2010. december 21., kedd

Fr Jozo Zovko OFM Az 5 kő

Egy szép napon a történelem Izrael alakja Góliát előjöttek. Volt egy erős ember, büszke és legyőzhetetlen. Bár Izrael képtelen volt elképzelni, hogy miként lehet vereség olyan erős harcos, az Úr tudja, hogyan kell csinálni. Ő úgy döntött, egy fiatal fiú, egy pásztor nevű David. Az Úr azt mondta neki, hogy gyűjtsön öt kövek a folyóban, és arcát az óriás, bízva csak Isten segítségével Dávid elindultak, legyőzte és megölte Góliátot.

Our Lady azt választotta meg, mint David, te, aki kis, ahogy te. Ő azt javasolta, hogy teszel öt követ be a zsákba leküzdése érdekében az ateizmus a bennünket körülvevő, hogy paganistic mentalitás éppen terjesztését, és úgy tűnik, legyőzhetetlen. Sem az egyház, sem vagyunk képesek legyőzni a materializmus a miénk. Szűzanya jelent meg Medjugorje, hogy állapítsa meg, hogy ez lehetséges. Itt van neki öt kövek: Ima, böjt, a tömeg, a Biblia és a hitvallás. Ezekkel az egyszerű fegyverek is legyőztem a világot.

első kő • Ima
Our Lady ragaszkodik imát. A lány sírt, amikor megjelent meg Krizevac, mert a keresztények nem imádkoznak. Könnyei egy gyógyszert az Ön számára, hogy esik, akkor a szíve kőből annak érdekében, hogy átalakítsa azt. Szűzanya azt mondja, hogy imádkozni azt jelenti, élni, mint az Egyház életében. Az ajándékok az öt kő, nem adott nekünk, mint egy öncélú tökéletességre, de ahhoz, hogy fejlesszük lelki lehetőségeinek növekedését okozza a mag, ami kihajt, ha tovább esik, akkor termékeny talajra. Vegyük a hit ajándéka: ez a fejlett, ha a család együtt imádkozik, ha megtanul együtt élni az Úr. Aki imádkozik, tudja, hogyan kell szeretni, aki szeret, tudja, hogyan kell imádkozni. Sok család már nem él szeretet, mert már nem is egyesül az imában. Ebben a hónapban csökkent a leveleket a fákról. Jövő tavasszal majd meglátjuk, természet átalakítása és felújítása magát újra. Aki imádkozik át gyorsan. Mi a jelentősége az imádság? Emlékezzünk rá, Szent Ágoston szavaival élve: "Az ember élete, ha lélegzik, imádság a lélegzet a keresztény." Az imádkozó keresztény ember, aki megáll, meghal. Az imádság az első fegyver a hátizsákot. El kell kezdeni imádkozni, hogy most már lehet, hogy át és erősíti fel magad és mások is. Papok, szülők, mindenki, imádkozni kell. Az imádság ajándék, és egy fő fegyvert adott az egyháznak. Az Egyház nem egy eszme, sem politikai párt, hanem egy család, hogy imádkozik, a család, hogy szeret. Ez az oka annak Our Lady ragaszkodik ahhoz, hogy az imádság van szükség ahhoz, hogy átalakítsa a világot.

második kő • éhomi
A második ajándék, egy másik kő a zsák, az éhezés: a cigaretta, a televízió, a gonosz gondolat, és a negatív projekt, és az élelmiszer. Éhomi mutatja be az egyéni képesség, hogy szeressünk és megerősíti, hogy fontos mindenki számára. Éhgyomri az orvostudomány és az áldozatot. A koplalás egoizmus nem jár sikerrel. Aki tudja, hogyan kell gyorsan képes a tárgyalás a szomszéd, a mások számára rendelkezésre állnak, és hogy miként lehet szeretni az egész világon. Aki Böjtök látja magát, és mások a valóságnak megfelelően és tisztában van azzal, hogyan kell megtisztítani a belső énje. A mi gyengeség semmi, ha rendelkezik a képesség a szeretetre. Még a saját testi szenvedés, ha felajánlotta, hogy az Úrnak, egy ajándék.

Harmadik kő • szentmise
A tömeg a harmadik követ. Májusban, Our Lady figyelmeztetett minket: "Nem tudod, hogyan kell élni a tömeg" A tömeg nem egyszerűen a szertartás, hanem egy rejtély és egy ajándék az Úrtól. Ez a szentség, amely nem érti alázat nélkül. Nem tudjuk, hogy a szentmisét nélkül, alázatos szívvel, mely vonja félre a ruhadarab a büszkeség. A fehér ruhát a pap a jelképe az alázat és a felszabadulás a bűntől. A tömeg a megtestesülés bekövetkezik, az átlényegülés a kenyér és a bor. Ez is jele átalakulás: a halál vagyunk életre. A tömeg átalakítja a keresztény, átalakítja a templom, mert a mise Jézus felajánlotta, hogy teljesen az egyháznak. A tömeg ez a forrása az Egyház, a misztikus testének. A Mass-Sacrifice teszi az Egyház a szent család. A Mass valaki nem születik újra, ha az ember a saját életét van elhelyezve az oltáron, mint áldozatot, ahogyan Jézus. Mi vagyunk a csepp vizet öntenek a bor, az Egyház egyesül Jézus vérét. Ezért nem szabad csak hallgatni a szentmise, hanem élni. Anélkül, a mise az egyház nem létezik anélkül, hogy az egyház egy árva.

negyedik kő • A BIBLIA
A Biblia, amely megvilágítja az utat a sűrű ködben az ideológiák, a negyedik kő a keresztény mai. Biztos vagyok benne, tudod, hol a só, ha a liszt, és hol vannak a cukor a konyhában. De hol van a Bibliában otthon? Mikor a Bibliát a családoddal? A Biblia nem egy egy a sok könyvet, ez a keresztény zászlaját. Megfosztva a Bibliát, a keresztény már nem ugyanaz a személy. A Biblia született a szívből az Úr, hanem a szavát. Ezért meg kell maradnia elsősorban a családon belül. Meg kell állítani egy olyan helyen, a becsület, és a szent helyet kell nekünk. Meg kell forrása imádságunk. A Biblia megvilágítja a keresztény séta közepette kétség, és ellentmondásos ideológiák ma.

ötödik kő • VALLOMÁS
Vallomás az ötödik követ. Our Lady kéri a havi gyónás minket. Én arról tájékoztattak, hogy Olaszországban és Svájcban, a sok egyház, az emberek ritkán vallani. Ez displeases nekem.
Az olaszok, én bizonyossággal, készek arra, hogy megújítja az Egyházat, de nem hagyhatja figyelmen kívül kell vallomás. A cél a hitvallás nem elmondani az ember tevékenysége során; ez nem a pszicho-analitikus ülésen. Ez a szentség és a béke forrása és magát a találkozón az Úr. Ban vallomás kapom meg a békét az Úr, hogy én is továbbítja másoknak. A büszke személy nem tudja, hogyan kell vallanom, alázat vezet a gyónás és a konverzió. Bevallom, hogy jól fel kell készíteni magunkat a böjt és imádság. A helyes hozzáállás az, hogy a nyitási magunkat az Úr előtt: "Én hoztam meg a szívem. Átalakítani, hogy nekem, és add vissza nekem újítani. "Ez mi történik Gyónás, amely egyszerre szentség és misztérium.

Ezek az öt kövek meg kell helyet a mi zsák ahogy hazatértek Medjugorje. Our Lady gyógyít minket ide. Ima, böjt, a tömeg, a Biblia és a gyónás az igazi gyógyszerek helyreállítása számunkra, hogy az egészségügyi ismét az utat a Vörös-tengeren, ami minket a partra, ahol megtaláljuk a békét.

• Reprodukálni tól Medjugorje, bizonyságulÁltal kiadott Misma Notebook, 1989

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése