2023. március 29., szerda

A Szent Család imája

 

Talán mindenki emlékszik olyanra, amikor kutatók megtalálnak egy régi kéziratot valamely könyvtár poros raktáraiban, esetleg egy barlangban, amelyről aztán kiderül, hogy egy elveszettnek hitt ókori szerző, szent vagy teológus hírből vagy még úgysem ismert műve, netán magának a Szentírásnak valamely ókori szövegemléke. Ilyenkor felpezsdül a tudományos élet, nagy az öröm a kutatók között, konferenciákat rendeznek, elemezgetik a megtalált művet. Nos, most egy olyan „felfedezésről” számolok be, amely megörvendeztethet sok Isten arcát kutatót, de aligha rendeznek belőle majd konferenciát, és valószínűleg a tudományos élet sem pezsdül fel miatta. De az öröm mégis nagy lehet.

A felfedezés kontextusához ismét a kedves olvasók emlékeire és tapasztalataira hivatkozom. Talán sokan tapasztalták már meg, hogy milyen a családi közös ima, amely a gyerekek pici korától kezdve naponta zajlik, amelynek mindig van egy „törzsimája”, amelyet a gyerekek is kívülről fújnak. Olyannyira, hogy még a saját hangjukat és helyüket kereső kamaszok is magától értetődő természetességgel mondják, míg felnőtté válva ki nem repülnek a családi fészekből. Hogy majd aztán ők is továbbvigyék a közös ima szokását és hagyományát az ő családjaikban, így generációkon átívelő gyakorlattá téve azt. Mert mi lenne kézenfekvőbb, mint azt az imát megtanítani gyerekeiknek, amelyet ők is mondtak és szerettek gyerekként.

Ezeknek az imáknak van egy érdekes vonása: szóbeli ima lévén mélyen beleivódnak az imádkozókba, a bennük „szocializálódó” pici gyerekbe, aki felnőttként is emlékszik azokra, álmából felébresztve is el tudja mondani, szülőként pedig változatlan formában adja tovább. Ezek az imák természetesen tükröznek ugyan egy kicsinyek számára érthető és megélhető gyermeki nyelvezetet, attitűdöt, de teológiailag mégis rendben vannak. És felfedezhető bennük az emberi, de szent hagyomány – mondhatni a szent liturgikus hagyomány – másik jellemzője is: az ilyen imákat változatlan formában adják tovább a generációk között, hogy aztán ritkán mégis megtörténjék a kiegészítésük, javításuk egy-egy hitben elmélyültebb, szentebb „hagyományozó”, azaz szülő révén. De minden ilyen imahagyomány elkezdődött valamely szent ősnél, nem?

Talán ennek a jelenségnek mélyen emberi természethez idomuló jellegét belátva mindenki számára elképzelhető, hogy ez valószínűleg így működött a Szentcsalád esetében is. Milyen jó lenne ismerni azt az imát, amelyet a Szentcsalád, Szent József, a Szűzanya és a kis Jézus imádkozott esténként együtt, ugye?

A „felfedezés” egy ezzel kapcsolatos légből kapott állítás: szerintem ismerjük ezt az imát. Mert Krisztus Urunk maga tanította meg tanítványainak, továbbadva azt a családi hagyományt, amelyben maga is felnőtt. Mert igen, ez az ima a Miatyánk. Merész állítás, nem? De vajon teljesen kizárt, hogy ez így lenne?

Talán másnak is jutott eszébe, hogy vajon miként beszélhetett a Szűzanya Jézusnak azokról a történésekről, amelyeket nemrég ünnepeltünk Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén. Hogyan szólhatott neki arról, hogy az általa tisztelt, és joggal atyának nevezett Szent József mellett, pontosabban fölötte van az igazi Atyja? Nem úgy, hogy az Atyád, aki a Mennyben van?

És nem tükrözheti a Szűzanya, a „szent hagyományozó” mélyebb teológiai megértését és tapasztalatát az Atya többes szám első személyhez tartozóként, Mi Atyánk-ként való megszólítása? Mert a Szűzanya gyermeke nem egy földi atyától származik, hanem a mennyei Atya fia. És ez az Atya nem csak Jézusnak, hanem teremtő és gondviselő Istenként minden embernek atyja, még akkor is, ha az ószövetségben nem megszokott az Isten atyaként megszólítása. Nehéz elképzelni, hogy minden korok legnagyobb teológusa, a szemlélődés, az elmélkedés példaképe, aki „egésszé rakta össze magában mindazt, amit korábban hallott, és amit jelenleg hallott és látott”, felismerte volna, hogy Isten mindannyiunk mennyei Atyja? Hiszen már a Magnificatban is Isten gyermekének nevezi Izraelt. Nem úgy tűnik, mintha az ő Istenről egésszé összerakott tudása jelennék meg a Miatyánk többi sorában is? Az ószövetségi nép tapasztalatát fogalmazza meg Isten nevének szentségéről, a Szent Név megdicsőítésének szükségességéről – ismét ahogy már a Magnificatban is szentnek mondja az Ő nevét. Vagy a mindennapi kenyér, amelyről Isten már a pusztában is csak aznap, azaz „ma” gondoskodott. Az Ő szent akaratának keresésének szükségessége, amely akarat „kifürkészésére” Mózest küldték a zsidók a hegyre. Mert tudták, hogy a szent akaratnak meg kell valósulnia. És a zsoltárossal együtt vágyniuk kellett Isten arcát megtalálni, az ő szent akaratát teljesíteni, ahogy a Miatyánk is kéri. És vajon Mária ne tudta volna, hogy a mennyben tökéletesen megvalósul ez az akarat? Hiszen ő találkozott személyesen az angyallal, aki a mennyei Atya üzenetét hozta neki, teljesítve az Ő akaratát. Nem gondolkodott vajon azon, hogy az angyal léte és fényessége éppen az Isten akaratához való tökéletes hozzásimulásából következik, és ne vágyott volna arra, hogy ez az angyali rend jellemezze a földet is? Hogy eljöjjön az Isten országa, amelynek megvalósult ígéretét méhében hordozta? Ne ismerte volna fel, hogy amint az egy Atya gyerekeinek egyéni bűnei összetartoznak az őellenük elkövetett bűnökkel, úgy ezek megbocsátása és elengedése is összetartozik? És azok, akik bűn nélküliként vállalták a szenvedést a bűnösökért, szeretetből ne imádkoztak volna a mennyei Atyához Józseffel együtt, hogy „bocsásd meg vétkeinket”?

És vajon az Ige, aki nem pusztán arra rendelte Máriát, hogy emberségében anyja legyen, hanem az ő egész életét bekapcsolta saját megváltói művének és életének misztériumaiba, ne gondoskodott volna örök idők óta arról, hogy mindezekről megvilágosodjon a kegyelemmel teljes? És hogyne történt volna meg ez a megvilágosodás, ha Mária számára Isten ószövetségi művei, aztán pedig maga Jézus a szemlélődés kiapadhatatlan forrása volt? És Mária, a családi ima szent hagyományozója hogyan tehette volna meg, hogy ne a felismert igazságnak megfelelő imát tanítsa Szent Fiának?

Jézus nemcsak Atyjának, hanem anyjának is engedelmes és szerető fia volt mindhalálig. Hogyne adta volna hát tovább saját testvéreinek és barátainak azt, amit ettől az édesanyától tanult, akit egész Egyháza anyjává rendelt? Hogyne részesítette volna a fogadott fiakat a Szent Család hagyományában?

És mindezeket megfontolva hogyne lennénk hálásak ezért az anyáért és ezért az imáért? És hogyne lángolna szívünk, és hogyne ébredne benne erős akarat jobban hozzásimulni ennek az Atyának szent és igaz parancsához?

https://invocabo.wordpress.com/2023/03/29/a-szent-csalad-imaja/

Isten szemével

2023.03.07.

1.

Hang: Nagyon sokszor megkérdeztem tőled ezt.

Jézus: Hagytál-e magadnak egy kis időt a pihenésre, ezt szoktam megkérdezni.

2.

Hang: Nagyon kell beszélni veled.

Hang: Azt üzenem meg neked.

Hang: Kezd…

Jézus: Gyorsan szalad az idő, és nem késhetünk le a fontos dolgok megbeszéléséről. Kezd az egész nagyon időszerűvé válni. Arról lesz szó, hogy milyen feladatot kapsz a keresztényüldözés alatt.

3.

A TV-ben néztem: A Parlamentben a parlamenti üléseken már arról beszéltek, hogy félnek a III világháború kirobbanásától.

Hang: Napról napra.

Kértem az Urat, mentse meg a magyarokat és a fiatalokat a háborútól, és hogy Magyarországot belekényszerítsék a háborúba.

Hang: Nagyon imádkozzatok ezért.

Kép: Irgalmas Jézus.

Kép: Valaki leborul az Oltáriszentség előtt.

Hang: Rövid, de nagyon intenzív.

Hang: Világháború.

Hang: Ajánljátok fel Magyarországot ezért.

Azon gondolkodtam, hogy alakulnak a fegyveres konfliktusok.

Hang: A válaszom erre ez.

Hang: Háborús helyzetek következnek be.

Jézus: Napról napra nőnek a veszteségek mind a két oldalon. Mást nem tehettek, mint kértek Engem, az Oltáriszentségi Jézust, hogy óvjalak meg benneteket a nagyon kemény megpróbáltatástól. Sajnos, meg kell erősítenem, hogy bizony lesz világháború. Ez nem lesz hosszú, de kemény lesz. Nagyon fontos, hogy egyenként is, ti engesztelők ajánljátok fel hazátokat.

4.

Az jutott eszembe, hogy Magyarország sokat segít más, bajba jutott országoknak, nemzeteknek világszerte.

Hang: Fáradhatatlan munkádért ez, Magyarország.

Kép: Irgalmas Jézus.

Hang: Nagy dicsőségben lesz részed.

Hang: Segítőtársammá választottalak téged a világ megmentésében, Magyarország.

Hang: Segítsetek Nekem ebben, ti magyarok.

Hang: Ezért választottalak ki erre a feladatra Édesanyám által e végső időben.

Hang: Nagy feladatra hívtalak meg benneteket.

Érzés: Az Úr naggyá akar tenni bennünket, magyarokat.

Hang: Nagy magyar népem vagy.

Az engesztelőkre gondoltam e feladatokban.

Hang: Magyarország védőangyala vagy.

Érzés: Ez minden engesztelőre vonatkozik.

Jézus: Bizonyára elgondolkoztok azon, hogy mennyire tele vagytok bűnnel, ti magyarok. Abortuszok, káromkodások, paráználkodások, de most ne ezt nézzétek. Kiválasztottalak benneteket segítőtársul e végső időkben, mert Édesanyám Patronált országa vagytok. Először megtérítelek és megtisztítalak benneteket, majd hitben és szeretetben naggyá teszlek titeket. Ebben viszont nektek, engesztelők sokat kell segítenetek. Az a fontos, hogy szoros egységet alkossatok az imádságaitokban.

5.

Arról volt szó, hogy amikor olyan területen vagyunk, ahol nagyon erős az ezotéria és a boszorkányság gyakorlata, hogyan érhetjük el, hogy ne gyengüljünk el.

Hang: Nagy életszentségben kell élni ezért.

Kép: Valaki teljesen leborult az Úr előtt.

Érzés: Amikor az Úr kegyelmet ad nekünk, mint feladatot, hogy másokat megérintsünk vele, nekünk e kegyelemmel növekedni kell úgy, hogy mi is merítünk belőle a lelkünk számára. Máskülönben olyanok vagyunk, akik csak egy feladatot végeznek el.

Hang: Át kell változtatni magad szeretetté. Hogy magad legyél a szeretet.

Jézus: Akár a papnak, akár nektek, választott engesztelőim, csak úgy lehet a lelkeket feltölteni és megérinteni, akik hallgatnak benneteket, ha teljesen megmerítkeztek az Én Isteni szeretetemben. Úgy érezzék, akik hallgatnak, vagy olvasnak benneteket, hogy ti magatok vagytok a szeretet.

6.

Egy édesanya arról beszélt, hogy gyermekei gyermekotthonban vannak, és több árva gyermek is van ott.

Hang: Kicsinyeim, nem vagytok egyedül soha. A Szűzanya az Édesanyátok, a lelki Édesanyátok.

