Georg Bätzing limburgi püspök állítólag "megérti", hogy a Hittani Kongregáció elutasítja a bűnös homoszexuális kapcsolatok "áldását".

De számára ez "semmit sem segít", mondta Bätzing az Rnd.de lapnak (április 16), mert már régóta van egy "lelkipásztori fejlődés", amely ezen túl (a szakadékba) vezet. Számára ez azt jelenti, hogy "a változás küszöbön áll".

A homoszexuális "áldások", amelyeket Bätzing mesterségesen feljátszik, az újságírók által kitalált homokozó probléma egy olyan országban, ahol a katolikus házasságkötések száma zuhanórepülésben van (2020: 9%), a "katolikusok" nagy része már egyáltalán nem házasodik.

Minden valósággal szemben Bätzing azt sugallja, hogy a (bűnös) homoszexuális kapcsolatok az egyház "áldását" kívánják. Úgy tesz, mintha erre a "kérdésre" "már nem" lehetne igennel vagy nemmel válaszolni, holott pontosan ezt teszi.

Ehelyett szemrehányást tesz a Hittani Kongregációnak, amiért a Szentírással és a józan ésszel összhangban elutasítja a homoszexuálisok "áldását".

Bätzing ezzel szemben úgy véli, hogy "nekünk" "másként" kellene értékelnünk a homoszexuális élettársi kapcsolatokat és ágyasságokat. Ki az a "mi"? "Másképp", mint kik?

https://gloria.tv/post/Yz1XkBh24SxF4cx7KSRf1KuQ4