Arthur Roche érsek, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa összeállított egy "beiktatási szertartást" a katekéták számára, és december 13-án publikálta.

A szertartásra Eucharisztiával vagy anélkül is sor kerülhet. Egy pontos formátumot kell követnie, bár a Novus Ordóban nincs olyan, hogy "pontos formátum", amely egy buzdításból, egy imára való felhívásból, egy áldásból és egy feszület átadásából áll.

A kísérőlevél a katekétákat nagyképűen laikus szolgálatnak nevezi, amely nők és férfiak számára egyaránt nyitott, akik "a helyi egyházban társfelelősök a hit hirdetése és továbbadása terén, és ezt a szerepet a felszentelt papokkal együttműködve és azok vezetése alatt végzik". A valóságban a hit továbbadása a zsinat egyházában évtizedekkel ezelőtt megszakadt.

Egy mellékszálként Roche emlékeztet arra, hogy VI. Pál 1972-ben "megújította" a tonzúrát, a kisebb rendeket (akolitus, exorcista, lektor, ostiarius) és a aldiakonátust. A zsinat egyháznál a "megújítás" azt jelenti, hogy "eltörlés".

https://gloria.tv/post/nXpg3qDErMMN4NgmBXK1rGgud