Kép: Az árva kicsik komoly kereszthordozók.

Hang: Különös tekintettel vagyok rátok, kicsinyeim.

Hang: Nem hagylak soha magatokra.

Kép: Jézus szelíd arca közelről.

Kép: Irgalmas Jézus, a pici árva gyermekek, mint pici pontocskák vannak az Úr Szívében.

Jézus: Gyermekeihez, akik árvaházba kerültek, és a többi kis árvához Én szólok nagy-nagy szeretettel, és a gondoskodásomról, szeretetemről biztosítom őket. Édesanyám és Én különös gonddal törődünk velük. Egy képen mutatom, hogy a sok-sok árvát, mint kicsi pontocskákat őrzöm a Szívem mélyén.

7.

A kereszthordozásról volt szó.

Kép: Van egy hatalmas kereszt, amit az egész emberiség cipel, Ádám- és Évától az utolsó emberig. Ebben benne van az Úr Jézus minden szenvedése és kínszenvedése is. Akkor teszik le ezt a keresztet, amikor az utolsó ember is betölti az utolsó szenvedést, vagy ellenáll a gonosz utolsó kísértésének.

Kép: Ezt a nagy fakeresztet a Szentháromság Trónja elé fektetik a Szent angyalok és a szentek jelenlétében. Majd a keresztet felemelik, és odaállítják a Szentháromság Trónjához. A fakeresztből egy nagyon szép arany kereszt lesz, az összes vértanú vércseppje tündöklik rajta, és nem vértanúk összes más szenvedése fehér és arany gyöngy formájában.

Hang: Az emberiség szenvedése, az a neve.

Érzés: A nagy kereszt azért lett felállítva a Szentháromság Trónja mellé, hogy ne feledjük, a szenvedés, a kínszenvedés, a lemondás, a vezeklés volt az, ami megváltott minket.

Jézus: Katolikus vallásotok fontos tétele a szenvedés misztériuma. Azt emelem ki ezekkel a képekkel, hogy szenvedésetek nincs egyedül, hanem hozzákapcsolódik az Én áldozatomhoz. Mikor már vége van a sok-sok szenvedésnek az emberiség részéről, akkor nyilvánossá válik az emberiség szenvedésének keresztje. Ünneplő angyalok és szentek veszik körül. A Szentháromság elé állítják, és a Szentháromság kegyelemmel árasztja el. Ettől a kegyelemtől sugárzó, díszes arany keresztté változik. Ezek a képek arra utalnak, hogy az Én végtelen szenvedésem és az egész emberiség rengeteg szenvedése, beleértve személy szerint a tiedet is, létrehozta a megváltást. Ebben természetesen a főszerepet az Én dicsőséges kereszthalálom hozta.

8.

A világ megmentéséről gondolkodtam.

Hang: Az Én gondolatom nem a ti gondolataitok.

Jézus: Ti csak találgatni tudtok, hogy hogyan fog megtérni ez a sok, bűnökben hempergő ember. Én mindent előre tudok. Mindenkit meg akarok váltani. Számotokra lehetetlennek tűnik ez.

9.

Azon gondolkodtam, hogy sok sötét és igazságtalan dolog történik körülöttünk, amiről nem tudunk, és mást adnak tudomásunkra.

Hang: Te ne törődj ezzel.

Hang: Ez nem a te dolgod.

Kép: Én, mint kisgyermek, az Úr Jézusra nézek, és benne látom a világ dolgait és eseményeit, mint sötétséget. Ennek ellenére az Úrra próbálok koncentrál és az Ő törvényeit betartani. Az Úr egy teljesen másik úton vezet, amely elkerüli a sötétséget.

Kép: Néhány társsal, bottal a kezünkben haladunk előre virágos réteken át napsütésben egy hegyre felfelé.

Jézus: A lelki békéd, amit Én tettem a szívedbe csak akkor marad meg, ha Rám figyelsz és Engem követsz, és nem figyelsz az ijesztgető, hamis hírekre. Ha szót fogadsz, az Én csodálatos, békés utamon haladhatsz Felém.

2023.03.14.

1.

Érzés: A nap végén olyan érzésem van, mintha egész nap nem csináltam volna semmit, vagy csak haszontalan dolgokat, és szégyenérzésem van.

Jézus: Ezt az érzést, amit időnként beléd öntök azért adom neked, hogy a büszkeséget ne engedjem kibontakozni.

2.

Jézus mondta Maria Valtortának: „Nem az elmélkedéstől és a beszédektől leszel nagy. Azok az Enyémek. Hanem a szeretetedtől. S a legnagyobb szeretet a fájdalomban való részvételben található meg.”

Érzés: De ha a szeretetcselekedetekre is az Úr indít, akkor csak a mi szabadakaratunk odaadása, hogy megtegyük Isten akaratát az, ami naggyá tesz minket.

Jézus: Rád is vonatkozik kislányom, hogy nem az írásaid tesznek naggyá Előttem, hanem, hogy mennyi szeretetet adsz lemondásaiddal, a szenvedések elfogadásával és felajánlásával. Mindig a szándékot nézem. Hogy mennyi akarat van benned a jócselekedetre.

3.

Olvastam: XIII Leo pápa 3 írásában, amit a magyaroknak szánt, bátorította a népet, hogy mint bástya legyen Európa Keresztény hitének megőrzésében, mert tapasztalta a szabadkőműves és liberális irányzatok terjedését, és azt is, hogy Európában a Katolikus hit széthullásban van, és romokban áll. XIII Leo pápa 1903-ban halt meg, és ő volt az, aki a Szent Mihály arkangyal kezdetű imát állította össze, és a Szent Mihály arkangyalhoz szóló ördögűző imát.

Érzés: A történelem során sok mindenki erősítette a magyarok bástya szerepét az Európai kereszténység megőrzésében.

Kértem XIII Leo pápa segítségét és közbenjárását.

Kép: A pápa mosolyog, nagyon kedvesen integet és áldást ad.

Jézus: Leo pápa látja a Mennyből Magyarország mai helyzetét. Bízik benne, hogy te is azok közé az engesztelők közé tartozol, akik küzdenek a keresztény Magyarországért, hogy hazátok példát mutathasson a többi nemzetnek.

4.

Kép: Az emberek, mint fények, valaki erősebb, valaki gyengébb fényerőséggel rendelkezik. Egyszer csak a Napot, azaz az Úr Jézust eltakarják a szemük elöl, aki fényével táplálja őket, és a kicsi fények magukra maradnak egy ideig, mint egy próbatétel. Hogy melyik fény marad meg, az csak az emberek szabadakaratától függ.

Jézus: A kommunizmus évtizedei azt mutatják nektek, hogy mivel Engem eltakartak szemetek elől, sok-sok emberben elhomályosult a hit. Kihunyt a fény. De vannak közületek, akik kiállták ezt a súlyos próbatételt, és lángoló szeretettel megmaradtak hitük mellett, Isten mellett. Ezeknek jól működött a szabadakarata.

5.

A Nagyfigyelmeztetésről gondolkodtam.

Kép: A Szentlélek kiáradásakor mindenki lelkében tűz fog fellobbanni.

Hang: Isten tüze az, ami égni fog bennetek.

Kép: Mindenki hallani és látni fogja a bensőjében azt az örömöt, vagy szomorúságot, amit másoknak okozott. A keserű pillanatok közül azokat, amit nem bánt meg és nem gyónt meg.

Kép: Az Úr egy tükröt állít a lelkünk elé, hogy egy-egy alkalommal, amikor nem jól cselekedtünk, hogyan lehetett volna szeretettel megoldani. Egyesek olyan nagy különbséget fognak megtapasztalni a kettő között, hogy nem fogják tudni megállni sírás és lelki kín nélkül.

Kép: Egyesek nagyon sírva kúsznak gyötrődve a földön a sötétben, és kérik az Úr irgalmát.

Jézus: A Nagyfigyelmeztetéskor a Szentlélek tüze éreztetni fogja azt a bánatot, keserűséget, amit másoknak okozott, mintha ők élnék most át. Érezni fogják, hogy másokkal szemben hiányzott a szeretet bizonyos helyzetekben. A nagy fájdalom bűnbánatra és zokogásra és bocsánatkérésre indítja majd őket. Ez a meg nem bánt és meg nem gyónt szeretetlenségekre vonatkozik csak.

6.

Olvas: Maria Valtorta: Iskarióti Júdás szerint Jézus a kínzatáskor nem érez fájdalmat, mert szellemi segítséget kap odaföntről, és Isten szeretete olyan, mint egy mámorító ital, ami elkábít.

Gondolat: Lehetséges, hogy az Úr egyes mártírjait extázis állapotba viszi, hogy ne érezzenek olyan nagy fájdalmat, de Jézus minden fájdalmat átérzett.

Jézus: Ha Júdásnak igaza lett volna, és Én fájdalom nélkül mentem volna át a kínzásokon, akkor nem történt volna meg a ti megváltásotok.

7.

Egy filmet néztem Alberto Manziról, egy olasz tanítóról. A II világháború után, mint fiatal diplomás tanító nem kapott máshol állást, mint egy börtönben, fiatal fiúk javítóintézetében. A tanító tovább tanult, és a dicséretes tanulmányi eredményei után felkínáltak neki egy állást az egyetemen. Sok tépelődés után elfogadta az új állást, de addigra a börtönben lévő fiúk nagyon megszerették őt. A tanító tábortűz mellett ült a fiúkkal a börtönudvaron, amikor közölte velük a hírt, erre a fiúk szomorúságukban mind otthagyták a tanárt, ki így egyedül ült már a tűz mellett.

Gondolat: Mi lett volna, ha az Úr Jézus ül a tábortűz mellett olyan emberekkel, akik mellett én is ott vagyok.

Kép: Ott ülünk többen az Úr Jézus jelenlétében egy tábortűz mellett, de egy idő után az emberek lassan-lassan elhagyják a helyszínt, én egyedül maradok az Úr Jézussal, majd és az Úr Jézus mellé ülök.

Jézus: Bizony, mikor sor került az Én elfogatásomra, a legjobb barátaim szétszéledtek. Úgy jártam, mint ez a tanító. De János, a legkedvesebb tanítványom és Édesanyám halálomig ott maradtak mellettem. Öröm Számomra, hogy Jánost és Édesanyámat követve hűségesen ott maradsz Mellettem. Kortársaid közül milyen sokan abbahagyták a vallásgyakorlatokat, vagy el sem kezdték, mert gyávák és hűtlenek voltak.

8.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus János apostolnak mondta: „Engedd, hogy szomjamat egy romlottságtól nem bűzlő forrásnál enyhítsem”. János apostol lelkére gondolt.

Érzés: Mi mindannyian olyanok vagyunk, mint a források.

Hang: Fényforrás.

Jézus: Ha mindenki lelkét forrásnak tekintem, akkor egymástól különböznek ezek a források. Erkölcstelen, bűnös emberek lelke messziről bűzlik, akik kezdenek megromlani, közelebbről kellemetlen szaguk van, és akik ragyognak a tisztaságtól, ártatlanok, azok fényt árasztanak és illatot.

9.

A keresztényüldözésről volt szó.

Kép: Jobbra siettem, és visszatekintettem valamiért, közben a szívemhez szorítottam valamit rejtegetve.

Jézus: Eljön az idő, mikor kirabolják a templomokat, szétszórják a szentostyákat, majd te és a hozzád hasonlók nagy gonddal összeszedegetik és mentik.

10.

Arról gondolkodtam, hogy az Úr Jézus milyen csodálatos.

Hang: Kitágítom értelmedet. Kitágítom szívedet-lelkedet, hogy teljesen befogadhass szívedbe-lelkedben.

Jézus: Csak akkor tudsz tökéletesen befogadni lelkedbe-szívedbe, előre készítem azt. Ezért megvilágosítom elmédet, lobogó lángot helyezek szívedbe, hogy a lelked a legnagyobb tisztelettel legyen képes befogadni Engem.

11.

Hangom: Jézusom, engedd meg, hogy repüljek Feléd.

Hang: Az egész életed egy Felém repülés. A lelked szárnyaival repülsz, és Én mindig kísérlek.

12.

Hang: Valósítsd meg önmagadat ezzel.

Kép: Egy valaki térdel az Úr előtt imára tett kézzel.

Jézus: A te feladatod, hogy ebben a zűrzavaros romlott világban szentté légy.

13.

Olvastam: Matthew Kelly: Így szól az Úr: Mennyei Atya: „A világi talentumok értéktelenek, ha nincsenek Nekem ajánlva. Akarom, hogy kövesd álmodat, de engedd, hogy együtt tegyük ezt.”

Hangom: Az én álmom a Te álmod, Uram.

Hang: Megálmodom veled ezt.

Jézus: A világi talentumok azzal a veszéllyel járnak, hogy ha nem vonsz bele Engem, a hiúság bűnébe esel. Siker-siker hátán elferdíti a jellemedet. Aki nagy tehetséget kapott valamihez, hívjon Engem segítőtársul. Én majd megőrzöm a bűntől.

14.

Érzés: Az, hogy bekapcsolódunk eszközként az Úr művébe, sokkal többről van szó, mint lélekmentés. Szellemi szinten van valami más is, amiről mi nem tudunk, mert titok. Ez azzal a túlvilági élettel van összefüggésben, ami a földi élet után vár ránk.

Jézus: Ha egy lelket mentetek, az csupán annyit jelent, hogy megmenekül a kárhozattól, és az ítélet pillanatában elfoglalja a neki megjelölt helyet. A tisztítóhely még nem végállomás, imáitokkal, felajánlásaitokkal, szentmisékkel segíteni kell neki abban, hogy bejusson az örök életbe. Még ott is a Mennyben nem egy helyen topog az általatok megmentett lélek, hanem fejlődik és változik. A ti segítségetekkel egyre jobban növekszik a dicsősége, és ezzel együtt emelitek Isten dicsőségét is.

2023.03.21.

1.

A vasárnapi mise után Jézus Szent Szíve szobrához térdeltem.

Érzés: Nagyon fel kell emelkednem lélekben, hogy meg tudjam azt tenni, amit az Úr kér tőlem.

Érzés: Az Úr tudja, hogy az ember a bűnösségből, mint mocsárból kell, hogy felemelkedjen a lelki tisztaságba, ezért egyszerre nem kér sokat, csak lépésről lépésre haladást.

Kép: Jézus a lelket a tenyerén tartja, és emeli fel magasabbra és magasabbra. Így, mind jobban tisztul a sártól, és több és több fény világítja meg a lelket, amelyet magába fogad.

Jézus: A feladatokhoz szüksége van a lelkednek, hogy segítsek felemelkedni. Ezt a felemelkedést csak fokozatosan tudja a lélek megtenni, és közben egyre nagyobb kegyelmeket kap.

2.

A vasárnapi misén kívántam, hogy az Úr pillanatról pillanatra újítsa meg a szívem, hogy mind jobban megszabaduljak a rossztól.

Azon gondolkodtam, hogy van több más kívánságom is.

Hang: Én komolyan is veszem őket.

Jézus: Tetszik a törekvésed a tökéletesedés felé. Erre vonatkozólag tele vagy kívánságokkal.

3.

Egy nap a jobboldali politikusok rendezvényére hívtak, melyen részt vettem édesapámmal.

Érzés: A politikusok mintha szellemi csatatérről jöttek volna, ahol nagyon kemény harc folyik, és beszámoltak a történésekről. Kívülről nézve, mintha megkeményítették volna magukat, hogy le tudják magukról rázni a mindenféle sértéseket és rágalmakat, amit mások rájuk dobálnak, de belülről érzékeny a lelkük.

Hang: Imádkozzál értük!

Kép: Irgalmas Jézus áldásra emelte a kezét.

Jézus: Örömmel láttalak kislányom a jobboldali politikusok rendezvényén. Helyes, hogy elmentetek oda, mert megmutattam neked, hogy keményen harcolnak hazátokért, sok támadást elviselnek, de szükségük van az engesztelők imájára.

4.

Olvastam: Mária Julianna: Jézus: Isten szeretetének szüksége van ránk, emberekre.

Kép: Az Úr szeretete olyan, mint a tűz. Folyik, ömlik, mint a tüzes láva. Ezt a lélekbe bele tudja önteni. A lélek olyan, amely tud növekedni, fejlődni.

Hang: Melynek eleje van, de vége nincs.

Érzés: És ha segítünk az Úrnak, hogy tovább terjedjen a szeretete, az Úr további kegyelmekkel ajándékoz meg.

Jézus: Képen mutattam neked, hogy milyen tüzes az Én szeretetem. Lávaként ömlik a ti lelketekbe. Hogyha segítetek Nekem, hogy ez a tüzes szeretet tovább terjedjen sok-sok emberre, akkor gazdagon megajándékozlak benneteket.

5.

Olvastam: Mária Julianna: Jézus: „Akarj Engem mindenben utánozni! Már a legkisebb igyekezetedet is siker fogja koronázni, mert Én segítek neked.”

Érzés: Ez azért van így, mert Isten tökéletes. Felhasználja a mi gondolatainkat, stílusunkat, és így bontakozik ki bennünk, és így bontakoztat ki bennünket.

Kép: Mi csak a burok vagyunk, kik magunkba zárjuk azt a tüzet, aki maga az Isten. A tűz, mint arany fény tódul, burjánzik, a lélek együtt nő a benne lévő Istennel és az Isteni erővel.

Jézus: Választottjaimat nem hagyom magukra, hanem beleköltözök az értelmükbe, szívükbe, és irányítom őket a Tőlem kapott feladatok elvégzésében. Minden választott lelkében, mint segítő Isten rejtőzködöm. Ezt mutatom a képben. A burok, ami a választottat jelenti, együtt erősödik és fejlődik a benne rejtőzködő Isteni erővel.

6.

A Nagyfigyelmeztetésre gondoltam.

Érzés: Sokan úgy érzik majd magukat, mintha elcsípték volna őket valami tettben, vagy leleplezték volna őket. Olyan érzés is tör majd rájuk, mint a lopókra, vagy a rablókra.

Hang: Mivel megloptátok Istent dicsőségétől.

Jézus: A Nagyfigyelmeztetés mindenkinek óriási meglepetést fog okozni. Igazaknak és bűnösöknek egyaránt. Akik hisznek ugyan Istenben, de sokszor visszaéltek jóságával, meg nem a tervei szerint éltek, nagy lelkiismeretfurdalást fognak érezni. Minta Isten dicsőségét csökkentették volna.

7.

Olvastam: Agredai Mária: Szűz Mária mondta, Őt annyira megsebezte Isten szeretete, amikor a lelke Istent meglátta, hogy teljesen odaadta magát neki, hogy soha el ne szakadjanak egymástól.

Kép + Érzés: Szűzanyához képest mi gyarló emberek olyanok vagyunk, mint kihűlt, kemény betontömbök.

Olvastam: Agredai Mária: Szűzanya buzdította őt, újítsa meg a fogadalmát Őelőtte.

Azon gondolkodtam, ha mi is megújítjuk ígéreteinket, odaszentelődésünket.

Hang: Nem felesleges cselekedetek ezek.

Jézus: Nemcsak a szerzeteseknek kell megújítani fogadalmaikat, hanem, ha fel akarjátok melegíteni, forrósítani szereteteteket Felém, akkor időnként meg kell újítani az odaszentelődéseteket és kisebb-nagyobb fogadalmaitokat, ígéreteiteket. Ezzel lehet élővé tenni a hiteteket.

8.

Az elhunyt szeretteimről gondolkodtam, mi lenne, ha visszajönnének a földi életbe.

Hang: Az visszalépés lenne.

Jézus: Az elhunyt szeretteitek visszafelé már nem mehetnek, mert megint egy alacsonyabb szintre kerülne a lelkük. Azzal, hogy kiléptek a test rabságából és beléptek a nekik rendelt helyre, már egy magasabb szinten élnek, fejlettebb a gondolkodásuk, a tudásuk, és az érzelmeik.

9.

Kép: Egy személy teste, a fej helyett egy háromszög van.

Jézus: Egy látomásban megmutattam neked a felfoghatatlan titkot, misztikumot, az egy Istent három személyben. A háromszög három csúcsa a három személyt jelenti. A test pedig magát az Istent.

10.

Jézus Szent Szíve szobrát néztem, és elképzeltem, hogy Ő Maga áll előttem.

Gondolat: De ugyanakkor Ő bennem is van.

Jézus: Mielőtt elkezdesz imádkozni, kérned kell, hogy éreztessem jelenlétemet. Tudatni kell magaddal, hogy Én egy személy vagyok. Egy olyan személy, Aki valóságosan benned lakik. Ha így kezdesz hozzá az imához, mindent megkapsz, amire ez alatt szükséged van.

11.

Érzés: Próbálom Istent szemlélni, és teljesen más így élni az életet.

Kép: A felhők felett nézek el a kék messzeségbe, ahol a szabadságot látom.

Jézus: Amikor valóban Istent szemléled és elmerülsz Benne, akkor, ha ez jól sikerül, mindenféle dolog eltűnik a környezetedből. Csak Őt látod.

12.

A TV-ben az 1848 március 15. forradalom és szabadságharc ünnepét közvetítették.

Hangom: Én a lelkemben akarok forradalmat.

Kép: Én, kipirult arccal, jobbra fordulva hajoltam meg az Úr előtt.

Jézus: Ha az ember lelke a jó irányba halad, szüntelenül harcol a szabadságért, le akarja rázni magáról a kísértések igáját. Ehhez lángoló Isten-szeretet kell. Mutatom a képen azt a pillanatot, amikor megvívtad a szabadságot, és Isten előtt állsz kipirulva.

13.

Hang: Egy művet akarok kezdeni veled.

Jézus: Ha továbbra is hűségesen és lelkesen szolgálsz, egy feladattal bízlak meg. Ne félj, erőt is adok hozzá.

14.

Hang: Szeretném, ha tudnád, a közeljövőben ez.

Jézus: Mivel rohannak az események, már nem kell sokáig várnod.

15.

Azon tűnődtem, hogy minden apróság számít a dolgainkból, mert olyan pici mag, amelyből óriási fa fakadhat.

Jézus: Sokszor elmentek a kicsinynek látszó dolgok mellett. Lényegtelennek látjátok. Pedig lehet, hogy üdvösségetek múlik rajta. Azt szeretem, hogy a dolgok mélyére nézel, és a lényegtelennek látszót észreveszed, és megmutatod másoknak is.

16.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus rajtakapta Iskarióti Júdást a lopás folyamatában. Júdás úgy viselkedett, mint egy megszállott, és mondta, hogy benne van az erő, amely gyűlöl és legyőz. Jézus az ajtónál állt, és kereszt alakban tárta ki a karját, és a szemeiből látszott, hogy imádkozott miközben Júdásra nézett. Júdás, mintha önkívületi állapotból tért volna magához, arca elé tette a kezét, elgondolkodott a történtekről, majd a földre roskadt. Jézus mondta, Ő megszabadította Júdást attól az erőtől, amely őt önkívületben tartotta.

Érzés: A mi életünkben, amikor veszekedés van, és ki van borulva valaki, valójában úgy csitul le egy idő után, hogy az Úr lép közbe, és kegyelmeivel elárasztja a lelkét, mely nagyban hat rá.

Érzés: Az Úr azért tárta ki a karját kereszt alakban, mert a kereszt jele sokat mond a gonosznak, Jézus áldozatára tekintve legyőzöttnek érzi magát.

Olvastam: Jézus: „Az üdvözítő Tau jelet Lucifer nem bírja látni.”

Olvastam: Jézus mondta: Ő is erő, az egyetlen erő, amely nem gyűlöletből fakad, hanem szeretetből, amely nem gyűlöl, és nem átkoz.

Olvastam: Júdás azt várta, hogy Jézus megátkozza őt és elkergeti, de Jézus nem így tett, és ezt Júdás gyengeségnek tekintette. Jézus mondta, ez nem a gyengeségnek a jele, hanem annak, hogy Ő a Megváltó.

Érzés: Szeretetet gyakorolni és nem megátkozni valakit az pozitív erőt jelent, ha az ember átkozódik, az a gyengeség jele, és hogy nem tud abban a pillanatban megbocsájtani.

Jézus: Mint ahogy Júdást megtámadta a gonosz lélek, és bizonyos lelki erővel töltötte fel, úgy képes bárkit szolgájává tenni. De az Én erőm sokkal nagyobb a gonoszénál, és mint ahogy Júdást a kereszt jelével, kitárt karjaimmal megszabadítottam, ugyanúgy másokat is meg tudok szabadítani a gonosz szolgaságából. Mint ahogy Én uralkodtam Magamon és nem átkoztam el, nem zavartam el Júdást, amikor rajta kaptam a bűnén, ugyanúgy ti sem átkozzatok el egyetlen egy bűnös embert se, aki ellenetek tesz, hanem imádkozzatok érte, és áldjátok meg az Én kereszt jelemmel. Az ilyen viselkedés egy jó keresztény embertől nem gyengeség, hanem nagy erő, amit Tőlem kap.

17.

Hang: A kettőnk kapcsolatát erősítsd meg ezzel.

Jézus: Fejleszd magadban a megbocsátó szeretetet, az ellenségszeretetet.

18.

Hang: Körbenézek benned ezért.

Hang: Figyelj Rám.

Kép: Arany fény.

Jézus: Néha tapasztalom, hogy a múltban keresgélsz. Bánkódsz a sértések miatt, meg a régi bűnök miatt. Ezt hagyd abba kicsim. Elvonja Rólam a figyelmedet.

2023.03.28.

1.

Azon gondolkodtam, hogyan fogja átélni a lélek a Nagyfigyelmeztetést.

a)

Kép: A lélek, mint egy gömb, mely telis tele van ajtókkal, falakkal. A lélekben legbelül van az Isteni Szikra, hasonlóan, mint a Földgömb és a magma, amely az embertől el van zárva, és csak az Úrnak ismeretes. A Szentlélek kiáradásakor, mint a robbanás, tűz és lávafolyam, erős fényáradattal egy szempillantás alatt áttör minden ajtót és falat, melynek az ember nem tud ellenállni, mert ez olyan, mint egy cunami és a víz, mely elsodor.

Kép: A lélekben hatalmas égések történnek. Ami jó az emberben, az megmarad, a szennyet és a port égeti le, és a jó tulajdonság még nemesebbé válik. Olyan arannyá válik, amilyenné egymaga, a Szentlélek tüze nélkül nem válhatna. Egy bűnös emberben a rossz teljesen elég, és sivárság, pusztaság keletkezik benne.

Kép: A Nagyfigyelmeztetés utáni 6-6,5 hét időszakában, amikor az Úr hagyja a lelket, hogy szabadon keresse Őt, fehér virágok kezdenek virítani a lelkének pusztaságában. Ezek a virágok azok az erények, melyeket az Isten kegyelmének aranyesője serkentett ki. A 6-6,5 hét eltelte után, amikor e kegyelmi időszak lejár és visszatér a kísértés, egyesekben ezek a fehér virágok eltűnnek, már erősebb lelkekben pedig megmaradnak. Ahhoz, hogy a fehér virágok megmaradjanak, az ember szabadakarata és erőlködése is szükséges.

Jézus: Drága gyermekem, Isten igazságossága a Nagyfigyelmeztetéskor mindenki előtt nyilvánvalóvá válik. Vigasztalásul mondom nektek hűséges engesztelőim, hogy ha a kegyelem állapotában vagytok, akkor a megbánt, meggyónt bűneitek elégnek, eltűnnek. Az erényeitek pedig ragyognak, mint a színarany. Ó, szegény bűnös gyermekeim, akik nincsenek a kegyelem állapotában, halálos bűn van a lelkükben, ők teljesen elégnek. Olyanok lesznek belül, mint a szénné égett pusztaság. A többség meg fog térni, fehér lesz a lelkük, mint a liliom. De amikor letelik az a 6,5 hét, az a rövid kegyelmi idő, az emberek egy része megtért állapotban marad, és ki lesz téve a kisebbségnek, akik még a Nagyfigyelmeztetés alatt sem javulnak meg, azoknak, akik nem hisznek Isten igazságosságában.

b)

Kép: Emberi lélek a sötétben, és kegyetlennek találja az Isteni igazságosságot, amikor eléri.

Kép: Az ember látja az Úr Jézus keresztjét, és lelkében tudja, hogy Jézus milyen kínokat állt ki az ő megváltásáért. Az Úr ezt mindenkinek, a saját lelkének megfelelően mutatja meg, kinek mélységesebben, valakinek kevésbé mélységesen, attól függően, hogy melyik lélek mit bír elviselni.

Kép: A lélek nagyon sír, mert látja a nagy különbséget Isten és ő közötte, és látja, mit kellett volna tennie adott alkalmakkor a Tízparancsolatnak megfelelően.

Kép: Sokan bocsánatot kérnek az Úrtól. A legtöbben a közömbösek és a langyosak, akiket nem szállt meg annyira a gonosz, hogy Isten ellen forduljanak.

Kép: A teljesen megrögzött megszállottak közül sokan káromkodnak, és sok szitokkal illetik az Urat, de olyanok is vannak közülük, akik inkább hallgatnak és várnak. Ezek a gonosz lelkek milyenségétől és a megszállottságtól függnek.

Kép: Azok, akik kegyelmi állapotban vannak, azok kisebb megrázkódtatás után sírnak, de örömükben is, és a lelkük szinte táncolni fog az Úr szeretetének arany fényében, és le fognak borulni az Úr előtt. Ezeket az Úr nagyon megerősíti lélekben.

Kép + Hang: Mindez egy pillanat műve.

Kép: Amikor a lelkek találkoznak Urukkal, és a pillanatnyi lelkiállapotukat visszaigazolja az Úr, azonnal arra a helyre kerül a lelkük, amit megérdemelnének, ha abban a pillanatban meghalnának: Tisztítótűz, Mennyország, vagy Pokol. Az a néhány földi perc (egyes üzenetek szerint 15-20 perc) egy örökkévalóságnak tűnhet, mely alaposan fel fogja rázni, vagy ki fogja fordítani önmagából a lelket.

Hang: Te a Szívem mélyébe költözöl.

Jézus: A Figyelmeztetés előtt majd megjelenik mindenkinek látható alakban az Én vonagló, szenvedő testem, és különbözőképpen reagálnak az Én gyermekeim. A kegyelem állapotában levők örömükben sírnak, és hálásak Nekem, hogy megváltottam őket. Akikben sok a bűn, azok megdöbbenve veszik észre, hogy mit okoztak Nekem, és bánatukban zokognak, imádkoznak. Bocsánatot kérnek Tőlem. A megátalkodottak, akik nem tudtak megtérni, haraggal, dühvel káromkodnak. Ők lesznek a ti ellenségeitek. Ti, akik a megtértek seregébe tartoztok, táncolni fogtok örömötökben. Végül, minden teremtményem megpillanthatja a helyet, amit kiérdemelne, ha akkor kellene meghalniuk. Ezt az eseményt jók és rosszak egyaránt sokkal, de sokkal hosszabbnak érzékelik majd, mint 10 perc. Te és a hozzád hasonló, Engem nagyon szerető választottjaim a Szívem mélyében élitek ezt át.

2.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus mondta Iskarióti Júdásnak azzal kapcsolatban, amikor Júdás egy reggelen visszatért az apostolok közé, miután parázna nőkkel volt: „Hazugságtól és bujaságtól beszennyezve, mintha a pokolból jöttél volna, hogy beleestél a disznók sarába, meg kellett erőltetnem Magam, hogy a sarummal ne rúgjalak odébb, mint egy mocskos rongyot, és hogy visszatartsam a hányingert, mely felkavarta, nemcsak a lelkemet, hanem a bensőmet is”.

Érzés: Mindannyiunk, akik bűnnel közeledünk az Úrhoz, olyanok vagyunk, mint az „összesározott disznók”, miközben gondoljuk, hogy tiszták vagyunk.

Kép: Egy virág el van temetve sok szeméttel és a világ dolgaival. Egy kéz egyenként és szálanként veszi le a virágról azokat.

Jézus: Ez az epizód, amely a bűnös Júdással való beszélgetésemben játszódik le, arra tanít titeket, hogy nem az embert, hanem a bűnt utálom. Ezért, mielőtt majd találkoztok Velem a halálotok pillanatában, készüljetek levetni magatokról a bűnös sarat, a bűneiteket, hogy ne kelljen utálkoznom. Örömmel szeretnélek fogadni benneteket.

3.

Olvastam: Maria Valtorta: Jézus mondta Iskarióti Júdásnak: „Ő, mint Isten óvatossággal és őszinteséggel beszél, mely mindkettő szent Isten szemében. Az óvatosság háromszoros függöny a Szentek Szentje és a nép között, hogy a Király titkát elrejtse. Az óvatosság szerint válogatja meg a szavakat, hogy ki a hallgatósága, milyen a szellemi befogadóképessége, milyen a lelki tisztasága és az igazságossága. Mert bizonyos igazságok egyeseknek a nevetség tárgya, és nem a tiszteleté.”

Hang: Nem mindenkinek való minden.

Kép: Egy valaki a Mennyei Atyával van egy kincstárban, ami egyben Isten lángoló Szíve.

Jézus: Míg köztetek jártam, nem beszéltem nyíltan Isten titkairól. Jelképekkel takartam el a Mennyei valóságot. Erre azért volt szükség, mert egyrészt Isten titkait nem lehet földi szavakba foglalni, meg azért is, mert nem értenének meg, kinevetnének és kicsúfolnának. Egy képen mutatom neked, hogy az Én lángoló Szívem tele van a titkaimmal.

4.

Olvastam: Vannak a lélekben rejtett kapuk, amit az Úr bármikor kinyithat. Ezek az Úr titkaihoz tartoznak.

Kép + Érzés: A lélekben nagyon sok ajtó és kapu van, amelyekből az Úr egy szempillantás alatt lezárhat, és ezáltal bizonyos típusú lelki szárazságokat tud okozni. Mindez próbatétel a léleknek, hogy erősödjön a szabadakarat.

Kép: Az egy szüntelen és folyamatos erőmozgás, hogy hol ad, hol elvesz, hogy legátol dolgokat az Úr a lélekben, attól függően, hogy mit szeretne az Úr elérni benne.

Érzés: Egy alkalommal azt éreztem, mintha az érzéseimet leállították volna. Nem éreztem sem örömöt, sem bánatot, és semminek nem tudtam örülni.

Hang: Leárnyékolom benned ezt.

Jézus: A rejtett kapuk, amelyekről beszélek neked, tulajdonképpen a kegyelmeket jelenti. Amik például: kinyitom a hit kegyelmének kapuját, megtér a lélek. Amikor különböző ajándékokat kap egy ideig, például képlátás, benső hang, gyógyítás, stb, akkor a lélek érdekében becsukom a kaput, és egy darabig nem kapja ezt az ajándékot. Vagy például elveszem a különböző érzéseket, örömöt, bánatot, együttérzést, stb, és akkor egy bizonyos egykedvűségbe merül a lélek. Ezek a lezárások arra valók, hogy lelki szárazságot idézzek elő. Így növelem benne az alázat erényét. Azután kinyitom azt a rejtett kaput, amit lezártam, és újra ujjongva repül a lélek. Még jobban szeret ezután, mint előtte.

5.

Hang: A Menny dolgozik.

Hang: Ha tudnád, mi folyik itt…

Jézus: Ti gyermekeim a földön gondoljátok, hogy a Mennyben a szentek mozdulatlanságra vannak ítélve, csak imádkoznak és dicsőítenek. Ez nem így van. Nemcsak a földön vannak terveim a teremtményeimmel, hanem a Mennyben is. Minden lélek dolgozik valamit. Segít annak, aki nála alacsonyabb szinten van. Azután imádkozik a földön élő, valamelyik bajban lévő gyermekemért. Tanítja azokat, akik a földön egészen lemaradtak a lelki dolgok ismeretében, stb. Mindenkinek van valami feladata, szenteknek, angyaloknak egyaránt.

6.

A Nagyfigyelmeztetésről volt szó.

Kép: Az őrangyalom velem van, és nézi bennem az Úr arcát.

Jézus: A Nagyfigyelmeztetéskor egyszerre a többmilliárd gyermekemmel együtt vagyok. Egyenként foglalkozom velük. Az őrangyalod szemléli benned az Én arcomat.

7.

Kép: Egy kék madár egy kék virágot tart a karmai között balra nézve.

Jézus: Az Én békémet jelképezi a kék madár a kék virággal. Ezt a békét akarom látni mindig a szívedben.