőlem származik. Amikor a Nagyfigyelmeztetés során– a Lelkiismeret Megvilágításakor- a Színem elé járultok, meg fogom mutatni nektek, hogy mennyire megbántottatok Engem. Mégis sokan közületek – akik azért vétkesek, mert a Szeretetből fakadó Szavaimat a próféták elleni gyűlölet Szavaivá ferdítették – dacosan fognak Előttem állni. Mert ti annyira telve vagytok önszeretettel és büszkeséggel, hogy Nekem, Jézus Krisztusnak is nehéz lesz Magamhoz vonzani benneteket.
A mások iránti gyűlöletetek választ el Tőlem titeket.
Jézusotok