A Vatikán hivatalosan nem jelentette be az apostoli vizitációkat az régi rítust követő közösségeknél, "de megbízhatónak tartott forrásokból kaptuk ezt az információt" - mondta a FamilleChrétienne.fr lapnak Benoit Paul-Joseph atya, a Szent Péter Testvériség francia részének helynöke.

Hangsúlyozta, hogy az ilyen látogatások "normálisak", mivel ezek az intézetek egy új kongregációhoz csatlakoztak, de hozzátette:

"Ami aggaszt bennünket, az a nem hivatalos és nem ellenőrzött információ, amely szerint lehetséges, hogy e vizitációk előtt felfüggesztik a felvételt szemináriumainkba és noviciátusainkba".

Ez Paul-Joseph szerint azt jelentené, hogy ezek "ellenünk irányuló vizitációk", az "agresszió egy formája", amelyek azt bizonyítják, "hogy vélhetően bűnösök vagyunk". A testvériség ezt "nagy értetlenséggel" fogadná.

Paul-Joseph elárulta, hogy "nincs igazán beszélgetőpartnerünk Rómában, és nem tudjuk, kihez forduljunk" - miközben népirtó Bergoglió véletlenszerű embereket hívogat és fogad, és a "párbeszédről" fecseg.

https://gloria.tv/post/qAMaDSnjiVbi4yFRYEi4Sx31b