2008. október 8., szerda

2008 – A KIENGESZTELŐDÉS ÉVE – OKTÓBER

”Krisztus nevében kérlek titeket, engesztelődjetek ki Istennel és egymással!”
49. havi imatalálkozó Nagyfaluban, a Szentháromság hegyén
A Szentírásból elmélkedjük át és éljük meg Szent Lukács evangéliumát.
Havi mottó: „Szüntelenül imádkozzatok és virraszatok, így lesztek méltók arra, hogy megmeneküljetek mindattól, ami bekövetkezik, és hogy megálljatok az Emberfia előtt!” (Lk.21,36)
Közös imaszándék: azokért az emberekért engesztelünk, akik tönkretették a természetet, bemocskolták a folyókat, beszennyezték a levegőt, kipusztítottak sok állatot, felborították a természet rendjét,… Bocsánatot kérünk a mennyei Atyától az ő nevükben is!
Konkrét feladatunk: tudatosan vigyázunk testünk, lelkünk és a környezetünk  (szoba, udvar, utca,  folyó, erdő…) tisztaságára!
A Szentlélek üzenete 2008 októberében
„Szeretteim! Először a havi mottót akarom megmagyarázni nektek!
Örülök annak, ha egyedül, közösségben, kötötten vagy saját szavaitokkal naponta imádkoztok. Úgy imádkozzatok, hogy a Velem való beszélgetés által jobbá váljatok. Úgy imádkozhattok szüntelenül, ha megtanultok folyamatosan isteni Jelenlétünkben élni.
Örülök annak is, ha egy-egy éjszakátokat ima virrasztásban töltitek, felajánlva azt a bűnösök megtéréséért. Amikor nem tudtok aludni – bármilyen ok miatt- ne bosszankodjatok, hanem a bűnösök megtéréséért imádkozzatok. Tudnotok kell, azok a gyermekeim virrasztanak szüntelenül,akik megtanulnak állandóan lelki tiszatságban és kölcsönös szeretetben élni.
Az Én Akaratom az, hogy a ti közreműködésetek által, megmentselek benneteket a legnagyobb rosztól, a kárhozattól. Ha megtanultok hallgatni Rám, meg fogtok menekülni a Gonosz csapdáiból, az eljövendő büntetéstől és minden rossztól.
Jelenleg méltók vagytok-e arra, hogy megálljatok a Földre visszatérő Emberfia előtt? Sajnos vannak köztetek olyanok, akik a bűnbánat hiánya miatt nem méltók megállni az Emberfia előtt. Mondjátok a bűnben élő testvéreiteknek, holnap talán lejár a kegyelmi idő és Isten büntető Igazságosságával fognak találkozni. Őket figyelmeztessétek a bűnbánatra!
Élnek köztetek olyanok is, akik néha méltók, máskor nem méltók a Velünk való találkozásra. Nekik mondjátok el azt, hogy a nap bármelyik órájában, a hét bármelyik napján, az év bármelyik hónapjában bekövetkezhet az isteni figyelmeztetés. Én szeretlek titeket, és nem akarom, hogy kellemetlen és fájdalmas meglepetésben legyen részetek.
Azoknak örülök a legjobban, akik isteni Jelenlétünkben élnek és állandóan készen vannak a Velünk való találkozásra!!! Őket csodálatos meglepetés fogja érni az Emberfia visszatérésekor és olyan boldogságban lesz részük, amilyet eddig nem tapasztaltak.
Arra kérlek titeket, egymás előtt ne azzal dicsekedjetek, hogy hányszor voltatok a Szentháromság hegyén, hanem azzal, hogy konkrétan miben változott jó irányba az életetek.
Az elbizonytalanodó engesztelőknek mondom: jelekkel, csodás gyógyulásokkal, megtérésekkel és szabadulásokkal igazoltuk azt – éveken át- hogy a Szentháromság hegyén lévő zarándokhely Tőlünk van! Ezért arra kérlek benneteket, akár ördögi, akár emberi támadás (lejáratás) ér titeket, menjetek bátran előre a közös engesztelésben.
Eljött az idő, amikor ti is és a környezetetekben lévők is meglátják, azt, hogy kik vagytok. Vállaljátok magatokat és egymást is, úgy ahogy vagytok. Erről a szintről haladjatok jó irányba. Egymást vállalva növekedni fog bennetek az alázatosság és a szeretet.
Ha egyszer Előttem letettétek bűnös múltatokat és irgalmat nyertetek a bűnbocsánat szentségében, ne szégyeljétek magatokat az emberek előtt. Tudnotok kell, találkozásunkkor nem az emberek, hanem Mi fogunk megítélni titeket. Ti,  arra törekedjetek, hogy életetek bármelyik  pillanatában méltók legyetek megállni a Földre visszatérő Emberfia előtt!!!
Megáldalak benneteket a virrasztás lelkületével!!!”
Melyek az imáink gyümölcsei?
* Az életünk nehéz szakaszain csak imával lehet sikeresen átmenni!
* Az ima szükséges a világ megmentéséhez!
* Akik imádkoznak, és akikért imádkozunk megmenekülnek a legnagyobb rossztól, a pokoltól!
* Az ima feltartóztatja a Gonosz támadásait, felfedi hazugságait, legyőzi a kisértést,…
* Imáink által Isten győzelemre segít minket, az ügyeink előbb-utóbb Isten Akarata szerint oldódnak meg.
* Az ima által Isten megváltoztatja az életünket!
* Ha tiszta lélekkel, böjtölve és jót cselekedve imádkozunk, Isten  hamarabb teljesíti kéréseinket.
* Isten az ima által fényt és erőt ad nekünk!
* Az ima által Isten elűzi a szomorúságot és vigaszt ad.
* Az imádkozó ember erényes és szent életre jut.
* Az ima által Isten a bűnösöket megtéríti és az igazaknak állhatatosságot ad.
* Az imának Égig érő hatalma van.
* Az ima kulcs, amellyel kinyitjuk a lelkünket Isten előtt és bezárjuk a Gonosz előtt.
* Minden ima legfőbb feladata, hogy növelje bennünk a szeretetet.
* Jézus imádkozott kora reggel, késő este, az apostolok kiválasztása előtt, az Olajfák hegyén, a Tábor hegyén sőt a Kereszten is. Jelenleg a Mennyben, az Atya előtt közbenjár az egész emberiségért.
* Az apostolok Pünkösd előtt kilenc napon át együtt imádkoztak Máriával. Ezután betöltötte őket a Szentlélek, bátrak lettek, megkapták a gyógyítás és szabadítás kegyelmét, a lelkek megkülönböztetésének ajándékát, a vértanúság lelkületét,…
* Szent István diákonus imádkozott és ezáltal megkapta Istentől a látomás ajándékát, az ellenségszeretet lelkületét és a halál elfogadását.
* Szent János apostol imádkozott Patmosz szigetén, a számüzetésben is, ezáltal betekinthetett a jövőbe, látta a próbatételeket, látta lelki szemeivel a rossz vesztét és a jó győzelmét,…
* Imádkozzatok alázattal, egyszerű szavakkal, Istenre hagyatkozással, teljes bizalommal.
* Tudnotok kell, az imára, az Istennel való párbeszédre, nektek van szükségetek, nem Istennek.
* Legyen minden nap időd az imára!
* Ima nélkül az ember, olyan mint a madár szárny nélkül, mint a katona fegyver nélkül.
* Néhány közmondás: „Imádkozzál és dolgozzál!”, „A jól végzett munka imádság!”
* Az imádkozó ember házi feladata: „Uram segíts, hogy úgy imádkozzak, hogy Neked tetszően változzon meg az életem”.
(Főt. Csilik János-2008 október 2.)
Házi feladat októberre:
KÉSZ VAGYOK URAM BÁRMIKOR, AKÁR MOST IS, HOGY TALÁLKOZZAK VELED!
Előretekintés novemberre:
Közös imaszándék lesz: a tisztítótűzben lévő őseinkért: imát, böjtöt és legalább kilenc szentmisét fogunk felajánlani. Bocsánatot kérünk mindazoktól, akiket megbántottunk földi életünk során és megbocsátunk azoknak az elhunyt hozzátartozóinknak, akik minket bántottak meg.
Konkrét feladatunk lesz: hetente legalább egyszer elmegyünk a temetőbe és ott elimádkozzuk az Irgalmasság rózsafüzérét, halottainkért!!!