2019. október 21., hétfő

Elutasították a bizottságot: A Szentírás Védelmezői kiállnak magukért


Felipe Eugenio Lecaros Concha, a "Szentírás Védelmezői" pápai közösség privát egyesületének elnöke és tanácsa október 17-én kapták meg a bizottságot, amit a Vatikán rótt ki rájuk.

Concha a következőt mondta José Aparecido Gonçalves de Almeida bíboros bizottság tagnak és segítőjének:

"Tiszteljük Önöket, mint az Úr Jézus Krisztus egyházának püspökeit, elismerésünk az Önöké.

De ki kell mondanunk, hogy nem ismerjük el Önöket, mint a "Szentírás Védelmezői" hívők privát egyesület, amelynek elnöke vagyok, bizottságát.

Először is azért, mert a felolvasott rendelet a hívők privát egyesületére vonatkozik, viszont a hívők nyílt egyesülete a címzett.

Mindkettő teljesen más. Ez olyan, mintha egy igazságszolgáltatási tiszt "Antonio Lopez" házához menne úgy, hogy "Pedro Rodriguez" a címzett. Mr. Lopez nem lehet a címzett, hiszen ez egy hiba. Ehhez hasonlóan a Szentírás Védelmezői nem kaphatják meg ezt, hiszen más egyesület a címzett.

Másodszor, mivel a Szentírás Védelmezőinek intézete a "hívők privát egyesülete", nem rendelhető bizottság alá, ahogy ez le van írva a kánonjogban.

A privát egyesület bizottság alá helyezése megsérti a hívők egyházon belüli jogait.

Ezért amennyiben a Világiak, a Család és az Élet kongregáció, amelytől közvetlen függésben állunk, nem lép az ügyben, akkor azt megszűntnek nyilvánítjuk.

Ez a mondanivalóm Eminenciás és Exelenciás úrnak."


https://gloria.tv/article/ukggcFDoPAi63Wq7WTxtwebgG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése