2010. december 26., vasárnap

JERUZSÁLEM - SIRATÓFAL (webkamera)

A Siratófal (más néven Nyugati Fal; héber: הכותל המערבי, HaKotel HaMa'aravi) a második templom idejéből (Kr. e. 516 – Kr. u. 70) való támfal Jeruzsálemben. A Siratófal név onnan ered, hogy a zsidók e falnál imádkozva gyászolják a templom lerombolását; a Nyugati Fal elnevezés pedig arra utal, hogy egykor a Heródes által újjáépített második templom udvarát határolta. A Siratófal a jeruzsálemi óváros vallásiemlék-együttesének, a Templom-hegynek a része. Szent hellyé azért vált, mert közel esik a Templom-hegyi Szentélyek Szentélyéhez, a zsidó vallás legszentebb helyéhez. A Siratófal jelenleg a zsidó vallásgyakorlás számára hozzáférhető legszentebb hely, mivel egyrészt magára a Templom-hegyre való belépést a legtöbb rabbi tiltja, másrészt a hegy palesztin felügyelet alatt áll, amely ugyan zsidók belépését nem tiltja, a nem muszlim vallásos megnyilvánulást azonban igen.
forrás: Wikipédia

2 megjegyzés:

  1. Ha szeretnél erre az oldra Jeruzsálem, Siratófal webkamerát akkor látogass meg a http://havannacsoport.hu weblapon, az üzenetek menüpontban hagy egy üzenetet és elküldöm a kamera beillesztő kódját.

    Üdvözlettel, bacsipista

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,

    Egy keresztény listán kaptam az oldal linkjét. Jó a blog, de találtam oldalt egy linket ami - ha nem haragszotok - lejáratja az oldalt, erre szeretném a figyelmet felhívni. Magam keresztény villamosmérnök vagyok, és fiatal koromban nagy rajongója voltam a szabadenergiás témáknak. Bizton állítom, önálló tapasztalataim alapján és mindenféle "világi-gazdasági-olajtröszti" nyomástól mentesen, hogy a free-energy oldalon szimpla sületlenségek vannak áltudományos masszába kapszulázva, amit általános iskolai fizikai képzettséggel, de legalábbis a vázolt "megoldások" kipróbálásával meg lehet cáfolni, vagy rá lehet jönni, hogy hosszú távú hatásfok szempontjából teljesen rosszak, nem éri meg egy fillért költeni rájuk. Én magam is jó sok pénzt kihajigáltam ilyen nagy feltalálók előadásaira, meg irományokra, de ez 90% tisztaságú cirkusz. Nem érdemes Isten kinyilatkoztatásai közé ilyesmit keverni, Higgyünk Istennek, küldötteinek, vagy a saját szemünknek, de ne szélhámosoknak.

    Ha ez az üzenet sérti a honlap célját, nyugodtan lehet törölni, nem küldök arab olajmágnásokat, csak figyelemfelhívásnak szántam.
    Minden jót!
    A

    VálaszTörlés