2010. december 26., vasárnap

Ima a haldoklókért

Első ima:

Úr Jézus Krisztus! Te Isten Fia és a Szűzanya Fia, Isten és Ember, Te, aki aggódó és véres verejtéket ontottál az Olajfák hegyén, kegyeskedjél a Te mennyei Atyád elé terjeszteni és felajánlani e véres verejtéket X haldoklóért (vagy: a világ végezetéig élő összes haldokló emberért). De ha ő bűneivel az örök kárhozatot érdemli is, legyen ez tőle elhárítva, ó örök Atya, a Te szeretett egyszülött Fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által, Aki Veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, most és mindörökké.
                                                                                                          Ámen.
Második ima:
Úr Jézus Krisztus! Te, Aki kegyeskedtél értünk meghalni a szent kereszt fáján, és Önmagadat teljes igénytelenséggel a mennyei Atyának ajánlottad, kegyeskedjél a Te mennyei Atyád elé terjeszteni és felajánlani a Te szent halálodat, hogy X haldoklónak (vagy: a világ végezetéig élő összes haldokló embernek) rejtsék el minden vétkét, és megszabaduljon mindattól, amit bűneivel kiérdemelt. Ezt add meg ó örök mennyei Atya, a Te szeretett egyszülött Fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által, Aki Veled él és uralkodik, a Szentlélekkel egységben, most és mindörökké.
                                                                                                          Ámen.
Harmadik ima:
Úr Jézus Krisztus! Te, Aki kegyeskedtél a próféták által szólni: „Örök szeretettel vonzottalak Magamhoz.” Ez a szeretet vonzott le Téged a mennyből a Szűzanya méhébe. Ez a szeretet vonzott a Szűzanya méhéből e siralom völgyébe, ez a szeretet tartott Téged 33 évig ebben a világban, és ennek a nagy szeretetnek a jegyében adtad a Te Szent Testedet valóságos Ételként és a Te Szent Véredet valóságos Italként. Ennek a nagy szeretetnek a jegyében hagytad Magad elfogatni, és egyik bírótól a másikhoz vezetni. Ennek a nagy szeretetnek a jegyében hagytad Magadat halálra ítélni, meg akartál halni és eltemettetni. És valóban feltámadtál és megjelentél a Te Szent Édesanyádnak és minden Szent Apostolodnak. És ennek a nagy szeretetnek a jegyében a saját erődből és hatalmadból mentél fel a mennybe, ahol az Atya Isten jobbján ülsz. És Te küldted el a Szentlelket Apostolaid szívébe, és mindannyiunk szívébe, akik az örök szeretet jele által remélünk és hiszünk. Így kérünk, nyisd meg a mennyországot, és vidd ezt a haldokló lelket (vagy: a világ végezetéig élő összes haldokló lelket) – minden bűne ellenére – személyesen mennyei Atyád országába, hogy ott Veled éljen és uralkodjon mindörökkön örökké.
                                                                                                          Ámen

Jóságos Isten! A Szűzanya szeretetével egyesülve felajánlom Neked a haldoklókért Jézus drága Szent Vérét, az Ő Legszentebb Sebeit, az Ő kínszenvedését és kínhalálát, és a Legméltóságosabb Oltáriszentség szeretetét.
Ha egy ember a világ összes bűnét is elkövette volna, de halála utolsó órájában elmondjuk érte ezt a három imát, minden bűne megbocsátatik. Az ő lelke a legrövidebb ideig fog szenvedni, és üdvözül.
Többes számban a világ végezetéig élő összes haldokló emberért mindennap ajánlatos elmondani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése