2021. április 24., szombat

Homoszex: A bíboros szerint "nem jótékony dolog" visszatartani az igazságot

 

"Nincs szükség" a Katolikus Egyház Katekizmusának a homoszexuális aktusok erkölcsösségére vonatkozó kijelentésének módosítására - mondta az NcRegister.com lapnak (április 20) Willem Eijk hollandiai, orvosi végzettségű utrechti bíboros.

"Nem lehet megkerülni annak egyértelművé tételét, hogy az azonos neműek közötti szexuális aktusok eredendően gonoszak, ahogyan minden olyan szexuális aktus is, amely nem házassági aktus, és nem nyitott az anyaság és az apaság ajándékára" - magyarázta.

A homoszexuális aktusok - tette hozzá - természetellenesek, vagyis Isten teremtett rendje ellen valóak. Emlékeztetett arra, hogy az egyház tanítása a Szentírásból ered és "megváltoztathatatlan", mert az egyház egész hagyománya ezt tanította.

Eijk tisztázza, hogy "nem jótékony dolog" visszatartani az igazságot Isten teremtett rendjéről és így az erkölcsi természetjogról, mert ez akadályozza az embereket Krisztus követésében.

Nem kizárt, hogy a bíborost hazájában üldözni fogják az igazság hirdetéséért, mert a nyugati rezsimek nem engedik meg a véleménynyilvánítás és a kutatás szabadságát a homoszexuális kérdésekkel kapcsolatban.

https://gloria.tv/post/1mLmHKMn7eST1PBAzyY9Qef8N

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése