2011. július 2., szombat

Nemzetközi Szeretetláng Találkozó Magyarországon

2011. augusztus 1-8 között lesz a Nemzetközi szeretetláng Találkozó hazánkban. Több kontinensről jönnek a szeretetlángos vezetők és a magyar szervezők végigjárják velük Erzsébet asszony életének színtereit, közösen imádkoznak a Szeretetláng kiáradásáért és terjedéséért. Törökbálintra, a Szeretetláng kápolnába 5-én jönnek 14 órakor egy rövid látogatásra. A nagy, nyilvános és közös szentmise augusztus 6-án lesz Budapesten a Szent István Bazilikában. A szentmise reggel 9 órakor kezdődik, a főcelebráns Bíró püspök úr lesz. A találkozóra kilenceddel is készüljünk (július 23-tól).
Bővebb információ: Tolvaj Endréné Irénke (tel.: 06-1/405-1039)

http://www.szeretetfoldje.hu/


Nemzetközi Szeretetláng Konferenciát rendeznek Magyarországon

A négy évenként megrendezett Nemzetközi Szeretetláng Konferencia helyszíne az idén Magyarország. Az augusztus 2-7-ig tartó konferenciára a Szeretetláng Mozgalom több kontinensről és országból érkező vezetőit várják.
A Szeretetláng magyar alapítású lelkiségi mozgalom, mely a hatgyermekes édesanya, Kindelmann Károlyné Erzsébet asszony (1913–1985) magánkinyilatkoztatása nyomán terjedt el az egész világon, és több országban főpásztori jóváhagyással jelentős evangelizációs tényezővé vált. Hitelességét nem csupán evangéliumhű tanítása és hagyományos engesztelő gyakorlatai igazolják, hanem azok a szembetűnő lelki megújulások is, melyek egyéneket, családokat, egész közösségeket késztetnek rendszeres imára és irányítanak vissza a katolikus egyház liturgikus életébe.
A Szeretetláng Mozgalom ma már az egész világon elterjedt, különösen Dél-Amerikában, például Brazíliában, ahol több mint 120 városban és helységben vannak Szeretetláng imacsoportok. 2002-ben a világtalálkozót is itt rendezték meg.
Magyarországon Erdő Péter bíboros hagyta jóvá a mozgalmat 2009. június 5-én, melyet másnap a X. Országos Szeretetláng Találkozón hirdetett ki: „...Jelen soraimmal a Krisztushívők jogi személyiséggel rendelkező egyházi magántársulásaként az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyében megalapítom a Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja Mozgalom Társulást. Egyben jóváhagyom a főegyházmegye területére nézve is a társulás 2008. augusztus 15-én, a brazíliai Sao Paulóban elfogadott és 2008. december 11-én a mexikói Hermosillói Főegyházmegyében jóváhagyott szabályzatát. A társulás életére és munkájára Isten bőséges áldását kérem. Szolgáljon működésük hazánk lelki megújulására!” (494-1/09 sz. Jóváhagyási Dekrétum).
2010-ben a Szent István Társulatnál megjelenhetett a teljes Szeretetláng Lelki Napló kritikai kiadása. A Szeretetláng Lelki Napló Kindelmann Károlyné 1961 és 1983 között Jézustól és Szűz Máriától kapott magánkinyilatkoztatásait tartalmazza, melyeket Jézus Krisztus kérésére jegyzett le 
A mozgalom rendszeresen szervez zarándoklatokat hazai és külföldi kegyhelyekre, illetve országos és nemzetközi kongresszusokat. 1999. július 12. és 25. között rendezték meg az első Nemzetközi Szeretetláng Konferenciát Mexikóvárosban, amelyen Bernardino Echeverria Ruíz ecuadori bíboros, mint a Szeretetláng Lelkiségi Mozgalomnak a Szentszék által megbízott nemzetközi vezetője elnökölt. A konferencián öt ország meghívottai vettek részt. Azóta évente rendezik meg a találkozót.
A 2011. augusztus 2. és 7. között hazánkban rendezett nemzetközi konferencia imaalkalmainak és szentmiséinek helyszínei és időpontjai itt olvashatók.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése