cina_-.jpgNovember 11-én újabb templomrombolás történt Kínában, ezúttal a Shandong tartománybeli Liaocheng városában.
A hatóságok a helyi Chaocheng katolikus templomot rombolták le, több hozzá tartozó épülettel együtt, arra hivatkozva, hogy az Egyház nem szerezte be a templom működéséhez szükséges hatósági engedélyeket.
A templom és melléképületei még az 1930-as években épültek, hagyományos kínai építészeti stílusban. A hely korábban a Kínai Miasszonyunk Nővérei nevű női szerzetesközösség kolostora, és a négy legnagyobb kolostor egyike volt a tartományban.
A bontást elvégző munkások és az azt levezénylő hivatalnokok minden előzetes figyelmeztetés nélkül jelentek meg a templomnál, és kezdték meg a rombolást. A templomhoz tartozó katolikus közösség a helyszínen békés tiltakozásba kezdett az akció ellen. A bontáshoz használt gépekre feliratokat tettek: "Törvénytelen bontás eszköze", "Vegyetek őrizetbe minket", "Sohasem hátrálunk meg" feliratokkal.
A tiltakozók közül egy hölgy egy keresztet emelt a magasba. A tüntetők zsoltárokat énekeltek. Egy táblára a Szentírásból idézve azt írták: "Boldogok, akik üldözést szenvednek...". (A forráscikkünkben két rövid videó is megtekinthető a tiltakozókról.)
Az év eleje óta ez a negyedik templomrombolás a Shandong tartományban.


(Forrás és kép: AsiaNews.it)