Josef Ratzinger (alias XVI. Benedek pápa) 2006-os regensburgi beszédét követően nem csak az iszlám világ háborodott fel, hanem néhány kollégája is. Elsőként Jorge Mario Bergoglio bíboros jelentkezett Argentínából, és sajtószóvivője útján közölte, hogy „nem tud azonosulni” XVI. Benedek elképzeléseivel.
„Én nem értek egyet a pápa [?] szavaival.” Ha egy pápa „az iszlám értékeit” nem ismeri el, akkor 20 másodperc alatt tönkreteszi azt, amit az elmúlt 20 évben felépítettünk. Bergoglio eme kritikáját szóvivője, Giullermo Marco hozta nyilvánosságra az amerikai hetilap, a Newsweek spanyol nyelvű kiadásának hasábjain. Ezután a Vatikán felszólította Bergogliot, hogy vagy határolódjon el szóvivője szavaitól, vagy távolítsa el őt a posztjáról. Bergoglio egyiket sem tette meg, sőt, a felszólításra egyáltalán nem is reagált.
Idén, április 15-én Marco a Buenos Aires-i egyetem dísztermében „vallások közötti misét” rendezett, hogy „megünnepeljék húsvétot és a szemeszter kezdetét”.
A ceremónia „egy valóban ökumenikus vallási találkozó célját szolgálta” egy „vallások közötti imával”, amit az egyetem lelkipásztora, Marco, Daniel Goldmann rabbi a Bet El közösségtől és Omar Aboud, az Argentin Köztársaság Iszlám Központjának főtitkára mondott.
Omar Aboud az a mohamedán, akit Bergoglio útitársként meghívott májusi izraeli látogatására. Bergoglio Omar Aboud-dal és barátjával, Abraham Skorka rabbival együtt látogatta meg a siratófalat, akol a három argentin futó kamerák előtt összeölelkezett.
Pierfranco Bruni olasz archeológus, író, az olasz írók szabad szakszervezetének (SLCI) elnökhelyettese, aki az olasz kulturális minisztériumban az etnikai kisebbségek kulturális örökségéért felelős munkatárs a Közel-keleti keresztényüldözés és a „Lampedsa-szindróma” kapcsán szenvedélyes felhívást intézett a keresztényekhez és az európaiakhoz, hogy védjék meg saját identitásukat.



Felhívás az igazi keresztényekhez és európaiakhoz
Írta: Pierfranco Bruni
A felháborodás nem használ semmit, tettekre van szükség. A Közel-Keleten, a Gázai övezetben, Líbiában a keresztény világ leköszönt, és hagyja magát ájultan sodortatni.
Nem, ez nem mehet így tovább. Nem fogjuk ezt a mészárlást tovább tehetetlenül nézni, és nem fogjuk tovább a mohamedánokat, iszlamistákat, palesztineket, afrikaiakat, ázsiaiakat, akik partjainkat megszállják, szíves fogadtatásban részesíteni, Ezt az inváziót, melyet egy tehetetlen, és vallásilag és politikailag hasznavehetetlenné vált egyház álszent együttérzéssel pártol, nem fogjuk tovább tűrni.
Világossá kell tenni, hogy nem vagyunk többé hajlandók bevándorlókat felvenni, akik a mi identitásunkat, gyökereinket és örökségünket támadják és szétmarcangolják.
A Nyugat minden valódi keresztényét és emberét arra szólítom fel, hogy ne fogadja el tovább ezt a „hozta Isten-politikát”, és ne vesse magát alá az „alternatíva nélküli együttélés” kényszerének, hanem vallják meg magukat méltósággal és öntudatos büszkeséggel kereszténynek és európainak.
Keresztények, álljatok ellen egy konkréttalan és gyakorlatilag tehetetlen egyház mostani teológiai retorikájának, egy olyan egyháznak, mely túlnyomórészt relativista és progresszista zsinati köpönyegbe burkolózott, és hallassátok tradicionalista hangotokat, mint egykor egy IV. Sixtus és egészen autentikusan kereszteslovagként, mint XVI. Benedek Regensburgban. [Nagy kár, hogy még ilyen emberek sem hajlandók tudomásul venni, hogy ezt az általuk helytelenített „politikát” nem Bergoglio találta ki, hanem a zsinat és tanácsadói, köztük például Josef Ratzinger, és a zsinatutáni „pápák” mind; Bergoglio csak feltűnőbben és következetesebben csinálja azt, amit ezek határoztak és kezdtek el.]
Nyugat emberei, vegyétek elő méltóságotokat és augustusi, császári bátorságotokat, hogy a Földközi tenger vidékének és Európának visszaadjátok lényét és feladatát.
Nincs párbeszéd az iszlamizmussal. Nem akarjuk. Mi a konstantinuszi civilizáció örökösei vagyunk. A „csónakemberek” ürügyével iszlamizálnak bennünket, miközben a katolikusok Koreába települnek át.
Keresztények, európaiak, Nyugat polgárai, ne engedelmeskedjetek egyházatok tábornokainak, és mentsétek meg a Sacrum Imperium-t, a megtestesült igazság és az igazság emberének szent birodalmát.
(Az első fotón Bergoglio és volt sajtószóvivője, a másodikon az április 15-i Buenos Aires-i „mözös mise” előimádkozói láthatók.)