2013. augusztus 1., csütörtök

Urunk Jézus Krisztus üzenete Anna Terézia által

Tisztaság


Kedveseim, ügyeljetek lelketek tisztaságára, mert olyan könnyen a kísértés csapdájába eshettek. Ne gondoljátok, hogy veletek nem történhetnek nagy elesések, mert a Szentháromság gyermekei vagytok. Bizony, minden nap el kell kérnetek, nemcsak a tisztánlátás, bűnbánat, megkülönböztetés, stb kegyelmét, hanem azért is imádkoznotok kell, hogy megőrizzétek tisztaságotokat. Mert bizony a gonosz lélek lesben áll, hogy ebben a parázna világban benneteket is megkísértsen. Ezért aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen! Kérjétek a tisztaságos, a szent Szűz közbenjárását, hogy takarjon be benneteket anyai palástjával, hogy az ártó ne tudjon egykönnyen megtalálni és kárt okozni nektek. Senki sincs kivédve ez alól a kísértés alól, hiszen emberi mivoltunk egyik alapvető mozgatórugója a fajfenntartás ösztöne, bennünk él. Csak a Szentháromság védelme alatt, a Szűzanya közbenjárásával tudjátok megőrizni tisztaságotokat. Maradjatok mindig a kegyelem állapotában. A legkisebb kísértésnek is álljatok ellen, Isten erejében.
2013. 07. 01. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/tisztasag






Isten hatalmasabb a sátánnál


Kedveseim, miért gondoljátok, hogy a Szentháromság megtartó ereje nem elég nektek? Azt tapasztaljátok, hogy az ellenség zaklatása sokszor elnyomja a kegyelem hangját bennetek. Higgyétek, bármi is történjen veletek, ha azt hittel és erős, Istenbe vetett bizalommal felajánljátok és elfogadjátok, akkor valóban megtart titeket a Szentháromság. Akármilyen megpróbáltatásban is részesültök, ne feledjétek, Isten hatalmasabb a sátán leggonoszabb megnyilvánulásaival szemben is. Ha ti távol tartjátok magatokat az ellenséges erők mindenféle közeledésétől, akkor bátran ráhagyatkozhattok a Szentháromságra, mert Ő tart meg benneteket. Utasítsátok el a lázadót és a kísértőt minden területen! Bátran mondjatok ellent neki és higgyetek az Istenben, akkor megfutamodik előletek. Tartsatok ki mindhalálig és bátorítsátok egymást buzdítva, hogy megálljatok a legnehezebb időkben is.
2013. 07. 02. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/isten-hatalmasabb-a-satannal


Mindnyájan győztesek lehettek
Kedveseim, töltsön el titeket a Szentháromság öröme és boldogsága, hiszen ha az Ő gyermekei vagytok, akkor méltán viselitek magatokon a Szentháromság jelét, melyet a szent keresztségben kaptatok. Éljetek hát méltón keresztény hivatásotokhoz, hogy annak idején majd learassátok a termést. Ahogy szent Pál mondta, úgy fussatok, hogy tiétek legyen a győzelem pálmája. A sport küzdelmekben mindig csak egy győztes lehet. De ha keresztény küldetéseteket hűen követitek, akkor mindnyájan győztesek lesztek, és képesek lesztek bejutni a Szentháromság örömébe. Ne feledjétek, már most el kell kezdenetek buzgón követni Jézust, aki példát mutatott nektek. Ezért mindig illesszétek szándékaitokat, cselekedeteiteket ahhoz a Jézushoz, aki mindnyájunkat meghívott a követésére. Mindenkit a saját életállapotában kér, hogy élje hiteles, krisztusi életét. Soha ne szégyelljétek megvallani üdvözítő Isteneteket, ahol rákérdeznek, mi a titka örömötöknek. Ugyanakkor vigyázzatok, ne dobjátok oda kincseiteket a gonosz lélek által gyötört embertestvéreiteknek. Azokat szeressétek, segítsetek, és jó példával járjatok előttük, hogy felismerjék, szeretetetek honnan származik.
2013. 07. 03. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/mindnyajan-gyztesek-lehettek



A kísértés kezelése


Kedveseim, álljatok ellen a gonosz kísértéseknek, amelyek a bűnre visznek benneteket! A Szentlélek sokszor már előre jelzi a kísértés veszélyes közeledését, már akkor, amikor felüti a fejét. Ilyenkor ne rémüldözzetek és ne engedjetek csábításának! Azonnal mondjatok ellent neki! Ne hagyjátok, hogy egészen közel jöjjön hozzátok, mert akkor már elgyengülve könnyen beleessetek csapdájába. Kérjétek a kegyelmet az éberségre, és hogy felismerjétek közeledését. Igen alattomos módon settenkedik és ólálkodva lesi a pillanatot, mikor csaphat le áldozataira. Vigyázzatok, hogy ne legyetek gonosz tervének eszköze. Bízzatok, hisz Jézus legyőzte az örök ellenséget, a sátánt. De nektek is harcolnotok kell ellene, hisz még itt a földön éltek. Még nem élvezitek az örök élet biztonságát. Gyakoroljátok a küzdelmet és az ellenállást.
2013. 07. 06. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/a-kisertes-kezelese


A felhalmozás bűne


Kedveseim, hagyjatok el minden felesleges dolgot, ami csak megnehezíti életeteket. Bármilyen rendetlen ragaszkodás vagy gyűjtögetés akadályoz benneteket, hogy szabadon engedjétek magatokban a Szentlélek működését. Vizsgáljátok végig holmiijaitokat és hamarosan meglátjátok, mennyi felesleges dolgot felhalmoztatok annak reményében, hogy még jó lesz valamire. Vigyázzatok, mert ez a lelkület távol tart benneteket a teljes Istenre hagyatkozástól. Mindent, ami szükséges, tartsatok meg. De ami felesleges, örvendeztessétek meg vele felebarátaitokat, akiknek nincs, hogy örömet okozhassatok vele. Amiről nem tudjátok eldönteni, hogy szükségetek lesz e rá, különítsétek el a többitől. Vigyázzatok és imádkozzatok, nehogy csapdát állítson a kísértő nektek és máris a felhalmozás bűnébe taszítson. Amire nincs szükségetek, adjátok oda a rászorulóknak, hogy szükségüket enyhíthessétek. Törekedjetek arra, hogy semmit ne tartogassatok, amit soha nem használtok. De van még ennél is magasztosabb út. Amikor abból is adakozni tudtok, amiből nektek is kevés van. Ehhez nagylelkűségre van szükség. Imádkozzatok, hogy ti is nagylelkűen hozzájáruljatok az egyenlőtlenségek felszámolásához.
2013. 07. 07. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-felhalmozas-bne

Az erények gyakorlása

Kedveseim, úgy álljatok mindig készenlétben, hogy ne tudjon rajtatok rést találni a gonosz lélek. Ez csak egy módon lehetséges: ha minden kísértésének ellenálltok, és gyakoroljátok az erényeket, amíg magas fokon be nem gyakoroljátok azokat. Gyakorlás nélkül nem lesztek képesek megállni a Szentháromság előtt. Vigyázzatok, mert a világ minden oldalról kísért benneteket, hogy elgyengüljetek, és ne próbáljatok erény gyakorlatokat végezni. Sőt, ha beszéltek erről, még ki is nevetnek, hogy elgyengüljetek, és ne tudjatok megállni a Szentháromság előtt.
2013. 07. 08. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/az-erenyek-gyakorlasa




A gondolatok bűne
Kedveseim, nagyon őrködjetek gondolataitok felett, ne engedjétek azokat szertelenül áramolni. Nem is gondoljátok, milyen komolyan el kell számolni, még a ki nem mondott gondolatokkal is! Ezért legyetek nagyon éberek, és kérjétek a kegyelmet, hogy időben fel tudjátok ismerni honnan erednek gondolataitok. Mint a felhők, úgy jönnek-mennek, sőt néha cikáznak is. Csak azt veszitek észre, hogy szavaitokon keresztül kisülnek és záporoznak a bennetek lévő gondolatok. Meg kell tanulni féken tartani azokat úgy, hogy amikor tetten éritek szertelen csapongásukat, azonnal ajánljátok fel a Szentháromságnak. Helyezkedjetek az Ő oltalma alá. Azután megbánva minden rendetlenséget, kérjétek az Úr irgalmát a bűnbánat szentségében. Majd pedig kiengesztelődve Jézussal, kérjétek, hogy a legnagyobb jót hozza ki még abból is, amit elrontottatok.
2013. 07. 09. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-gondolatok-bne




Hogyan bánjunk a Szentlélek ajándékaival



Kedveseim, támaszkodjatok a Szentháromság megtartó erejére. Ne feledjétek, soha nem az számít, amit érzékszerveitekkel fel tudtok fogni és be tudtok fogadni. Nagy kegyelem, amikor Isten megenged megtapasztalni valamit az Ő bennetek lévő működéséről. De ne gondoljátok, hogy ezt bármivel is kiérdemelhetitek, mert ez az Ő ingyenes ajándéka. Annak adja, akinek akarja. Nem érdemeitek szerint osztogatja kegyelmeit. Mert szent, és mert akarja, hogy minél többet felfogjunk abból, amit nekünk juttatni akar. Bár felfogóképességünk képtelen nyomon követni Isten bennünk történő működését, ezért a legfontosabb, hogy bármit kapunk vagy kapnak mások, adjuk vissza Neki alázattal, gyermeki odaadással. Mint ahogy a kisgyermek is, amikor ajándékot kap atyjától, azonnal megosztja vele örömét és átadja neki, hogy segítsen kibontani, kipróbálni, mert ő még nem képes erre. Tanuljatok meg gyermekien, egyszerűen és nagy örömmel mindent átadni Atyánknak. Mert Ő az, aki ért hozzá, aki megérteti velünk, mit kell tennünk ezekkel az ajándékokkal. Csak bízzátok magatokat teljesen a Szentháromságra, akkor ez menni fog.
2013. 07. 10. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/hogyan-banjunk-a-szentlelek-ajandekaival



A szentek közbenjárása



Kedveseim, készítsétek lelketeket a kegyelmek befogadására. Égi közbenjáróitok, a nagy szentek, a Szent Szűzzel az élen, szüntelenül segítségetekre vannak abban, hogy jól felismerjétek küldetéseteket. Kérjétek őket, hajoljanak egészen közel hozzájukk, hogy meghalljátok, mi mindennel fordulnak a Szentháromsághoz, hogy közbenjárjanak értetek. Nyíljatok meg előttük, nyissátok meg szíveteket, és engedjétek, hogy beköltözzön szívetekbe a kegyelem ereje. Gondoljatok égi segítőitekre, különösen kedvenc pártfogóitokra, akik most, ezekben az egyre nehezebbre forduló időkben mellettetek állnak és várják feléjük fordulásotokat. Éljetek minden alkalommal és lehetőséggel, amikor közelebb tudtok hozzájuk kerülni. Élvezzétek testvéri jelenlétüket és járjatok velük biztonságban.
2013. 07. 12. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-szentek-koezbenjarasa




A Szentháromsággal való együttlét


Kedveseim, tartózkodjatok minél gyakrabban lelketek belső kamrájában, ahol a Szentháromság szerető ölelése vár rátok. Vágyódjatok a szent csendre, amelyben elmélyül lelketek, és ahol megbékélhettek. Szükségetek van az elcsendesedésre, mert ha erre a kis időre nem adjátok át magatokat a Szentháromságnak, akkor hamarosan kiégtek. Nem lehet soha, semmi sem annyira fontos, mint hogy, ha rövid időre is, de bensőségesen találkozzatok a bennetek működő Szentlélek kegyelmi erejével. Vessétek magatokat egészen szerető karjaiba, és megtapasztaljátok édességének ízét, zamatát. Ó, boldog, szent együttlét, melyben feloldódva megpihenhettek. Dicsőüljön meg ebben a bensőséges egyesülésben a Szentháromság és ragadjon ki benneteket a megszokás közömbösségéből! Üdítse fel lelketeket ajándékozó szeretete, hogy ti magatok is ajándékai legyetek másoknak! Őrizzétek ezt a bensőséges szeretetet, hogy senki el ne rabolja tőletek.
2013. 07. 13. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-szentharomsaggal-valo-egyuettlet


Isten és ember szeretet


Kedveseim, figyeljetek mindig egymásra is, hogy felismerjétek, amikor testvéretek szükségben van. Legtöbbször lelki segítségnyújtásban kell megtámogatnotok egymást. Ez a felebaráti szeretet alappillére. E nélkül nem jöhet létre lelki testvéri kapcsolat. Tehát nemcsak a Szentháromság felé kell nap, mint nap megnyílnotok, hanem legalább annyira testvéreitek felé is. Ha ez a kétirányú odafordulás hiányzik belőletek, akkor nem beszélhettek mély, bensőséges Istenkapcsolatról sem. Tehát törekedjetek a Szentháromság felé, hogy kegyelmeit kiesdve képesek legyetek befogadni a testvéri szeretet egységét. A kettő soha nem választható el egymástól. Ahol hiányzik, vagy nem alakul ki az egyik, ott hiányt szenved a másik is. Törekedjetek arra, hogy a mély isten-szeretetbe belegyökerezzena felebaráti szeretet. Csak akkor érthetitek meg, mi az ellenség szeretet alapja, mely a tökéletességre vezet.
2013. 07. 19. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/isten-es-ember-szeretet


A bűnök kezelése


Kedveseim, amikor felismeritek a bűnt magatokban, ne rémüldözzetek, hanem adjatok hálát a Szentháromságnak, aki megadja nektek a tisztánlátás kegyelmét. Boruljatok le szent színe előtt, kérjetek bocsánatot, és azonnal fordítsatok hátat a bűnnek. Soha ne engedjétek, hogy a kísértő újból belevigyen a rosszba, mondván, hogy már úgyis mindegy, hiszen már elkövetted a bűnt. Ez nem szabad, hogy így legyen. Ha a bűnbánat után azonnal szakítotok a szóban forgó bűnnel, akkor megkapjátok a szükséges erőt Istentől, hogy ne térjetek vissza ismét ahhoz, amiben megkísértett a gonosz és elestetek. A szentgyónás szentségében Jézus megszabadít, amennyiben kitartotok erős elhatározásaitokban. Küzdjetek, mert érdemes!
2013. 07. 20. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/a-bnoek-kezelese


Mindenkinek tanulnia kell

Kedveseim, maradjatok kitartóak a küzdelemben és állhatatosak a Szentlélek vezetésére. Figyeljétek, mire tanít benneteket minden nap, mert vannak olyan területek, amelyek újként hatnak rátok. Ezekre jól figyeljetek oda, és alakítsátok tetteiteket ezek szerint. Ha csak egy dologra is fel tudtok figyelni, és azt tettekre váltjátok, akkor már nagy lépésekben haladtok. Mindig hálás szívvel köszönjétek meg a Szentháromságnak, amiért ennyire tanítanak és felkészítenek benneteket. Figyeljetek ezekre, és tevékenyen építsétek be lelki életetekbe. Soha ne lankadjatok, hívjátok a Szentlelket, adjon erőt nektek a kitartáshoz és a buzgó tanuláshoz. Mindenkinek tanulnia kell, senki sem kivétel ez alól, ha azt akarjátok, hogy lelketek előbbre haladjon az üdvösségre vezető úton.
2013. 07. 23. Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/mindenkinek-tanulnia-kell




Éberség

Kedveseim, éberségetek legyen őszinte. Ne legyen benne semmiféle alakoskodás. Vigyázzatok, nehogy a gonosz lélek tévútra vezessen benneteket azzal, hogy elhiteti arról, amit tesztek, hogy az jó és üdvös. De ha alaposabban szemügyre veszitek, hogy milyen szándék vezet benneteket, amikor úgy gondoljátok, hogy jó dolgot tesztek, akkor lehet, hogy felfedezitek fondorlatait. Mindig mérjétek tetteiteket Jézuséhoz, és ha nem találtok benne attól eltérőt, akkor bátran követhetitek a lelketekben megszólaló indíttatást. De ha bármilyen zavaró tényező békétlenséget okoz lelketeknek, akkor máris felismerhetitek a gonosz működését. Az éberségben mindig benne van az Istenre hallgatás, hiszen a kegyelem által tudtok figyelni a Szentháromságra. 
2013. 07. 24.
Kedveseim, az Úr szeretete sürget az éberségre és a készenlétre. Ne hanyagoljátok el a mindennapi imádságaitokból azokat, amelyek lelketek átadásában segítenek benneteket. Ez lehet lélektől lélekig való személyes beszélgetés, amelyben kifejezitek a Szentháromság iránti forró szereteteteket, együttérzéseteket a világban elkövetett bűnök miatt. Fejezzétek ki, amennyire csak tudjátok készségeteket a szolgálatra, hogy bármikor készek legyetek megtenni, amit rátok bíznak az égiek.
2013. 07. 26.    
Kedveseim, ébredjetek, legyetek éberek és őrizzétek meg lelketek tisztaságát úgy, hogy komoly lelkiismeretvizsgálatot tartotok. Ne engedjétek magatokat ettől eltéríteni. Már úgy is egyre kevesebben vannak azok, akik fontosnak tartják megőrizni testük-lelkük tisztaságát. Ne hallgassatok a világ csábító hangjára, mely minden nap egyre hangosabban ordítja az ellenkezőjét. Ne hasonuljatok a világhoz, mert az minden csábításával együtt igyekszik félrevezetni benneteket. Már kisebbségben vagytok, akik a Szentháromság tanítását komolyan veszitek, de merjétek bátran követni Istennek rátok bízott akaratát.
2013. 07. 28      
Kedveseim, mindenkor álljatok készenlétben és akkor semmi sem fog meglepetésként érni benneteket! Ne feledjétek, legyetek a Szentháromság közelében, hogy mindig védelmet találjatok Náluk. Minden nap egyre nehezebb küzdelmet jelent megmaradnotok a Szentháromság egységében, mert a kísértő azonnal jelen van, hogy megzavarjon.Szinte állandóan nyugtalanítani akar benneteket, nehogy Isten akaratában maradjatok. Küzdjetek, és ne féljetek! Küzdelmetek győzelemmel jár, ha kitartóak vagytok, és nem adjátok fel a harcot. Bízzatok, legyetek áldottak! 
2013. 07. 30.       Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/2013-08-27-08-29-37



A küzdelmek megerősítenek

Kedveseim, álljatok készenlétben, újra csak ezt mondom nektek. Egyre fokozódik körülöttetek a szellemi harc, de soha ne essetek kétségbe. Harcoljatok és tanuljatok meg az árral szembe úszni, hogy megizmosodjatok! Meg kell erősödnötök, mire a nagy Szentlélek-kiáradás bekövetkezik. Akkor már nem lesz időtök készülni, illetve eldönteni, hogy mit és hogyan kéne tennetek. Ne féljetek a jelen küzdelmektől, melyek minden nap elérnek benneteket, legtöbbször váratlanul. Vizsgáljátok meg lelkiismereteteket, hogyan reagáltok egy-egy veszélyes helyzetben. Ha nem edzene benneteket a Szentháromság, akkor elpuhulnátok, és nem állnátok készen megoldani a rátok váró testreszabott feladatokat. Bízzatok, mert a küzdelem határtalan erőket szabadít fel bennetek, hogy képesek legyetek megállni a Szentháromság előtt. Bátorság, ne féljetek, bízzatok! 
2013. 07. 31.            Anna Terézia
http://engesztelok.hu/lelkielet/2013-08-27-08-46-50

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése