2015. október 25., vasárnap

Égi Édesanyánk üzenete 2015. október 25-én Medjugorjéból

Ima a keményszívűekért


A Szűzanya 2015. október 25-i üzenete
"Drága gyermekek! Ma is imádkozom mindnyájatokért, különösen azokért, akik hívásomat hallva megkeményítették szívüket. A kegyelem napjaiban éltek és nem vagytok tudatában azoknak az ajándékoknak, amelyeket Isten jelenlétem által ad nektek. Gyermekeim, döntsetek ma is a szentség mellett, és vegyétek a mai idők szentjeinek példáját és meglátjátok majd, hogy a szentség valóság mindnyájatok számára. Gyermekeim, örvendezzetek a szeretetben, hogy megismételhetetlenek és pótolhatatlanok vagytok Isten szemében, mert Isten öröme vagytok ebben a világban. Tegyetek tanúságot a békéről, az imáról és a szeretetről. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
Szűz Mária évek óta eljön hozzánk, hogy földi utunkon bátorítson és Istenhez vezessen bennünket. Ő a túloldalon van, átélte már a feltámadást és a mennyei dicsőséget. Noha Mária igazi ember, felvétetett az égi magasságokba. Azonban nem maradt ott, hanem azzal a vággyal jön hozzánk, hogy megértsük és elfogadjuk Őt. Mária földi életével megmutatja nekünk, hogy lehetséges győzni evilág kísértései és szenvedései felett és eljutni a másik oldalra. A kereszt alatt, a Kálvárián, amikor Jézus rábízta az emberiséget, édesanyai szívébe fogadott mindnyájunkat. Nem szűnik meg imádkozni, hívni és közbenjárni értünk.
Múlt havi üzenetében a Szűzanya a Szentlélekhez való imára hívott bennünket, hogy megerősödjünk a hitben. Mostani üzenetében pedig arról akar biztosítani minket, hogy velünk van, velünk marad és imádkozik értünk. Az igazi édesanya egyetlen gyermekét sem tudja elfelejteni, akkor sem, ha gyermeke elfelejti őt. Ő nem mond le rólunk. Még erősebben imádkozik azokért, akik bezárták szívüket és keményszívűvé váltak.
A Katolikus Egyház Katekizmusa a következőt írja: „Az egyházatyák bibliai értelemben hangsúlyozzák a szívet, mint 'lényünk legmélyét', ahol az ember dönt Isten mellett vagy Isten ellen.“ A szív az a hely, ahol az ember Istennel találkozik. A szív el van rejtve az emberi tekintetek elől. Az ember rendelkezik azzal a szörnyű tulajdonsággal, hogy kétszínű tud lenni. A Biblia ezt a rosszat keményen elítéli. Isten előtt az ember úgy érzi, hogy mezítelen, és előle semmit el nem rejthet. „Csalárdabb a szív mindennél, és gyógyíthatatlan; ki ismeri azt? Én, az Úr, kikutatom a szívet, megvizsgálom a veséket, hogy megfizessek kinek-kinek az útja szerint, cselekedeteinek gyümölcse szerint“ (Jer 17, 9-10).
A keményszívűség lelki zárkózottságot jelent. Megtörténhet velünk is, hogy ránk is érvényes Izajás próféciája: „Hallván hallotok majd, de nem értetek, és nézvén néztek, de nem láttok. Mert elhízott a szíve e népnek. Ez a nép ajkával tisztel engem, a szíve azonban távol van tőlem.“
Az evangéliumban több helyen is olvashatjuk, hogy az apostolok keményszívűek, zárkózottak és kérgesszívűek voltak, annak ellenére is, hogy látták Jézus számos csodáját és gyógyítását. Valaki azt mondta: „Istennek könnyebb volt lejönnie az égből a földre, mint fejünkből a szívünkbe jutnia.“ Minden imádságunk és buzgóságunk ellenére is megtörténhet velünk, hogy úgy élünk, mintha Isten nem is létezne. Imádságaink is lehetnek istentelenek, vagyis Isten nélküliek. Előfordulhat velünk, hogy Istennek adjuk ugyan imádságunk, de szívünket nem.
Nem marad más hátra számunkra, mint az őszinte ima és kiáltás, amellyel szüntelenül Istenhez kell fordulnunk a zsoltáros szavaival: „Vizsgálj meg Istenem és ismerd meg szívemet; tégy próbára és ismerd meg utaimat, lásd, vajon a gonoszok útján járok-e, és vezess az örökkévalóság útján engem.“ (Zsolt 139, 23-24).
Mária legyen számunkra példa és buzdítás, hogy minden eseményt és igét a szívünkben forgassunk és táplálkozzunk belőlük, hogy így minden lépésünkben Isten kezének vezetését ismerhessük fel életutunkon.
IMÁDSÁG
Szűz Mária, hozzád fordulok, Hozzád, aki meg tudtad őrizni, elmélkedtél és táplálkoztál szívedben minden eseménnyel, szóval és emlékkel, amely Fiadhoz fűzött. A hit, a remény és a szeretet édesanyja voltál és maradtál. Imádkozz értünk, hogy napról napra tudjunk növekedni ezen erényekben. Könyörögd ki számunkra az Úrtól az őszinte szív kegyelmét, hogy őszintén, igaz módon lássuk önmagunkat Isten előtt, és legyen bátorságunk dönteni arról, hogy azon az úton akarunk járni, amely az élet teljességére vezet, amelyet Jézus ajándékozott nekünk. Béke Királynője, te nemcsak imára hívsz bennünket, hanem imádkozol is értünk, ahogyan együtt imádkoztál az apostolokkal is, a Szentlélek ajándékára – a Szentlélekre – várva. Tőled szeretnénk megtanulni imádkozni, hogy imádságunkkal együtt Jézusnak ajándékozhassuk szívünket, bizalmunkat és egész életünket. Ámen.
fra Ljubo Kurtović
fordította: Sarnyai Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése